Hollandse gebakken waaltjes Old Croy 20 x 5 x 6,5 cm

Productnummer: MB53715 Ouderwetse uitstraling   |   Klei gebakken

€ 46,99 Per m2
Delen via WhatsApp

Voor- en nadelen van Hollandse gebakken waaltjes Old Croy 20 x 5 x 6,5 cm

  • Warme bruin genuanceerde kleur
  • Licht getrommeld voor een ouderwetse look
  • Zeer hoge kwaliteit gebakken klinker
  • Oer-Hollands

Hollandse gebakken waaltjes Old Croy 20 x 5 x 6,5 cm

Zoekt u waaltjes of sierbestrating met een ouderwetse uitstraling? Deze oud gebakken waaltjes zijn klei gebakken en machinaal getrommeld in een centrifuge. Hierdoor krijgen de klinkers een prachtige oude uitstraling en kunt u een nostalgisch terras of oprit maken. 

Straatstenen voor oprit

De kleur van de oude waaltjes is warm geel / bruin genuanceerd. Dit betekent dat de klinkers verschillende kleurtinten hebben tussen geel en bruin. Gebruik deze waaltjes als straatstenen voor uw oprit. Maar door hun geleefde look zijn deze waaltjes Old Croy ook super geschikt voor gebruik in de tuin, denk bijvoorbeeld aan een slingerpaadje door het grasveld of een mooi groot terras. 

Deze gebakken klinkers op waalformaat hebben een afmeting van 20 x 5 cm en de dikte is 6,5 cm. De prijs van de gebakken waaltjes Old Croy is per m2, ofwel 98 stenen. U kunt deze klinkers alleen per pak van 10 m2 kopen.

Waaltjes leggen

Gebruik voor getrommelde waaltjes een aangetrild zandbed van ongeveer 15 a 20 cm dikte. Tril het zandbed aan en breng bovenop deze laag ophoogzand een laag metselzand aan van een aantal cm. Deze laatste laag dient niet te worden aangetrild. Zo kunt u na het leggen eventueel hoogteverschillen opvangen met een rubberen hamer. Stenen die op een aantrild zandbed liggen, kunnen niet meer worden aangeslagen met een hamer. Voor meer tips lees onze klustip oprit aanleggen.

Waaltjes hebben niet veel onderhoud nodig, belangrijk is dat u uw terras regelmatig aanveegt. Zo krijgen algen minder kans. Reinig uw bestrating nooit met een hogedrukreiniger. Dit zorgt ervoor dat de bovenste laag van de stenen kapot gaat. U kunt dus beter vuil voorkomen dan vuil verwijderen.

Vergeet niet om opsluitbanden, watergoten, ophoogzand, voegzand en metselzand mee te bestellen. U vind deze artikelen bij de verwante producten van deze oprit klinkers.

 


Vragen & antwoorden over dit product

Vraag is verzonden

Stel uw vraag
* verplicht
productbeoordelingen

Beoordeling is verzonden

Schrijf beoordeling
* verplicht
Dit product bestellen?
gebakken waaltjes old croyHollandse gebakken waaltjes Old Croy 20 x 5 x 6,5 cm Ouderwetse uitstraling   |   Klei gebakken Ruim op voorraad
€ 46,99 Per m2 incl. btw