Logo Gadero
service

MBI GeoCeramica Overland Antracite 60 x 60 x 4 cm Keramische tegel

Productnummer
MBQLCM54785.GCERA
Luxe uitstraling
Eenvoudig te leggen
mbi_overland_antracite_1
Per m2

84,65

incl. BTW

Niet op voorraad
Details
Lengte
60 cm
Breedte
60 cm
 • Beoordeeld op TrustedShops met een 8,4/10
 • Thuiswinkel Waarborg: gunstige service voorwaarden
 • Snelle levering in de Benelux

Plus- en minpunten

 • Van zeer goede kwaliteit

 • Moderne, kleurvaste kleur

 • Eenvoudig in een zandbed te leggen

 • Stroef

Specificaties

Gewicht
31,5 kg
Kleur
Antraciet
Lengte
60 cm
Dikte
4 cm
Breedte
60 cm
Benodigde per m2
2.78
Tegelmaat
60x60 cm
Ondergrond
Normaal zandbed
Geschikt voor oprit
Nee
Behandeling
Onbehandeld

MBI GeoCeramica Overland Antracite 60 x 60 x 4 cm Keramische tegel

Heeft u een saunahuis en geeft u de voorkeur aan infraroodstralers ten op zichte van saunakachels? Dan is deze Karibu Vitamy set 1 een goede set om mee te beginnen. Deze set infraroodsaunakachels is voor kleine saunaruimtes en tegelijk te gebruiken voor 1 tot 2 personen. Met twee frontstralers van 700 watt en 1 rugstraler van 350 watt kunt u de richting van de verwarming eenvoudig aanpassen naar uw eigen saunahuis. Bij de Vitamy set 1 van Karibu wordt een bedieningsapparaat meegeleverd om de panelen naar wens te bedienen.

Eigenschappen van de Karibu Vitamy set

De Vitamy stralers zijn voorzien van een ingebouwde reflector voor een gelijkmatige stralingsverdeling. Hiermee wordt het volledige infraroodspectrum goed verdeeld. Dankzij het hittebestendige glas en de extra bescherming tegen vocht kunt u de stralers prima plaatsen in een door een saunakachel verhitte ruimte. Voorverwarmen is in principe niet nodig, doordat het maximale vermogen direct wordt bereikt. Wilt u de saunaruimte zelf opwarmen? Dan kunnen de Vitamystralers de ruimte binnen 15 minuten volledig opwarmen.

Voordelen van infrarood

Infrarood saunaheaters hebben een gerichte straling waardoor u de verwarmingsrichting kunt plaatsen zoals u wilt. Er is dus geen sprake van warmtecirculatie, maar van gerichte verwarming op de gebruikers van de sauna. Zo kunt u de gebruikstemperatuur van een infraroodsauna op 38 tot 48 graden houden. Hierdoor houdt de sauna een normaal omgevingsklimaat. De voorverwarmtijd is bij een IR-saunaheater een stuk korter. Meestal ligt dit rond de 15 minuten. Wanneer de lampen aanstaan geeft dit echter direct al warmte af, hierdoor zou u direct gebruik kunnen maken van de sauna.

Lichamelijke effect infraroodsauna

Met een infraroodsauna wordt het lichaam door een diepe warmte van door de infraroodstralers van binnenuit verwarmt. Dit heeft de volgende voordelen:

 • Door het binnendringen van infraroodlicht onder het vetweefsel verlaagt dit de spierspanning. Hierdoor heeft dit een positief effect op verrekkingen en spierblessures.

 • Hart- en bloedsomloop worden door de lagere temperaturen ontzien.

 • Heeft een effectieve werking bij reuma

 • Versterkt de zure bescherming van de huid, wat een aantoonbare werking heeft tegen neurodermitis en acne

 • Verlichting van keel-, neus- en ooraandoeningen, zoals ontstekingen in de voorhoofdsholte en de bijholte

Maak van uw saunahuis een hybride sauna

Het is mogelijk om uw saunahuis zowel te voorzien van een traditionele houtgestookte- of elektrische kachel en infraroodstralers. Zo kunt u de saunamethode kiezen waar u het meeste behoefte aan heeft. Heeft u bijvoorbeeld klachten aan de luchtweg of astma? Dan kunt u de traditionele heater gebruiken. Bent u gespannen of heeft spierblessures? Dan kunt u daarvoor bijvoorbeeld de infraroodheater gebruiken. Let er op dat u niet tegelijk de IR-heaters en sauna gebruikt. Deze hebben beide een eigen werktemperatuur en kunnen dus niet in één sessie gecombineerd worden.