Gevelbekleding Thermisch gemodificeerd Ayous planken 1.8 x 5.2 cm Rondom Glad geschaafd rechtvormig

Productnummer: LDS16110 Voor open gevelbekleding   |   Moderne uitstraling   |   Lichtgewicht hout voor gevels

Gevelbekleding Thermisch gemodificeerd Ayous 1.8 x 5.2 cm Lengte Breedte Dikte Prijs/- Aantal stuks Voorraad / Bundels
305 cm x 5.2 cm x 1.8 cm
5.2 cm
1.8 cm
€ 10,56 Per stuk
Totaal voor dit product

U heeft nog geen producten geselecteerd

  Kies afmetingen Totaal incl. BTW , pakkorting wordt automatisch verwerkt
  Hoe meer u bestelt hoe lager de bezorgkosten

  Voor- en nadelen van Gevelbekleding Thermisch gemodificeerd Ayous planken 1.8 x 5.2 cm Rondom Glad geschaafd rechtvormig

  • Duurzaam thermisch gemodificeerd Ayous
  • Milieuvriendelijk behandeld met stoomdruk
  • Licht van gewicht en modern uiterlijk
  • Uitstekend geschikt voor verticale en horizontale montage
  • Voorboren bij de randen
  • Kwetsbaar voor transport (voorzichtig vervoeren)

  Gevelbekleding Thermisch gemodificeerd Ayous planken 1.8 x 5.2 cm Rondom Glad geschaafd rechtvormig

  Bent u op zoek naar gevelbekleding voor een open gevel? Kies dan voor deze 18 x 52 mm thermisch gemodificeerd Ayous planken. Dit milieuvriendelijke stoomproces zorgt voor een uiterst lange levensduur. De planken zijn rondom glad geschaafd en rechtvormig. Het hout heeft een mooie en moderne uitstraling nagenoeg zonder noesten en oneffenheden. Deze gevelplanken kunt u zowel horizontaal als verticaal monteren. De Ayous planken kunt u ook gebruiken als banken of hittebestendige wand voor uw sauna.

  Montage Ayous open gevelbekleding

  Zorg ervoor dat u achterlatten gebruikt bij het monteren van een verticale open gevel. Gebruik rachels van circa 1.5 keer de plankdikte, dus 1.8 x 1.5 = 2.9 cm dik. Monteer eerst een laag van verticale panlatten van circa 21 mm. Bevestig vervolgens een laag horizontale latten om de 40 cm. Zo zorgt u ervoor dat de ventilatie op orde is. Zorg ervoor dat de planken een tussenruimte hebben van circa 10 mm. Ons advies is om de gevelprofielen net als parket te laten verspringen.

  Gebruik bij open gevelbekleding altijd een zwart UV-werend doek. Deze kunt u eenvoudig vast nieten. Zorg bij voorkeur voor afdekkende tape zodat de schroeven niet doorlekken naar binnen toe. De producten kunt u vinden bij de bijbehorende producten.

  Behandelen van Ayous

  Behandel het hout met olie of beits om het Ayous mooi op kleur te houden. Kies voor Woca Exterior Oil voor een zo natuurlijk mogelijke uitstraling. De olie is verkrijgbaar in diverse kleuren. De belangrijkste kleuren zijn Ayous en naturel Teak. In beide gevallen worden de planken wat donkerder van kleur, net als bij nat hout het geval is. Het is vrijwel niet te zien dat het hout behandeld is met de olie. Toch voorkomt de olie vergrijzing van het hout, waardoor het Ayous mooi op kleur blijft. Om de 2 a 3 jaar dient u deze behandeling te herhalen met een nieuwe laag olie. Ons advies is om de kleur Teak te gebruiken omdat dit de beste bescherming biedt tegen de zon en dus ook tegen verkleuring.

  Woca Exterior Oil voor Ayous hout

  Niet de gevelplank die u zoekt? Neem dan eens een kijkje in ons complete assortiment open gevelbekleding voor alternatieven.


  Vragen & antwoorden over dit product

  Vraag is verzonden

  Stel uw vraag
  * verplicht
  productbeoordelingen

  Beoordeling is verzonden

  Schrijf beoordeling
  * verplicht
  Dit product bestellen?
  Gevelbekleding Thermisch gemodificeerd Ayous planken 1.8 x 5.2 cm Rondom Glad geschaafd rechtvormig Gevelbekleding Thermisch gemodificeerd Ayous planken 1.8 x 5.2 cm Rondom Glad geschaafd - rechtvormig Voor open gevelbekleding   |   Moderne uitstraling   |   Lichtgewicht hout voor gevels Op voorraad
  Vanaf € 10,56 Per stuk incl. BTW