Gevelbekleding Western Red Cedar halfhouts rabat 1.8 x 14.5 cm fijnbezaagde zichtzijde

EUTR

Productnummer: LDS15311-18-145   |   Fijnbezaagde zichtzijde   |   Licht gewicht

Vanaf € 10,53 Per stuk incl. BTW
Delen via WhatsApp
Gevelbekleding Western Red Cedar halfhouts rabat 1.8 x 14.5 cm fijnbezaagde zichtzijde Lengte Breedte Dikte Prijs/- Aantal stuks Voorraad / Bundels
215 cm x 14.5 cm x 1.8 cm
14.5 cm
1.8 cm
€ 10,53 Per stuk Per stuk
245 cm x 14.5 cm x 1.8 cm
14.5 cm
1.8 cm
€ 12,03 Per stuk Per stuk
305 cm x 14.5 cm x 1.8 cm
14.5 cm
1.8 cm
€ 16,15 Per stuk Per stuk
Totaal voor dit product

U heeft nog geen producten geselecteerd

  Kies afmetingen Totaal incl. BTW , pakkorting wordt automatisch verwerkt
  Hoe meer u bestelt hoe lager de bezorgkosten

  Voor- en nadelen van Gevelbekleding Western Red Cedar halfhouts rabat 1.8 x 14.5 cm fijnbezaagde zichtzijde

  • Fijnbezaagde zichtzijde
  • Voor horizontale montage
  • A-kwaliteit, duurzaam en licht gewicht Red Cedar
  • Niet voor verticaal gebruik

  Gevelbekleding Western Red Cedar halfhouts rabat 1.8 x 14.5 cm fijnbezaagde zichtzijde

  Deze halfhout rabatsdelen van Western Red Cedar zijn A-kwaliteit en fijnbezaagd met een afmeting van 1.8 x 14.5 cm, waardoor ze ideaal zijn voor uw gevel. Het hout is een duurzame houtsoort en deze soort valt daarmee in duurzaamheidsklasse 2. De halfhouts Western Red Cedar rabatdelen zijn erg geschikt voor gevelbekleding, mede door het lichtgewicht van deze delen. Het wordt daarom ook wel gevelhout genoemd. Het Western Red Cedar halfhout rabat is beschikbaar in verschillende lengtes van 2.15, 2.45, 3.05, 3.35, 4.00 en 4.90 meter.

  Eigenschappen Western Red Cedar

  Western Red Cedar staat bekend om de vele kleurvariaties die het verse hout kent. Dit varieert van licht geelbruin tot chocoladeachtig bruin gekleurd hout. Het licht gekleurde hout komt meestal van de buitenzijde, het donkere hout meer uit het centrale deel van de stam. Het hout is afkomstig uit Westelijk Noord-Amerika, maar wordt ook aangeplant in Groot-Brittannië en Nieuw-Zeeland. 

  Het hout kent een typisch ceder achtige geur en bevat verder geen harsgangen. In het hout kunnen verschillende banen in lichte en donkere tinten voorkomen, maar de kwaliteit is hetzelfde. Door de kleurcontrasten tussen vroeg- en laathout vertoont het kwartiers gezaagd hout een fijne streeptekening. 

  Halfhouts Western Red Cedar gevelbekleding

  Deze halfhouts geveldelen zijn 14.5 cm breed en 18 mm dik. De werkende breedte van de planken bedraagt 130 mm. Bestaande uit 127 mm + 3 mm tussenruimte, zodat het hout mogelijkheid heeft om te werken. Deze Red Cedar gevelbekleding is aan de zichtzijde fijnbezaagd, wat zorgt voor een mooie uitstraling en waar u ruim 20 jaar van kan genieten. 

  Behandelen van Red Cedar

  Het is niet nodig om Western Red Cedar te behandelen. Het kan wel, maar dan dient u zich hier goed over te laten informeren over het verven en de behandeling van het hout. Vele soorten lak, beits en verf zijn niet geschikt voor Red Cedar hout. Let er wel op dat u deze rabatdelen met handschoenen verwerkt omdat u anders last van huidirritatie kan krijgen. 

  Monteer de Western Red Cedar rabatdelen met RVS schroefnagels horizontaal op rachels om de 40 cm. Zorg er voor dat u ze niet te strak tegen elkaar aan monteert en blijf circa 3 cm van uw dakranden. 

  Liever uw rabatdelen verticaal monteren? Bekijk dan ons assortiment channelsiding profielen!


  Vragen & antwoorden over dit product

  Vraag is verzonden

  Stel uw vraag
  * verplicht
  productbeoordelingen

  Beoordeling is verzonden

  Schrijf beoordeling
  * verplicht
  Dit product bestellen?
  Gevelbekleding Western Red Cedar halfhouts rabat 1.8 x 14.5 cm fijnbezaagde zichtzijde Gevelbekleding Western Red Cedar halfhouts rabat 1.8 x 14.5 cm fijnbezaagde zichtzijde EUTR   |   Fijnbezaagde zichtzijde   |   Licht gewicht Op voorraad
  Vanaf € 10,53 Per stuk incl. BTW