Gadero Klantenservice
Hoe zorg ik ervoor dat mijn vlonder niet glad wordt?

Om te voorkomen dat uw vlonder glad wordt is het belangrijk dat u uw vlonder goed onderhoudt. Als u geregeld 10 minuten de vlonder boent met water en een harde bezem, dan voorkomt dit vaak al een gladde vlonder. Na een regenbui met harde bezem uw vlonder even vegen werkt uitstekend. Doe dit in de herfst en winter minimaal 1 keer per 2 weken, zeker bij een tuin op het noorden met veel blad. Schaf dus een goede harde bezem aan, zo draagt u ook bij aan de duurzaamheid van hout!

Vlak geschaafd zonder groeven = minder snel glad

Ook is de keus van de plank belangrijk, een plank met groeven is minder makkelijk te onderhouden en heeft dus meer kans op algvorming. Hierdoor kan een plank sneller glad worden. Alg en vuil maakt glad, water niet. Wij adviseren dus glad geschaafde vlonderplanken te kiezen zonder ribbels of groeven. Ook trekt hardhout door de dichtere structuur minder vuil en alg aan dan naaldhoutsoorten zoals Lariks Douglas en Vuren of Grenen.

U kunt nog veel meer tips en informatie vinden via onze blog over onderhoud en onze blog over verschillende keuzes materiaal voor een stroeve vlonder.

 

Terug naar overzicht