Plank Itauba hardhout 2.0 x 6.8 cm Glad geschaafd rechte lat

Productnummer: LDS26008-20-68 Rondom glad geschaafd   |   luxe uitstraling   |  

€ 4,95 per stuk

Tijdelijk uitverkocht

Ontvang een email zodra dit product weer op voorraad is:

Of kom later nog eens terug of bekijk onze alternatieven op deze pagina.

Delen via WhatsApp

Voor- en nadelen van Plank Itauba hardhout 2.0 x 6.8 cm Glad geschaafd rechte lat

  • Hoogwaardig hardhouten planken voor zeer voordelige prijs
  • Lichtgewicht voor dakterras of balkon
  • Ook te gebruiken als schuttingplank of zelf plantenbak maken
  • Duurzame houtsoort met weinig werking
  • Erg smal, dus niet geschikt voor zware belasting
  • Korte balkafstand 35 cm vereist
  • 2.0 dikte planken alleen geschikt voor "lichte" terrassen

Plank Itauba hardhout 2.0 x 6.8 cm Glad geschaafd rechte lat

Op zoek naar een bijzondere plank met een lange levensduur? Kies dan voor deze 2.0 x 6.8 cm planken van Itauba hardhout uit het Braziliaanse Mato Grosso. Deze smalle Itauba planken zijn glad geschaafd wat ze een luxe uitstraling geeft. Daarnaast zijn ze geschikt voor veel verschillende toepassingen, zowel verticaal of horizontaal op de gevel (open gevelbekleding) of schutting of zelfs op de vloer.

Gebruik deze Premium Quality hardhouten Itauba planken dus voor uw gevelbekleding, dakterras vlonders tot moderne schuttingen. Itauba is een zeer hoogwaardige houtsoort, die niet onderdoet aan hoogwaardige hardhoutsoorten als Ipé en Bankirai. Deze planken zijn in een aantal korte lengtes verkrijgbaar bij Gadero, waardoor we ze voor een aantrekkelijk prijs kunnen aanbieden.

Toepassingen hardhout planken

Deze hardhouten tuinplanken van Itauba hardhout zijn 20 mm dik en 68 mm breed. Deze zeer smalle planken kennen weinig werking en zijn daardoor met weinig tussenruimte te leggen. Daarnaast zijn ze minder zwaar dan bredere hardhouten planken, wat ze bijvoorbeeld heel geschikt maakt voor een vlonder op een dakterras of balkon. Door het glad geschaafde oppervlakte krijgen deze vlonderplanken een luxe uitstraling. Daarnaast kunt u deze planken gebruiken voor een mooie schutting. Met deze smalle schuttingplanken maakt u een chique verticale schutting of gebruik deze hardhouten latten als constructiehout. 

Itauba hardhout

Itauba heeft een levendige bruine kleur. Het kan zwarte stippen bevatten, deze vergrijzen binnen een jaar en geven deze houtsoort juist een unieke, historische look and feel. Itauba hardhout komt uit het Amazonegebied en heeft veel goede kwaliteiten, vergelijkbaar met hardhoutsoorten als Ipé en Teak. Zo is zeer stabiel en neemt het weinig vocht en vuil op. Daarnaast hebben deze hardhouten tuinplanken een mooie geel-bruine kleur, die uiteindelijk fraai vergrijsd. Itauba is ook een zeer duurzame houtsoort, met duurzaamheidsklasse 1 gaan deze tuinplanken met gemak 25 jaar mee. Itauba hardhout bevat looizuren, daarom dient u deze planken altijd met RVS schroeven te monteren. Bij gebruik van verzinkte schroeven kan het oxideren van het metaal namelijk voor zwarte vlekken zorgen. 

Gadero heeft deze Plank Itauba hardhout 2.0 x 6.8 cm Glad geschaafd in verschillende lengtematen in het assortiment. Het kan voorkomen dat sommige lengtes tijdelijk uitverkocht zijn. 

Handige rekenhulp voor benodigde aantallen

Gebruik onze handige vlonder rekentool voor het berekenen van de benodigde materialen met deze itauba 20x68 plank glad geschaafd. Klik op de link om de rekentool te starten. Vul vervolgens de afmetingen van uw terras in en kies de gewenste onderbalken en accessoires.

Niet de terrasplanken die u zocht? Bij Gadero hebben we een groot aanbod aan hard- en zachthout terrasplanken.

Is dit niet het product dat u zoekt? Bekijk dan ons volledige assortiment aan open gevelbekleding.

Ontdek ons uitgebreide assortiment hardhouten palen. Kies uit licht ruw en goedkoop of de iets duurdere in glad geschaafd Azobe of Bankirai.