Gadero Klantenservice
Hoe plaats ik funderingsbalken?

Een goede fundering is essentieel voor de constructie en duurzaamheid van uw blokhut. Naast een solide basis fundering (zoal uitgelegd bij (funderingstypes voor uw blokhut) is het zeer aan te raden om een blokhut op te bouwen op zogenaamde funderingsbalken. Funderingbalken worden altijd geleverd met een afwateringsprofiel en plaats u onder uw blokhut, ter voorkoming dat de onderkant van uw blokhut gaat rotten.

Tip! Zorg voor een 100% waterpas ondervloer. Plaats funderinsbalken altijd op een waterpas ondervloer van betontegels, gestorte betonvloer of eventueel op een houten vlonder. Funderinsbalken zijn geimpregneerd, van hardhout of van kunststof leverbaar. In alle gevallen raden we kunststof funderingsbalken aan. 

Funderingsbalken

Hoe plaats ik funderingsbalken?

In GaderoTV aflevering #159 - Zelf een blokhut bouwen - wordt van ca. 50 sec uitgebreid uitlegd wat funderingsbalken zijn, welke type funderingsbalken leverbaar zijn en hoe u deze exact plaats. Bekijk deze handige video voor uitgebreide tips en hoe u deze funderinsbalken plaatst. 

Wilt u meer tips over de fundering van een blokhut? Bekijk dan ook aflevering 37 van Gadero TV! Of bekijk de klustip over het plaatsen van funderingsbalken voor een blokhut.

Terug naar overzicht