Saunakachel infraroodstraler Karibu Vitamy set 1

Productnummer: DE988   |   2 frontstralers en 1 rugstraler   |   inclusief bedieningspaneel

Nergens voorradig, reserveer bij ons als eerste. Levertijd 8-10 weken.

€ 1.029,95 Per stuk
Delen via WhatsApp

Voor- en nadelen van Saunakachel infraroodstraler Karibu Vitamy set 1

  • Gelijkmatige stralingsverdeling door ingebouwde reflector
  • Voorverwarmen niet nodig
  • Aangename sfeer door rood licht
  • 230 volt aansluiting
  • Stoomsauna niet mogelijk

Saunakachel infraroodstraler Karibu Vitamy set 1

Heeft u een saunahuis en geeft u de voorkeur aan infraroodstralers ten op zichte van saunakachels? Dan is deze Karibu Vitamy set 1 een goede set om mee te beginnen. Deze set infraroodsaunakachels is voor kleine saunaruimtes en tegelijk te gebruiken voor 1 tot 2 personen. Met twee frontstralers  van 700 watt en 1 rugstraler van 350 watt kunt u de richting van de verwarming eenvoudig aanpassen naar uw eigen saunahuis. Bij de Vitamy set 1 van Karibu wordt een bedieningsapparaat meegeleverd om de panelen naar wens te bedienen.

Eigenschappen van de Karibu Vitamy set

De Vitamy stralers zijn voorzien van een ingebouwde reflector voor een gelijkmatige stralingsverdeling. Hiermee wordt het volledige infraroodspectrum goed verdeeld. Dankzij het hittebestendige glas en de extra bescherming tegen vocht kunt u de stralers prima plaatsen in een door een saunakachel verhitte ruimte. Voorverwarmen is in principe niet nodig, doordat het maximale vermogen direct wordt bereikt. Wilt u de saunaruimte zelf opwarmen? Dan kunnen de Vitamystralers de ruimte binnen 15 minuten volledig opwarmen.

Voordelen van infrarood

Infrarood saunaheaters hebben een gerichte straling waardoor u de verwarmingsrichting kunt plaatsen zoals u wilt. Er is dus geen sprake van warmtecirculatie, maar van gerichte verwarming op de gebruikers van de sauna. Zo kunt u de gebruikstemperatuur van een infraroodsauna op 38 tot 48 graden houden. Hierdoor houdt de sauna een normaal omgevingsklimaat. De voorverwarmtijd is bij een IR-saunaheater een stuk korter. Meestal ligt dit rond de 15 minuten. Wanneer de lampen aanstaan geeft dit echter direct al warmte af, hierdoor zou u direct gebruik kunnen maken van de sauna.

Lichamelijke effect infraroodsauna

Met een infraroodsauna wordt het lichaam door een diepe warmte van door de infraroodstralers van  binnenuit verwarmt. Dit heeft de volgende voordelen:

  • Door het binnendringen van infraroodlicht onder het vetweefsel verlaagt dit de spierspanning. Hierdoor heeft dit een positief effect op verrekkingen en spierblessures.
  • Hart- en bloedsomloop worden door de lagere temperaturen ontzien.
  • Heeft een effectieve werking bij reuma
  • Versterkt de zure bescherming van de huid, wat een aantoonbare werking heeft tegen neurodermitis en acne
  • Verlichting van keel-, neus- en ooraandoeningen, zoals ontstekingen in de voorhoofdsholte en de bijholte

Maak van uw saunahuis een hybride sauna

Het is mogelijk om uw saunahuis zowel te voorzien van een traditionele houtgestookte- of elektrische kachel en infraroodstralers. Zo kunt u de saunamethode kiezen waar u het meeste behoefte aan heeft. Heeft u bijvoorbeeld klachten aan de luchtweg of astma? Dan kunt u de traditionele heater gebruiken. Bent u gespannen of heeft spierblessures? Dan kunt u daarvoor bijvoorbeeld de infraroodheater gebruiken. Let er op dat u niet tegelijk de IR-heaters en sauna gebruikt. Deze hebben beide een eigen werktemperatuur en kunnen dus niet in één sessie gecombineerd worden.

 


Vragen & antwoorden over dit product

Vraag is verzonden

Stel uw vraag
* verplicht
productbeoordelingen

Beoordeling is verzonden

Schrijf beoordeling
* verplicht
Dit product bestellen?
Vitamy set 1 Saunakachel infraroodstraler Karibu Vitamy set 1 met drie infraroodstralers   |   2 frontstralers en 1 rugstraler   |   inclusief bedieningspaneel Ruim op voorraad
€ 1.029,95 Per stuk incl. btw