Logo Gadero
service

Tonsauna 2 Karibu 205 x 273 cm - Saunabarrel

Productnummer
DE984
Gemakkelijk te plaatsen
Met binnen- en buitenbanken
Gemaakt van hoogwaardig vurenhout
66851_karibu_holztechnik_sauna_01
Dit product is uit het assortimentBekijk hiernaast vergelijkbare producten

Plus- en minpunten

  • Sterkte constructie met 42mm dikke planken

  • Uitgerust met binnen- en buitenbanken

  • Gemakkelijk te plaatsen door bovengrondse fundering

  • Uit te breiden met vele opties en accessoires

  • Spanbanden moeten regelmatig worden aangespand

  • Saunakachel wordt niet standaard meegeleverd

Specificaties

Houtsoort
Scandinavisch vuren
Kleur
Blank
Diepte
273 cm
Hoogte
205 cm
Diameter
205 cm
Type glas
Gekleurd glas
Zitvlakken
4
Aantal ramen
0
Ligplaatsen
2
Glasdikte
8 mm

Tonsauna 2 Karibu 205 x 273 cm - Saunabarrel

Barrelsauna kopen van ca. 2 x 3 meter, geschikt voor 2 personen? Tonsauna 2 van het Duitse A-merk Karibu heeft een totale afmeting (inclusief dak) van 216 x 280 x 216 cm en past door haar unieke ontwerp in bijna elke tuin. De tonsauna zelf heeft een totale breedte van ca. 205 cm een diepte van 273 cm. De binnenmaat van de saunacabine, kortom het saunagedeelte, is 196 x 210 cm. Naast de sauna beschikt deze buiten saunabarrel over een open voorruimte / veranda met twee zitjes met een diepte van ca. 57 cm.

Zet de kroon op uw tuin met deze unieke Karibu saunabarrel! Heeft u altijd al een luxe sauna in uw tuin willen hebben, maar twijfelt u of u genoeg ruimte hebt? Dan is deze Karibu Tonsauna 2 een goede uitkomst. Deze houten saunabarrel is namelijk zeer gemakkelijk te plaatsen en neemt door zijn efficiënte vorm weinig ruimte in. De binnenmaten van de Tonsauna 2 zijn iets groter dan die van de Karibu tonsauna 2. Door de uitsparing aan de voorkant heeft u ook buiten zitruimte om voor en na het saunabezoek te kunnen ontspannen. Met zijn unieke uiterlijk is dit saunahuis tevens een echte blikvanger en maakt u uw buren en vrienden jaloers! Deze saunabarrel zal eveneens niet misstaan bij uw bed&breakfast of minicamping om een nog hogere waardering van uw gasten te krijgen.

Fundering van de saunabarrel

Een groot voordeel van een saunabarrel ten opzichte van een saunahuisje is het gemak waarmee deze geplaatst kan worden. Waar u bij een normaal houten saunahuis een fundering moet uitgraven is dat bij een saunabarrel niet nodig. De meegeleverde fundering plaatst u op de grond en kunt u verankeren. Hier bovenop kan de saunabarrel geplaatst worden. Dankzij de ronde vorm zal deze Tonsauna 2 van Karibu zeer stabiel hierop liggen.

Wat wordt er meegeleverd?

Standaard is de Karibu Tonsauna 2 voorzien van twee 50 cm brede luxe ligbanken die door de gehele lengte van de sauna gemonteerd zijn. Zo kunt u gemakkelijk met twee personen te gelijk zitten of liggen in de sauna. Voor ontspanning in de buitenlucht vindt u twee bankjes onder de overkapping. U komt de sauna binnen via de bronsgetinte volledig glazen deur met een glasdikte van 8mm. Zoals eerder vermeldt is de sauna standaard voorzien van een fundering en spanbanden.

Elektra sauna

Kiest u voor een sauna in de tuin, dan heeft u ook een elektrische aansluiting nodig. Bij gebruik van een houtkachel kan dit een simpele aansluiting zijn zodat u verlichting kan aansluiten of bijvoorbeeld een radio. Wanneer u gebruik maakt van een elektrische kachel dan heeft u in de meeste gevallen een krachtstroom aansluiting nodig. U doet er goed aan voor de montage van de sauna na te denken over eventuele elektra, nu kunt u kabels nog weg werken in de grond, dit zal na het plaatsen van de sauna een stuk lastiger worden.

Welke kachel heb ik nodig?

Omdat een sauna-ervaring een persoonlijke beleving is, worden er standaard geen kachels en accessoires meegeleverd. Zo kunt u de Finse saunabarrel volledig naar eigen wens inrichten en de >saunakachel kiezen die het beste bij uw situatie past. Vanwege de sauna-inhoud van 5,8 m3 is een elektrische sauna kachel vanaf 4,5 watt voldoende. Voor een optimale sauna ervaring adviseren wij een Karibu saunakachel of bio-combikachel van 9 watt.

Kijk bij de extra opties wanneer u een Karibu Sauna kachel wenst mee te bestellen bij deze Tonsauna 2. Kies uit een Finse 9KW sauna kachel met externe besturing of een 9KW Bio Combikachel met externe bediening wanneer u naast een klassiek Finse sauna ook wilt genieten van een heerlijk zacht stoombad of kruiden stoombehandeling. Wanneer u via de extra opties een Karibu sauna kachel meebesteld dan worden deze inclusief de benodigde kabels voor het aansluiten meegeleverd.

Let op! Besteld u los via de website een andere saunakachel dan dient u zelf ook de juiste kabels los mee te bestellen.

Let op! Het aansluiten van een elektrische saunakachel dient enkel te worden uitgevoerd door een gecertificeerde Elektro-vakman.

Sauna-accessoires

Er zijn vele mogelijkheden om de sauna beleving in uw houten saunabarrel te verbeteren. Denkt u bijvoorbeeld aan een volledige accessoireset of een aroma kom met zoutkristallen om de lucht te verreiken. Verschillende accessoires zijn goed te combineren met de Karibu sauna kachels. Wanneer u ook in de avonduren gebruik wilt maken van de tonsauna, kunt u het saunahuis uitbreiden met verlichting naar eigen wens. Kijkt u bij onze >sauna-accessoires zodat u de buitensauna van hout volledig persoonlijk kunt inrichten.

Behandeling en dakbedekking

Standaard wordt het Karibu Tonsauna 2 geen dakbedekking geleverd. Voor slechts €110,- leveren wij vier pakken rode dakshingels mee met de saunabarrel. Het hout van de houten saunabarrel is onbehandeld. We raden aan om de buitenkant van de saunabarrel te behandelen met beits of een coating. De binnenkant dient onbehandeld te blijven vanwege de hogere temperaturen bij het saunagebruik.

Levertijd

De verwachte levertijd van Karibu tuinhuizen is ongeveer 3-4 weken (Houdt in de periode april t/m september 10 - 12 weken levertijd aan). Staat er een maand/datum vermeld dan is de sauna leverbaar vanaf dat moment met een levertijd van 3-4 weken. De Saunabarrel wordt geleverd inclusief uitgebreide montagehandleiding en bevestigingsmaterialen.