Logo Gadero
service
Gadero TV

#244 Keuzehulp binnenvloeren - Laminaat, PVC of parket?

Joanie
Geschreven doorJoanie
Geplaatst29-12-2021

In deze aflevering behandelt Henk Jan drie soorten binnenvloeren, namelijk laminaat, PVC en parket. Hij bespreekt alle voor- en nadelen hiervan, zodat u een vloer kunt kiezen die het beste bij u past. Benieuwd welke dit zijn? Lees dan snel verder.

#244 Keuzehulp binnenvloeren - Laminaat, PVC of parket?
play video

Laminaat

Laminaat is gemaakt van samengeperste houtvezels, wat zorgt voor zeer sterk materiaal. Dit wordt ook wel HDF genoemd. Laminaat is zowel te krijgen met twee V-groeven en vier V-groeven. Bij de planken met een twee V-groef aan de lange zijdes wordt de breedte van de plank benadrukt. Dit zorgt voor een ruimtelijk effect.

Floer Landhuis Laminaat Onbehandelde Eik sfeer

Wat zijn de voordelen van laminaat?

 • Laminaat is eenvoudig zelf te leggen;

 • Laminaat is verkrijgbaar in extra brede planken. Door een vloer te kiezen met brede planken lijkt uw woning optisch groter;

 • Laminaat is voorzien van een keiharde slijtlaag waardoor de planken krasbestendig zijn;

 • Laminaatvloeren hebben weinig onderhoud nodig.

 • Laminaat is verkrijgbaar in veel verschillende soorten, kleuren en maten. Laat u inspireren door onze meest verkochte laminaat vloeren.

Wat zijn de nadelen van laminaat?

 • Wanneer u over laminaat heen loopt, maakt dit meer geluid in vergelijking met PVC en parket. U kunt het geluid verminderen door gebruikt te maken van een rubberen ondervloer;

 • Laminaat is niet waterbestendig. Wanneer er vocht op de planken ligt, adviseren wij dit direct af te nemen. Een laminaatvloeren die wel een waterbestendige karakter hebben, zijn de impressive laminaat vloeren. Door een speciale coating blijft het vocht op de plank liggen.

Floer Walvisgraat PVC Orca Onbehandeld Product

PVC vloeren

PVC is te onderscheiden in twee soorten, namelijk plak PVC en click PVC. Plak PVC is van dun materiaal en zeer flexibel. Click PVC is van dikkere materiaal en niet flexibel. Het grootste verschil tussen deze twee soorten is de manier waarop de PVC wordt geplaatst. Plak PVC dient door een vakman verlijmd te worden op een vlakke ondergrond en Click PVC kunt u eenvoudig zelf op een ondervloer leggen. PVC is zowel te verkrijgen als rechte en visgraat planken. Wanneer u ervan verzekerd wilt zijn dat u met milieuvriendelijke producten werkt, kunt u op de keurmerken REACH, DiBt en emissieklasse A letten.

Floer XL Visgraat PVC Orka Onbehandeld Vloer 91,4 x 15,2 x 0,25 cm

Wat zijn de voordelen van een PVC vloer?

 • (click) PVC eenvoudige zelf te leggen;

 • PVC heeft een slijtvaste toplaag. Hierdoor zullen er niet snel krassen en/of vlekken op de vloer ontstaan;

 • PVC is geschikt voor vloerverwarming. Het beste rendement haalt u uit uw vloerverwarming met PVC vloeren. Dit komt doordat een PVC vloer een dikte heeft die kleiner is dan één centimeter;

 • PVC vloeren zijn 100% waterbestendig; PVC vloeren hebben weinig onderhoud nodig en door de gladde oppervlakte een PVC vloer makkelijk schoon te houden. Voor tips kunt u onze blog “Hoe een PVC vloer onderhouden?” lezen. Zowel plak PVC als click PVC is verkrijgbaar in verschillende patronen en kleuren.

Wat zijn de nadelen van een PVC vloer?

 • Het is mogelijk dat u in de slijtlaag van de vloer kleine krasjes krijgt. Deze scheurtjes zijn minimaal te zien. Dit soort scheurtje verstoren het design van de plank niet. Wanneer u over de vloer heen loopt zijn dit soort krasjes nauwelijks of niet te zien. U kunt deze krasjes verhelpen met een PVC polish. Een PVC polish vult kleine krasjes op en geeft een vloer een beschermende laag;

 • (plak) PVC dient door een professional gelegd te worden.

Echt houten vloer

Een houten vloer wordt ook wel een parket vloer genoemd. Bij Gadero is het mogelijk om een voorkeur qua houtsortering aan te geven. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor weinig en kleine noesten of grote noesten en barsten. Wilt u meer weten over de verschillende houtsorteringen? Lees dan onze blog “houtsorteringen Eiken lamel en Visgraat Parket vloeren”.

Beautifloor Eiken Parket Egleston

Wat zijn de voordelen van een houten vloer?

 • Bij een houten vloer is elke plank anders. Hierdoor heeft u een een unieke vloer;

 • Bij een houten vloer zijn veel verschillende soorten uitstralingen mogelijk vanwege de diverse soorten behandelingen. Ontdek het zelf in ons assortiment Eiken houten vloeren.

   

Wat zijn de nadelen van een houten vloer?

Bekijk ons assortiment binnenvloeren.