Gadero klustips

Wij adviseren u altijd met handige stappenplannen en montagetips

Gadero klustips

Waar op letten bij kopen kunstkerstboom?

Bij Gadero koopt u ook grote kunstkerstbomen. Deze kerstbomen zijn vooral populair bij scholen en bedrijven. Kunstkerstbomen zijn er dan ook veel op vooruit gegaan. Ze zien er steeds realistischer uit en zijn veelal gekeurd op brandveiligheid. Maar waar dient u nog meer op te letten bij de aanschaf van een kunstkerstboom? Op de onderstaande pagina vindt u een aantal handige tips voor de aanschaf van een kunstkerstboom.

Toch liever iets anders? Gadero heeft ook echte kerstbomen en houten kerstbomen op voorraad. 

Doe-het-zelf

Benodigdheden:

Voorbereidingstijd:

00:30

Bouwtijd:

01:00

Geschatte kosten:

350 - 995

Stap 1: "Uiterlijk Kunstkerstboom"

Kunstkerstbomen kunnen onderling veel verschillen en u wilt natuurlijk de beste boom in huis halen. Om u daarbij te helpen hebben wij hieronder een aantal handige tips verzameld. Ten eerste vindt u het uiterlijk van de boom natuurlijk belangrijk. Let daarom op:

 

  • Hoeveel tips heeft de kunstkerstboom? Let op het aantal tips van de kunstkerstboom. De tips staat voor het aantal takken dat een boom heeft. Dus hoe meer tips, hoe echter de kerstboom lijkt! Vergelijk hierbij wel bomen met dezelfde lengte met elkaar. Pas op met websites die het aantal tips niet vermelden.
  • Hoe groot is de kunstkerstboom? Bij de aankoop van een kerstboom dient u rekening te houden met de grootte van de ruimte waarin u hem wilt plaatsen. Wij raden u aan om ongeveer 30 cm tussen de top van de kerstboom en het plafond vrij te houden. Als u voor een grote kerstboom van 3, 4 of 5 meter kiest kost het plaatsen van lampjes uren werk. Een kunstkerstboom met ingebouwde lampjes is dan een uitkomst. 
  • Welke kleur wenst u voor uw boom? Binnen het assortiment kunstkerstbomen zit een subtiel kleurverschil. Zo is de ene meer lichtgroen of meer donkergroen. Kies daarbij de kleur die uw persoonlijke voorkeur heeft. 
  • Hoe realistisch moet de kunstkerstboom eruit zien? Een kunstkerstboom van PVC is namelijk goedkoper, maar lijkt minder op een 'echte kerstboom' dan een kunstkerstboom van PE/PVC.

kunstkerstboom pe/pvc

Stap 2: "Verlichting"

Zoekt u een kunstkerstboom met verlichting? Bekijk dan ook met wat voor soort lampjes de boom uitgerust is. Kies dan bij voorkeur voor energiezuinige LED verlichting in plaats van de 'gewone' verlichting. LED verlichting is allang niet meer koud wit licht, zo levert Gadero kunstkerstbomen met populair warm wit LED licht. Deze kerstverlichting is ook nog eens slim geschakeld, zodat het hele lichtsnoer blijft branden ook als er 1 lampje uitvalt.

Stap 3: "Praktische zaken"

Naast het uiterlijk van de kunstkerstboom zijn er ook een aantal praktische zaken om rekening mee te houden. Past de kerstboom bijvoorbeeld in de ruimte die u in gedachten heeft? En is de kerstboom wel brandveilig? Hieronder nog wat aandachtspunten op een rij:

 

  • Hoe breed is de kunstkerstboom? Let op de diameter. Heeft u voldoende plaats voor de boom? indien u weinig ruimte in huis heeft kunt u ook onze houten kerstbomen overwegen.
  • Krijgt u een stevige opbergdoos meegeleverd? Een kunstkerstboom kunt u natuurlijk vele jaren gebruiken, daarom is het belangrijk dat u deze goed opslaat. Als u een kunstkerstboom bij Gadero bestelt krijgt u deze geleverd in een opbergdoos van dik karton met handvat.
  • Is de kunstkerstboom CE / KEMA gekeurd voor brandveiligheid? Bij Gadero is dit standaard, aangezien wij veel aan bedrijven en scholen leveren.
  • Zit een staander (voet) bij de prijs inbegrepen? Niet elke kunstkerstboom krijgt u standaard met een voet. Zo kan een kunstkerstboom goedkoper lijker, maar komen er nog kosten bij. Bij Gadero krijgt u alle kunstkerstbomen inclusief stalen staander bij u thuis geleverd. 

Metalen kunstkerstboom voet

Stap 4: "Kunstkerstboom versieren"

Combineer het kopen van uw kunstkerstboom met bijvoorbeeld een kleine houten kerstboom, aluminium rendieren of met onze kerstboomversiering om uw hele huis in de kerstsfeer te krijgen. Ook voor grote kunstkerstboom met ingebouwde LED lampjes bent u bij ons aan het juiste adres. Voor hardlopers zoals de kunstkerstboom van 3 en 4 meter geldt OP=OP, dus tijdig bestellen is ons advies. 

Kunstkerstboom Amsterdam met LED Verlichting SMART adapter Hoogte 300 cm Lampjes 750 stuks 3538 takken https://cdn.zilvercms.nl/http://gadero.zilvercdn.nl/uploads/product/images/grote-Kunstkerstboom-Amsterdam.jpg
Kunstkerstboom Amsterdam met LED Verlichting +SMART adapter, Hoogte 360 cm Lampjes 950 stuks 4864 takken https://cdn.zilvercms.nl/http://gadero.zilvercdn.nl/uploads/product/images/grote-Kunstkerstboom-Amsterdam_1.jpg
Kunstkerstboom Amsterdam met LED Verlichting +SMART adapter, Hoogte 400 cm Lampjes 1150 stuks 6200 takken https://cdn.zilvercms.nl/http://gadero.zilvercdn.nl/uploads/product/images/grote-Kunstkerstboom-Amsterdam_2.jpg
Kunstkerstboom Amsterdam met LED Verlichting SMART adapter, Hoogte 500 cm Lampjes 1700 stuks 8836 takken https://cdn.zilvercms.nl/http://gadero.zilvercdn.nl/uploads/product/images/grote-Kunstkerstboom-Amsterdam_3.jpg
Kunstkerstboom Wassenaar Hoogte 450 cm, diameter 240 cm, 8228 takken +SMART adapter https://cdn.zilvercms.nl/http://gadero.zilvercdn.nl/uploads/product/images/grote-kunstkerstboom-natuurgetrouw-wassenaar_2.jpg
Kunstkerstboom Wassenaar Hoogte 360 cm, diameter 209 cm, 6145 takken +SMART adapter https://cdn.zilvercms.nl/http://gadero.zilvercdn.nl/uploads/product/images/grote-kunstkerstboom-natuurgetrouw-wassenaar_1.jpg

 

Mis nooit meer aanbiedingen, tips en trends van houthandel Gadero

facebook gadero Ontdek ons op facebook voor speciale acties, Houthandel Gadero achter de schermen en leuke nieuwtjes

Youtube Gadero Hout TV Abonneer je op GaderoTV voor Doe het Zelf klustips, de Houtsoort van de maand, Hout Trends en meer


pinterest tuin inspiratie Volg ons op Pinterest voor inspiratie voor uw terras, schutting, overkapping, binnenvloer, meubels enz

blog gadero Bekijk de mooiste sfeerfoto's van tuinen tot houten vloeren op onze Instagram