#173 Landhuis laminaatvloer leggen - extra breed laminaat

Laminaat extra breed

Bent u op zoek naar een binnenvloer die lang meegaat? In deze aflevering van Gadero TV legt Ronny extra breed landhuis laminaat, ook wel een boerderij vloer genoemd. Dit laminaat is 32,8 centimeter breed en 0,8 cm dik. Deze prachtige, moderne vloer is voorzien van 20 jaar fabrieksgarantie. U haalt een duurzame binnenvloer in huis. Het landhuis laminaat van het merk Floer is tevens krasbestendig en tot in de groef waterbestendig gecoat.

landhuis laminaat

Laminaat met ondervloer

Een ondervloer zorgt voor reductie van extra loopgeluid en verlengt de levensduur van het laminaat. In deze video hebben wij gekozen voor de Floer contactloos ondervloer. Deze ondervloer beschermt de klikverbinding en is drukvast. Voordat u begint met het leggen van de ondervloer, is het belangrijk dat deze egaal glad is. Wij raden aan eventuele lijmresten te verwijderen en de gehele kamer te stofzuigen. Zitten er kuilen in de vloer? Dan dient u dit eerst te laten egaliseren voordat u de vloer gaat leggen. Het leggen van de ondervloer is een makkelijk karwei dankzij de eenvoudige plakstrips.

landhuis laminaat

Laminaat leggen

U kunt het landhuis laminaat eenvoudig leggen dankzij de klikverbinding. Deze extra brede planken zijn afkomstig uit een Duitse fabriek en hebben een voelbare oppervlaktestructuur. U ziet bijna geen verschil met een houten parket vloer. Dankzij de zeer lage warmteweerstand van 0,008 m2 k/w is de vloer geschikt voor vloerverwarming en bespaart u op de maandelijkse stookkosten. 

landhuis laminaat

Tips laminaat leggen

Voordat u de laminaatvloer gaat leggen is het belangrijk dat de planken minimaal 48 uur kunnen acclimatiseren. Houd ruimte tussen de muur en vloer aan wanneer u begint met leggen, zodat de vloer zijn werking kwijt kan. Dit kunt u doen met bijvoorbeeld kunststof wigjes. Deze tussenruimte werkt u later af met plinten! Gadero tip: komt u een radiatorbuis tegen bij het leggen van uw vloer? Maak gebruik van een winkelhaak, daarmee kunt u het aftekenen. 

Besteedt u deze klus liever uit? Maak dan gebruik van onze legservice

landhuis laminaat

Laminaat XL

Breed laminaat laat uw woonkamer of slaapkamer groter lijken en geeft het extra sfeer. Dat is de voornaamste reden dat klanten die u voorgingen, kiezen voor een een bredere laminaatvloer. Het geeft uw woning simpelweg een chique uitstraling. 

Handig om te lezen! Blog over wat is het voordeel van breed laminaat?

landhuis laminaat

In de video ziet u verschillende producten. Om het u makkelijk te maken, leest u hieronder een handig overzicht van de producten die wij gebruiken om een extra brede laminaat vloer te leggen.

Benodigdheden laminaat leggen:

 • Verfkrabber + stofzuiger (voor het verwijderen van eventuele lijmresten)
 • Stanleymes
 • Haakse hoek
 • Potlood
 • Accuboormachine
 • Vijl 
 • Hamer
 • Afkortzaag
 • Decoupeerzaag
 • Profiel overzetter
 • Rolmaat
 • Plintschaar
 • Stelwig

Ga voorbereid aan de slag. Lees onze blog over 8 tips voor het schoonmaken van een laminaatvloer

landhuis laminaat

Of past een andere laminaatvloer beter bij uw situatie? 
Abonneer ook op ons gratis Youtube kanaal en kijk elke week een nieuwe Gadero TV! 

Abonneer Nu op het Youtube kanaal

Mis nooit meer acties, tips en trends van houthandel Gadero

facebook gadero Ontdek ons op Facebook voor speciale acties, houthandel Gadero achter de schermen en leuke nieuwtjes!

Youtube Gadero Hout TV Abonneer op GaderoTV voor doe-het-zelf klustips, de houtsoort van de maand, hout trends en meer.

pinterest tuin inspiratie Volg ons op Pinterest voor inspiratie voor uw terras, schutting, overkapping, binnenvloer, meubels enz.

blog gadero Bekijk de mooiste sfeerfoto's van tuinen tot houten vloeren op onze Instagram