Logo Gadero
service

Lariks paal met hardhout grondstuk 14.3 x 14.3 x 360 cm h2h

Productnummer
VZ1001630
100 cm Hardhout & 220 cm Lariks Douglas
1099_600
Dit product is uit het assortimentBekijk hiernaast vergelijkbare producten

Plus- en minpunten

  • Glad geschaafd

  • Gedroogd, dus minder vatbaar voor schimmel en vocht

Specificaties

Houtsoort
Lariks douglas
Kleur
Kleurmix
Lengte
360 cm
Dikte
14,3 cm
Breedte
14,3 cm

Lariks paal met hardhout grondstuk 14.3 x 14.3 x 360 cm h2h

U werkt graag met Lariks hout en zoekt de combinatie met palen plaatsen in de grond omdat u niet kan werken met >betonpoeren? Deze zogenaamde h2h paal van geschaafd hout is 143 x 143 mm dik en 3.60 meter lang. Hiermee bouwt u moeiteloos een luxe terrasoverkapping of houten veranda. Glad geschaafd Lariks Douglas is gedroogd en daardoor is het hout minder vatbaar voor schimmel en vocht. Deze paal is bovendien van spintarm Lariks Douglas gemaakt en dus extra hoogwaardig.

De voordelen van deze h2h paal:

  • Minder tropisch hardhout gebruiken

  • Mix van Douglas hout uit ons eigen Nederland

  • Onder KOMO hoogwaardig verlijmd

  • Duurzaamheidsklasse 1, gaat zeker 25 jaar mee bij juiste plaatsing!

  • Unieke uitstraling bij uw veranda of overkapping, het alternatief voor een betonnen poer of volledig hardhouten paal

Tips voor plaatsen h2h palen

Gaat u een overkapping bouwen met palen in de grond, zet deze fraaie staander dan 80 cm in de grond, 10 cm met hardhout boven de grond en zo heb je boven de grond nog 230 cm over. Het lariks deels dient dus 10 cm boven de grond te zweven!

Lariks in combinatie met hardhout

De onderste 100 cm van deze Lariks paal is gemaakt van zeer duurzaam hardhout. Dit is ook het deel van de paal wat u in de grond plaatst. Hierdoor komt het Lariks gedeelte van deze paal niet in aanraking met de grond. Hierdoor ontvangt u een paal waar het weer minder invloed op heeft en met dus een langere levensduur. Tevens zijn deze palen duurzamer dan 14.3 x 14.3 cm Lariks Douglas palen. Deze staander is ook verkrijgbaar in lengte 320 cm.

Heb je liever een vierkante paal helemaal van hardhout? Bekijk dan ons aanbod >tuinpalen van fijnbezaagd en glad geschaafd hardhout. Kies uit houtsoorten als Azobe en Bankirai.

Extra tips voor plaatsen

Heeft u te maken met slappe grond, leg op de bodem dan een stoeptegel of 50x50 cm tegel en vul deze aan met snelcement. Probeer verzakkingen te voorkomen! Hou bij het plaatsen rekening mee dat u het hardhouten deel van de paal in de grond plaatst en het Lariks deel van bovengronds blijft. Zorg bij voorkeur er voor dat het hardhout gedeelte van deze paal nog circa 10 cm doorloopt boven uw terras of border.