MBI Granitops Plus Grey Black 60x30x4,7 cm Terrastegel

Productnummer: MB250025   |   Weinig onderhoud aan deze betontegels

€ 32,47 Per m2 incl. BTW
m2
Delen via WhatsApp

Voor- en nadelen van MBI Granitops Plus Grey Black 60x30x4,7 cm Terrastegel

 • Met factor 30 Deklaag, dus onderhoudsvriendelijk
 • Goede prijs-kwaliteitverhouding
 • Makkelijk te leggen
 • Geïntegreerde afstandhouders
 • Tijdelijke kalkuitbloei kan ontstaan, want het blijft een betonproduct

MBI Granitops Plus Grey Black 60x30x4,7 cm Terrastegel

Droomt u van een modern, strak terras? Kies dan voor de Granitops Plus tegels in de kleur Grey Black. Dit zijn te gekke tuintegels van beton in een grijs zwarte kleur die goed past in elke tuin, dus ook die van u. De MBI Granitops Plus Grey Black 60x30x4,7 cm Tuintegel is een ideale manier om uw tuin vanaf de basis goed op te bouwen. De combinatie van de twee populairste kleuren is indrukwekkend en past bovendien bij meerdere tuinaccessoires zoals bijvoorbeeld uw houten tuinhuis. Ook kunt u gemakkelijk een bloembak maken van antraciet zwarte stapelblokken. Warme kleuren van planten en bloemen passen namelijk goed bij de donkere tuintegels. Deze fraaie, grijs zwart gekleurde betonnen tuintegels kunt u bij Gadero kopen in een 60x60 en een 60x30(halve betontegel) formaat. Voor u ligt nu de halve betontegel variant. Met het 60x30x4,7 cm formaat legt u gemakkelijk een banenverband waarmee u een strakke, overzichtelijke tuin creëert. U kunt ervoor kiezen om de 60x30 halve betontegels in de kleur Grey Black af te wisselen met de 60x60 cm formaat. Door de twee verschillende afmetingen van de tuintegels te combineren, zorgt u voor een speels, maar riant effect. Om het nog even kort samen te vatten: De MBI Granitops Plus Grey Black 60x30x4,7 cm Tuintegel is een ideale betontegel voor uw tuin als u wilt besparen op de kosten en niet op de kwaliteit. 

Basicsteen met Factor 30 Protection Plus beschermlaag

De MBI Granitops Plus Grey Black 60x30x4,7 cm Tuintegel is een tegel uit het goedkoopste, basicsteen segment van MBI. Alle basicstenen zijn relatief goedkoop omdat deze een factor 15 beschermlaag toegediend hebben gekregen na productie. Het hogere segment tegels van MBI hebben maar liefst een factor 30 beschermlaag en zijn daarom doorgaans iets duurder dan de basicstenen. Echter is het MBI gelukt om de Granitops Bascistenen op een kostenbesparende manier te produceren waardoor er ruimte overbleef om een factor 30 beschermlaag op de tegels te plaatsen voor dezelfde prijs als andere basicstenen. Dit is uniek en daarom is de prijs-kwaliteitverhouding van Granitops tuintegels enorm goed. Een factor 30 beschermlaag is een kwalitatief enorm sterke coating die na productie op de tegels wordt toegebracht. Deze Protection Plus 30 beschermlaag zorgt ervoor dat vuil en vocht minder makkelijk aan uw betonnen tuintegels kan hechten. Logischerwijs hoeft u daarom aanzienlijk minder tijd op te offeren voor het schoonmaken van uw Granitops Plus tegels. Een coating op betontegels is meestal zichtbaar doordat een gecoate betontegel meestal licht glanzend is. Let wel op! Granitops tuintegels zijn van behoorlijk hoge kwaliteit. Toch kan er altijd kalkuitbloei voorkomen bij de tegels. Dit is omdat de tegels gemaakt zijn van beton en dit is nou eenmaal een eigenschap van beton. Kalkuitbloei is geen schade en verdwijnt op den duur vanzelf. Bij keramische tegels kan er geen kalkuitbloei ontstaan.

Tuintegels van beton zelf plaatsen?

Bent u een handige doe-het-zelver en gaat u deze luxe 60x30 halve betontegels in de kleur Grey Black zelf leggen? Lees dan eerst ons uitgebreide stappenplan door zodat u precies weet hoe u terrastegels het beste kunt leggen. Hieronder vindt u een beknopte samenvatting van ons uitgebreide stappenplan voor het plaatsen van tuintegels van beton.

 • Stap 1: leg een zandbed aan van 20 cm dik. Let hierbij op dat u 6 cm ruimte rondom overhoudt voor uw opsluitbanden en maakt uw terras bij voorkeur zo groot dat u alleen met hele tegels hoeft te werken. Tril dit zandbed aan met een trilplaat (bij voorkeur na enkele dagen/weken herhalen). Plaats bij voorkeur een puinlaag van minimaal 15cm onder uw zandbed.
 • Stap 2: Zorg voor een vlak zandbed met afreilat of waterpas. Houd hierbij rekening met de afwatering en maak eventueel ruimte voor een watergoot. 
 • Stap 3: Plaats uw opsluitbanden. Houd er rekening mee dat u deze circa 2 cm onder uw tegels plaatst. 
 • Stap 4: Leg uw tegels in uw zandbed en klop aan met een rubberen hamer. Leg de terrastegels niet te strak tegen elkaar aan, gewoon aansluiten is voldoende.  
 • Stap 5: Voeg uw tegels af. Hierdoor heeft u minder kans op onkruid en kalkuitbloei. 
 • Stap 6: Spoel uw terras goed schoon zodat zand of voegmiddel geen vlekken kunnen achterlaten op uw terras. 

Voeg uw betonnen tuintegels met Gator XP G2 voegzand

Om het maximale uit uw betonnen bestrating te halen, is het belangrijk dat u de goede aandacht geeft aan de voegen tussen uw Granitops Plus tuintegels. Steenhandel Gadero is officieel dealer van het A-merk Gator. Dit is een kwalitatief enorm goed voegzand waarmee u het niveau van uw nieuwe sierbestrating naar een nieuw niveau tilt. Met Voegzand van Gator zorgt u ervoor dat u minder onderhoud heeft en u verlengt de levensduur van uw betontegels. Bovendien versterkt u het het gevoel van luxe in uw tuin omdat u de details goed heeft afgewerkt met voegzand van Gator. Gator zand kunt u bestellen in vier verschillende, gangbare kleuren namelijk: Antraciet, Beige, Ivoor, Zwart.

Voorkom wateroverlast juist MET sierbestrating

De overlast van het vele regenwater lijkt de laatste jaren alleen maar toe te nemen. Sommige mensen zijn er van overtuigd dat de toename van sierbestrating  een reden is voor de toename van deze overlast. Bij Gadero zijn wij het daar deels mee eens, maar wij zijn er sterk van overtuigd dat sierbestrating juist talloze oplossingen biedt tegen het waterprobleem. Lees in onze uitgebreide blogs verschillende simpele  tips voor het voorkomen en oplossen van wateroverlast MET sierbestrating.

Haal alles wat u nodig heeft voor uw terras

Haal bij Gadero alles wat u nodig heeft voor uw terras. Naast de MBI Granitops Plus Grey Black 60x30x4,7 cm Tuintegels, kunt u bij Gadero al uw bestrating toebehoren bestellen. Wij raden aan om alles in één keer te bestellen zodat u bespaart op de bezorgkosten. Haal bij Gadero gemakkelijk online Gator voegzand, opsluitbanden, zand, tegeldragers, onderhoudsmiddelen en grind / split. Maak uw droomtuin compleet bij sierbestrating handel Gadero.

Snel tuintegels bij thuis geleverd

Bestel nu snel nieuwe tuintegels bij Gadero en ontvang ze binnen 7 werkdagen. Gadero bezorgt in heel Nederland, België, Duitsland en andere delen van Europa gewoon bij de klant thuis.


Doe hier inspiratie op

Vragen & antwoorden over dit product

Vraag is verzonden

Stel uw vraag
* verplicht
productbeoordelingen

Beoordeling is verzonden

Schrijf beoordeling
* verplicht
Dit product bestellen?
GreyBlack Granitops tuintegels MBI Granitops Plus Grey Black 60x30x4,7 cm Terrastegel   |   Weinig onderhoud aan deze betontegels Op voorraad
€ 32,47 Per m2 incl. BTW