Gadero klustips

Wij adviseren u altijd met handige stappenplannen en montagetips

Gadero klustips

Naadloze vlonder aanleggen met Resysta

Met deze Resysta Clipvlonder kunt u een terras maken met naden van 1 mm! De clipvlonders zijn gemaakt van biologisch restafval, in de vorm van rijstvlieshulzen, zout en mineralen. Hierdoor zijn ze zeer sterk, duurzaam en kleurvast.

 

Vlonder leggen Resysta clipvlonder

De clipvlonders zijn gemaakt van biologisch restafval, bestaande uit rijstvlieshulzen, zout en mineralen.
Deze vlonderplanken zijn zeer sterk, duurzaam en kleurvast. Met deze naadloze Resysta Clipvlonder kan je een terras maken met naden van slechts 1 mm. Dat betekent dat de Resysta vlonderplanken naadloos op elkaar aansluiten. Het Resysta naadloze clipsysteem bevat 180 schroeven, 60 verbindingspunten (clips) en 2 speciale bits.

Door de naden van 1 mm zal dus ook veel minder snel iets in de tussenruimtes vallen wat ervoor zorgt dat de Resysta vlonderplanken veel eenvoudiger zijn schoon te houden. Deze vlonderplanken zijn perfect voor gezinnen die niet willen dat de kinderen hun etensresten door de vlonder laten vallen of natuurlijk voor mensen die een hele strakke vlonder willen.

In de bovenstaande Youtube video zie je hoe je deze 1 mm clip kan gebruiken! Deze 1 mm clips kan je het beste toepassen op planken van 14 cm breed met gesloten zijkanten. Het kan ook bij de Resysta planken met een sponning voor de standaard clips.

Doe-het-zelf

Benodigdheden:

Afstandhouders
5x50 millimeter schroef voor randafwerking
Sterke boormachine
Lange waterpas
Onderbalken
Rubberen hamer
Handzaag

Voorbereidingstijd:

08:00

Bouwtijd:

16:00

Geschatte kosten:

1000 - 3000

Stap 1: "Voorbereiding "

Een goede voorbereiding is het halve werk. Door middel van een duidelijk ontwerp van uw tuin zorgt u ervoor dat u zeker bent van de juiste afmetingen en positie van uw vlonder. Ons advies is om de vlonder te plaatsen met 2 personen. Sorteer de onderdelen en begin gelijk met het verwerken om kromtrekking te voorkomen. 

Stap 2: "Uitleggen van de onderbalken "

Wij raden aan om de onderbalken precies neer te leggen op de plek waar u wilt dat het komt. Hanteer hierbij 35cm afstand hierdoor weet u zeker dat de clips de balken goed vast grijpen. 

Stap 3: "Monteren van de clips "

U zet voor het monteren van de clips op de achterzijde van iedere balk een streep in het midden, waarna u aan één kant van de lijn een clip monteert. Het is belangrijk dat u de clip niet precies in het midden monteert. Op die manier creërt u ruimte voor de clip van de plank die er naast komt. Zo zorgt u ervoor dat ze makkelijk in elkaar schuifen. 

Let op! Zorg ervoor dat u vanaf de tweede plank aan beide kanten de clips monteert. Zo voorkomt u dat u extra werk krijgt. 

 

Stap 4: "Neerleggen van de vlonderplanken"

Na het vastmaken van de clips op de balk kan het monteren en vastschroeven van de vlonderplanken beginnen. Door het gebruik van een rubberen hamer slaat u de planken naadloos tegen elkaar. Heeft u liever wel afstand? Maak dan gebruik van een afstandhouder die u 2 of zelfs 3 mm afstand biedt. 

 

Stap 5: "De afwerking van het vlonder "

De randen van de vlonderplanken worden gemonteerd met een 5x50 mm schroef. Deze schroeven worden door de constructie heen geboord. Let er wel op dat u ze niet te diep boort. 

Wanneer u de vlonder wilt verlengen komt u terecht bij de kopse kant. Door middel van een extra onderbalk te plaatsen wordt de ondergrond verstevigd.

 

Resysta Blinde Bevestigingsclips Standaard 100 stuks met schroef https://cdn.zilvercms.nl/http://gadero.zilvercdn.nl/uploads/webshop/Resysta clips.jpeg
Resysta vlonderplank Bruin Grijs 2.0 x 14 cm met effen/fijne ribbel zijde - Schroef of Naadloze clip https://cdn.zilvercms.nl/http://gadero.zilvercdn.nl/uploads/product/images/SA46003.jpg

Onderhoudsvriendelijk

Resysta terrasplanken zijn zeer populair rondom zwembaden, aan de zee en op de waddeneilanden. Dit komt omdat het materiaal van deze planken geen water opneemt. Het materiaal is 100% recyclebaar en het barst, rot en scheurt niet..

Tip: Maakt u een terras met kopse naden? Vergeet dan niet bij de kopse naden elke plank een eigen onderbalk en eigen clips te geven. 

Montageservice

Ziet u er tegenop om zelf te klussen? Als u het vakwerk liever aan de specialist over laat is dit de ideale optie. Gadero heeft vakmensen voor u klaar staan die garant staan voor een vakkundige montage van uw vlonder, schutting, terrasoverkapping, binnenvloer, tuinhuisje en andere klusprojecten! 

Montageservice Gadero

Mis nooit meer aanbiedingen, tips en trends van houthandel Gadero

facebook gadero Ontdek ons op facebook voor speciale acties, Houthandel Gadero achter de schermen en leuke nieuwtjes

Youtube Gadero Hout TV Abonneer je op GaderoTV voor Doe het Zelf klustips, de Houtsoort van de maand, Hout Trends en meer


pinterest tuin inspiratie Volg ons op Pinterest voor inspiratie voor uw terras, schutting, overkapping, binnenvloer, meubels enz

blog gadero Bekijk de mooiste sfeerfoto's van tuinen tot houten vloeren op onze Instagram