Filters:

Helaas!

Er zijn geen producten die voldoen aan uw gekozen filteropties.

Natuursteen muurelementen gaan in tegenstelling tot beton een levenlang mee vanwege de kwaliteit van de grondstof en het feit dat het makkelijk te reinigen is. De prijs van natuursteen ligt wel iets hoger dan betonnen stapelstenen. Stapelbokken van natuursteen zijn met de hogedrukreiniger schoon te spuiten zonder dat de blokken slijten. Hierdoor heeft u ieder jaar weer een zo goed als nieuwe tuinmuur, vijverrand of borderbak. Verder zijn muurelementen van natuursteen slijtvast en kleurvast. Kies uit natuurstenen stapelstenen in allerlei kleuren, maten en natuursteen soorten en maak uw tuin geheel in stijl zomerklaar. Weet u niet of u voor betonnen stapelblokken of natuursteen stapelblokken moet kiezen? Lees hieronder wat de verschillen zijn.

Borders en tuinmuren maken begint bij natuursteen specialist Gadero. Stappelblokken worden binnen enkele dagen in heel Nederland en België aan huis bezorgd. 

Wat zijn de verschillen tussen muurelementen van natuursteen en muurelementen van beton?

Allereerst wordt beton geproduceerd in een fabriek en halen we natuursteen, zoals het woord zelf al zegt, uit de natuur. Dit betekent dat er een productieproces aan beton vooraf gaat en dit heeft invloed op het milieu. Natuursteen komt uit gebergten en groeves en moet vaak grote afstanden afleggen naar Nederland wat ook een bepaalde invloed op het milieu heeft. 

Ten tweede de kwaliteit van het product. Beton is poreus, wat wil zeggen dat er kleine gaatjes in zitten. In deze kleine gaatjes kan vocht en vuil trekken waardoor uw betonnen stapelblokken sneller worden aangetast door de verschillende weersinvloeden. Natuursteen is daarentegen keihard en niet poreus waardoor vuil en vocht niet in natuursteen blokken kan trekken. Ook natuursteen blokken kunnen groen worden door bijvoorbeeld algen, maar het voordeel is dat natuursteen kan worden schoongespoten met een hogedrukreiniger. Dit kan vanwege de porositeit bij beton niet omdat u het anders stuk spuit. Natuursteen gaat vele malen langer mee. 

Het derde grote verschil zit in de prijs. Betonnen blokken worden gemaakt van zeer goedkope grondstoffen als zand, water en grind. Het wordt ook nog eens op Nederlandse bodem geproduceerd waardoor het vaak erg goedkoop is. Natuursteen is daarentegen een stuk duurder, maar gaat wel veel langer mee. Nu kunnen we betontegels tegenwoordig coaten waardoor deze een stuk langer meegaan. Het nadeel hiervan is dat men met gecoat beton nooit in de buurt komt van de duurzaamheid van natuursteen. Echter komt gecoat beton qua prijs wel in de buurt van natuursteen. 

Overige verschillen zijn:

- Natuursteen is waardevast en beton niet;
- De keuzemogelijkheden van beton zijn groter dan bij natuursteen;
- Bij natuursteen is maatwerk op aanvraag vaak mogelijk, bij beton niet;
- Bij beton spreken we bijna jaarlijk van assortiment wisselingen, bij natuursteen niet. Dit maakt uitbreiding met beton lastiger;
- Natuursteen is tijdloos en stijlvol, de trends binnen de betonwereld veranderen ieder jaar.

Gekozen voor natuursteen stapelblokken maar uw terras of oprit kan ook wel een update gebruiken? Bestel bij Gadero ook uw natuursteen terrastegels, keramische terrastegels of natuursteen bestrating. Wilt u kiezen voor beton vanwege de prijs, maar vindt u de look van natuursteen mooi? Kijk eens naar onze gekloofde stapelblokken van beton.

Letop: Natuursteen is een natuurproduct en kan kleurverschillen vertonen. Geen enkele partij is gelijk wat tegelijkertijd de charme van het product is.

Gadero Thuiswinkel Waarborg Service. Bij de grootste in hout.

Hoe meer u bestelt, hoe lager de bezorgkosten. Hoe meer u bestelt, hoe lager de bezorgkosten.

Bezorging in heel Benelux Op vaste dagen per postcode