Groen in de tuin

Het is een trend die blijft doorzetten: meer groen in de tuin. Waar het jaren geleden nog acceptabel was om een tuin vol te bestraten, kiezen steeds meer mensen voor groene elementen in de tuin. Dat is ook hard nodig! Zo creëert u meer leefruimte voor vogels, bijen en andere beestjes en helpt u het regenwater probleem aanpakken. Meer groen in de tuin betekent niet automatisch meer werk. Zo komt u met de toevoeging van een onderhoudsarme groene heg al een heel eind. Meer groene oplossingen vindt u hieronder!

Onderhoudsarme groene tuin

Veel klanten kiezen voor stenen in de tuin, omdat het praktisch is en weinig onderhoud vraagt. Toch heeft dit al dit steen ook een keerzijde. Regenwater kan namelijk minder makkelijk de grond inzakken, waardoor uw tuin blank komt te staan en riolen sneller overstromen. Door voor meer groen te kiezen geeft u het regenwater meer ruimte. Bovendien hoeft het helemaal niet meer onderhoud te betekenen. Kies bijvoorbeeld voor een onderhoudsarme groene heg, een border met veel bodembedekkers of een groen dak. Ook leuk is fruitplanten toevoegen aan uw tuin, bijvoorbeeld door een eetbare schutting te maken.

Leven in de tuin

Meer groen in de tuin heeft veel voordelen. U helpt hiermee het lokale ecosysteem, doordat bijen en andere beestjes deze groene plekken gebruiken om bij te tanken op reis van het ene natuurgebied naar het andere. Een groene heg of wand zorgt gegarandeerd voor meer leven in de tuin, want dit trekt bijvoorbeeld ook vogeltjes en egels aan. En laten we eerlijk zijn: een tuin vol met bloemen en planten ziet er toch hartstikke vrolijk uit. Kies bijvoorbeeld voor onze kant-en-klare borderpakketten voor meer groen in de tuin. Of laat uw pergola begroeien met klimplanten! Hoe u dat doet leest u in onze blog over een groene pergola.

groene heg klimplanten

Meer toevoegen aan uw groene tuin? Met een houten vlonder maakt u een terras met een mooie natuurlijke uitstraling. Of kies voor Ceramidrain keramische tegels! Dit zijn terrastegels voorzien van een waterbuffer. 
 

Gadero.nl Thuiswinkel Waarborg Service. Bij de grootste in hout.

Hoe meer u bestelt, hoe lager de bezorgkosten. Hoe meer u bestelt, hoe lager de bezorgkosten.

Bezorging in heel Benelux Op vaste dagen per postcode