Ondervloer Heat Foil Parket Laminaat - Vloerverwarming & 10 DB Geluidsisolatie 15 m2

Productnummer: FL4004 Laagste warmteweerstand! (0,014 m2 k/w)   |   10 DB geluidsreducerend

Adviesprijs
€ 111,40 € 100,25 Per rol van 15m2 incl. BTW
Delen via WhatsApp

Voor- en nadelen van Ondervloer Heat Foil Parket Laminaat - Vloerverwarming & 10 DB Geluidsisolatie 15 m2

  • Hoogwaardig PE-schuim
  • 10-DB Geluidsdemping bij bovenwoningen
  • Lage warmteweerstand van 0,014 m2 k/w
  • Geschikt voor Parket & Laminaat vloeren

Ondervloer Heat Foil Parket Laminaat - Vloerverwarming & 10 DB Geluidsisolatie 15 m2

Deze Heatfoil Parket, Laminaat Vloerverwarming & Geluidsisolerende ondervloeren van het merk Unifloor kunnen worden toegepast bij een zwevende Houten of Laminaat. Deze ondervloer heeft, dankzij de dunne ventilerende opbouw, de laagste warmteweerstand op de markt! Deze warmteweerstand is slechts 0,014 m2 k/w. Zo haalt u het optimale rendement uit uw vloerverwarming. 

De Heatfoil Eiken houten en Laminaat geschikte ondervloer kan worden gebruikt als ondervloer bij appartementen en bovenwoningen. Informeer bij uw woningbouwvereniging of vereniging van eigenaren naar de geluidsreducerende eisen voor uw woning. De ondervloer voor Lamelparket en Laminaat is 10-DB geluidsreducerend gecertificeerd door de Nederlandse Stichting Geluidshinder.

De Parket en Laminaat variant is wel voorzien van een 6 cm overlap waardoor u de ondervloer makkelijk legt. Bestel deze ondervloer mee met een laminaat of parket vloer voor een optimaal rendement van de vloerverwarming en 10dB geluidsreductie! 


Vragen & antwoorden over dit product

Wat bedoelen jullie met condens bewaking? Wij willen graag een laminaatvloer, maar gaan wonen in een nieuwbouwwoning met vloerverwarming en koeling. Welke ondervloer is dan voor ons de beste optie? Ik hoor het graag.

Met condensbewaking wordt de relatieve luchtvochtigheid in de ruimte bedoeld. Voor vloeren op hout basis zoals laminaat en parket geldt dat de luchtvochtigheid zo constant mogelijk en tussen de 45% en 65% gehouden dient te worden. Wanneer dit niet in de gaten wordt gehouden kan het zijn dat dit beduidend hoger of lager is waardoor de vloer gaat werken wat vervelende gevolgen kan hebben en schadelijk is voor uw vloer. Daarnaast loopt u het risico op het verlies van uw garantie. U kunt een juiste en constante luchtvochtigheid realiseren met behulp van een luchtbevochtiger. 

Zowel de Rode als de Zwarte vloerverwarming geschikte ondervloeren op rol zijn uitvoerig getest in combinatie met vloerverwarming en vloerverkoeling. Beide zijn hier dan ook geschikt voor. Echter voor optimaal resultaat haalt de Rode variant het hoogste rendement. Dit komt voornamelijk omdat deze ondervloer zeer dun is geproduceerd. Nadelig gevolg hiervan is echter dat deze ondervloer niet tot nauwelijks nog egaliserend vermogen heeft. Mochten er toch nog kleine oneffenheden in uw bodemvloer aanwezig zijn dan kunt u het beste kiezen voor de Zwarte ondervloer. Deze ondervloer kan 1,8-2 mm oneffenheden egaliseren.

Is dit artikel, FL4004, als onderlaag voldoende op een nieuwe vlakke betonnen vloer met vloerverwarming voor een eiken Floer visgraat? Is de garantie dan van toepassing? Los gezien van het rustig opwarmen van de vloer...moeten er bij deze vloer warmteverklikkers worden aangebracht tbv garantie?

Deze ondervloer is zeer geschikt om toe te passen bij uw vloerverwarming in combinatie met de Floer Visgraat Parket vloeren. Houdt u er inderdaad rekening mee dat deze ondervloer zeer dun is waardoor deze veel warmtedoorlaat. Echter betekend deze dunne opbouw van de ondervloer ook dat deze weinig tot geen egaliserend vermogen heeft. Het is dus van zeer groot belang dat de ondervloer vuil-en stofvrij, vlak, egaal en waterpas is (met vlak en waterpas wordt bedoeld dat er geen grotere afwijkingen zijn dan maximaal 3 mm over een lengte van 2 meter). Wanneer uw bodemvloer hier niet aan voldoet kunnen er kieren en gaten in de parket vloer ontstaan.

Voor het behoudt van uw garantie op het eiken visgraat is het voornamelijk van belang dat de vloer op de juiste manier acclimatiseert, wordt gelegd en wordt onderhouden volgens de instructies. Wanneer u een Floer visgraat vloer bij ons afneemt ontvangt u namelijk een volledige instructie waarin deze punten uitgebreid worden beschreven. Daarnaast wordt in deze instructie ook het bewaken van de temperatuur en luchtvochtigheid in de ruimte beschreven. Wanneer u zich aan al deze voorschriften houdt zal ook de garantie op de vloer behouden blijven. Het gebruiken van warmteverklikkers is dan ook niet verplicht voor behoudt van uw garantie. Echter kan dit bij problemen wel een bewijs leveren van uw stookgedrag. De gevolgen van een te hoge of te veel fluctuerende (instroom)temperatuur en afwijkende luchtvochtigheid door het opstoken van uw vloerverwarming zijn over het algemeen dermate groot dat planken kunnen inscheuren en/of zelfs planken uit de vloer omhoog kunnen komen. Dergelijke zaken zijn in 99% van de gevallen direct te linken aan een te hoge en/of te veel fluctuerende (instroom)temperatuur- en luchtvochtigheid. 

Houdt u rekening met het feit dat u deze ondervloer alleen toe zal passen bij het zwevend plaatsen van de visgraat vloer. Bij het zwevend plaatsen van een eiken parket vloer op deze ondervloer is de kans op werking groter dan wanneer u de eiken visgraat vloer verlijmd legt. Zo is bijvoorbeeld de kans op kleine kiervorming groter tijdens het stookseizoen bij een zwevende vloer. Dit kunt u tegengaan door de parket planken in de verbinding te verlijmen. Echter blijft het een natuurproduct en kan werking nooit volledig worden uitgesloten. Mocht er zich kiervorming voordoen blijkt uit onze ervaring dat dit naar verloop van tijd weer wegtrekt.

Vraag is verzonden

Stel uw vraag
* verplicht
productbeoordelingen

Beoordeling is verzonden

Schrijf beoordeling
* verplicht
Dit product bestellen?
NSG-gecertificeerd Ondervloer Parket & Laminaat Geluidsisolerend Vloerverwarming Floer Heat-foil Laminaat vloer Ondervloer Heat Foil Parket Laminaat - Vloerverwarming & 10 DB Geluidsisolatie 15 m2 Laagste warmteweerstand! (0,014 m2 k/w)   |   10 DB geluidsreducerend Op voorraad
€ 100,25 Per rol van 15m2 incl. BTW