Ondervloer Geruisloos Laminaat - Vloerverwarming & 10 DB geluidsreductie 15 m2

Productnummer: FL4003 10-dB geluidsreductie appartementen   |   Geschikt voor vloerverwarming met lage warmteweerstand van 0,04 m2K/W

Voor- en nadelen van Ondervloer Geruisloos Laminaat - Vloerverwarming & 10 DB geluidsreductie 15 m2

  • Lage warmteweerstand voor vloerverwarming
  • 10-DB Geluidsdemping bij bovenwoningen
  • Geschikt voor laminaat vloeren
  • Met handige overlap + plakstrip
  • Lage drukweerstand (KPA), minder geschikt bij 12 mm laminaat

Ondervloer Geruisloos Laminaat - Vloerverwarming & 10 DB geluidsreductie 15 m2

De Floer Geruisloos ondervloer van het merk Floer kan worden toegepast bij het zwevend leggen van laminaat vloeren. De Geruisloos ondervloer is ideaal voor bovenwoningen. De ondervloer reduceert niet alleen het geluid naar uw beneden buren maar ook het loopgeluid in uw eigen kamer. Bovendien heeft deze geluidsreducerende ondervloer een 10-dB TÜV-certificaat. Dit is vaak een vereiste in apartementen en andere bovenwoningen. U kunt het certificaat bij ons of online opvragen met het TÜV ID 0000064609.

De Geruisloos ondervloer is bovendien ook goed geschikt voor vloerverwarming. Dit houdt in dat deze ondervloer goed warmtedoorlaat. De warmteweerstand van deze ondervloer is zeer laag en ligt rond de 0,04 m2 k/w voor laminaat. Daarnaast is de ondervloer voorzien van een dampremmende folie, waardoor optrekkend vocht uit de bodem wordt geweerd.

Daarnaast voldoet de ondervloer van het Nederlandse vloerenmerk Floer ook aan alle eisen gesteld door het EPLF. Zo heeft de ondervloer ruim voldoende dichtheid en druksterkte en beschermd deze de klik-verbinding. Een vereiste voor Laminaat vloeren van merken als Quick Step, Meister en Floer voor het behoudt van garantie!


Vragen & antwoorden over dit product

Ik heb deze vloer al bij jullie besteld maar kan nergens terug vinden of de rode/witte kant boven of onderop dient te liggen. Ook op jullie site kon ik dit niet vinden. Heb deze daardoor niet gelegd op de dag dat ik dit wilde, zou handig zijn als dit erbij werd vermeld.

U rolt deze ondervloer uit op de ondergrond zoals deze is opgerold. Dit betekend dus dat de grijze/zwarte kant onder ligt en de gekleurde kant boven. De donkere kant van de ondervloer bestaat dan ook uit een soort aluminium folie wat bescherming biedt tegen optrekkend vocht.

Wat bedoelen jullie met condens bewaking? Wij willen graag een laminaatvloer, maar gaan wonen in een nieuwbouwwoning met vloerverwarming en koeling. Welke ondervloer is dan voor ons de beste optie? Ik hoor het graag.

Met condensbewaking wordt de relatieve luchtvochtigheid in de ruimte bedoeld. Voor vloeren op hout basis zoals laminaat en parket geldt dat de luchtvochtigheid zo constant mogelijk en tussen de 45% en 65% gehouden dient te worden. Wanneer dit niet in de gaten wordt gehouden kan het zijn dat dit beduidend hoger of lager is waardoor de vloer gaat werken wat vervelende gevolgen kan hebben en schadelijk is voor uw vloer. Daarnaast loopt u het risico op het verlies van uw garantie. U kunt een juiste en constante luchtvochtigheid realiseren met behulp van een luchtbevochtiger. 

Zowel de Rode als de Zwarte vloerverwarming geschikte ondervloeren op rol zijn uitvoerig getest in combinatie met vloerverwarming en vloerverkoeling. Beide zijn hier dan ook geschikt voor. Echter voor optimaal resultaat haalt de Rode variant het hoogste rendement. Dit komt voornamelijk omdat deze ondervloer zeer dun is geproduceerd. Nadelig gevolg hiervan is echter dat deze ondervloer niet tot nauwelijks nog egaliserend vermogen heeft. Mochten er toch nog kleine oneffenheden in uw bodemvloer aanwezig zijn dan kunt u het beste kiezen voor de Zwarte ondervloer. Deze ondervloer kan 1,8-2 mm oneffenheden egaliseren.

Kan dit ook gebruikt worden bij koeling van de vloer?

Deze ondervloer is uitermate geschikt voor zowel vloerverwarming als vloerverkoeling. Bij toepassing met een vloerkoeling dient er wel altijd een condensbewaking aanwezig te zijn.

Vraag is verzonden

Stel uw vraag
* verplicht
productbeoordelingen

Beoordeling is verzonden

Schrijf beoordeling
* verplicht
Dit product bestellen?
TÜV-Gecertificeerd Floer Geruisloos Ondervloer - 10 dB TUV geluidsreductie Vloerverwaming Parket en laminaat Ondervloer Geruisloos Laminaat - Vloerverwarming & 10 DB geluidsreductie 15 m2 10-dB geluidsreductie appartementen   |   Geschikt voor vloerverwarming met lage warmteweerstand van 0,04 m2K/W Op voorraad
€ 69,95 € 66,40 Per rol van 15m2 incl. BTW