Padoek

Gadero Houtsoorten

Padoek

Eigenschappen

Geschikt voor:

  • Vlonders
  • Schuttingen
  • Gevelbekleding

Herkomst:

West Afrika

Duurzaamheid:

Klasse 1

Kleur & Textuur:

Rood van kleur, prachtige zwart-bruine vergrijzing na verloop van tijd.

Vergelijkbare houtsoorten

Padoek hout

Padoek hardhout, ook wel Padouk hout genoemd, behoort tot het duurzaamste hardhout te wereld. Padouk hout is populair omdat het schitterend zilvergrijs vergrijst, nauwelijks werking kent en duurzaamheidsklasse 1 heeft. Padoek hout groeit in West Afrika. Bijzonder is dat Padoek niet voorkomt als zijnde bossen, maar alleen als individuele bomen. Dat is ook terug te zien in de prijs van Padouk, deze is namelijk zeer hoog. Bij Gadero hebben we Padoek terrasplanken op voorraad en binnen 48 uurs bij geleverd in heel Nederland en België. 

  • Zeer luxe hardhoutsoort
  • Herkenbaar door de typerende kleur 

Uitvoeringen & toepassingen

Prachtige kleur van Padouk

Luxe hardhoutsoort

Steeds meer West-Europese landen ontdekken Padoek als zeer luxe houtsoort met veel minder werking dan het populaire bankirai hout. Ook is Padoek zeer herkenbaar, wat sjoemelen met mindere varianten onmogelijk maakt. Een praktijk die nog veel voorkomt bij bankirai. De prijs van Padoek hardhout is echter wel vele malen hoger dan bankirai hardhout.

De bomen van Padoek worden veelal in Kameroen gevonden. De kleur is koraalrood, niet voor niets noemt men in Frankrijk dit product ook wel Corial. De houtsoort Padoek verkleurt na enige tijd naar een fraaie zwartbruine kleur om langzaam verder te vergrijzen. De mooie vergrijzing trekt veel mensen aan. Bomen worden gemakkelijk hoger dan 40 meter. Afrormosia en padoek zijn de enige hardhoutsoorten waarbij de prachtige nerfstructuur na het verkleuren ook nog steeds schitterend in de plank zichtbaar is.

Padoek heeft dan ook veel gunstige eigenschappen. Het is een zeer stabiele houtsoort, zo zijn terrasplanken van Padouk ook geschikt voor bevestiging met blinde montagaclips. In het assortiment van Gadero vindt u steeds meer Padoek tuinhout te koop, van poorten tot planchetten en van tuinplanken tot poortpalen. Ook rhombus profielen voor open gevelbekleding zijn ook in opmars. Plaats dan zwart uv-werend doek achter uw zwarte rachels. Alternatieven voor Padoek hardhouten planken zijn onze terrasplanken in Ipé en Mukulungu hardhout.