Passiebloem - Passiflora caerulea

Productnummer: YR78250 Bloeimaanden: juli t/m september   |   Erg mooie unieke bloem!

€ 37,75 Per stuk incl. BTW
Delen via WhatsApp

Voor- en nadelen van Passiebloem - Passiflora caerulea

  • Prachtige Wit/blauwe bloemen
  • Waardplant voor verschillende vlindersoorten
  • Geschikt als klimplant bij pergola’s en trellisschuttingen
  • Hoogte van 70 cm
  • In de jonge jaren winterhard tot -5 graden Celsius

Passiebloem - Passiflora caerulea

De Passiebloem- Passiflora caerulea is een prachtige bloeiende klimmende struik met groene bladeren. Tijdens de maanden juli, augustus en september zal deze klimplant fraaie blauw/witte bloemen hebben. Dagelijks zullen nieuwe bloemknoppen uitkomen. Deze passiebloem wordt geleverd in een hoogte van 70 cm en heeft een volwassen hoogte van ca. 5 meter. Tijdens de eerste jaren is deze plant winterhard tot een temperatuur van ongeveer -5 graden Celsius. Maar na een aantal jaar is deze Passiebloem winterhard tot ongeveer -12 graden Celsius.

Aanplanten van de Passiebloem - Passiflora caerulea

De Passiebloem is geschikt om te plaatsen op een beschutte en koele plek in de tuin, maar staat graag in de zon. Als deze op een vochtige standplaats staat, kan de Passiebloem redelijk de zomerse hitte verdragen. Tijdens de zomermaanden dient u deze plant regelmatig water te geven. 
 
In een matig voedselrijke vochthoudende tot vochtige ‘gemiddelde’ bodem zal deze plant het beste groeien. Maar de Passiebloem kan ook geplaatst worden in bestaande grond met een laag aanplantgrond of bemeste tuinaarde. De Passiebloem wordt geleverd met een grote potmaat waardoor deze veel beter bestand is tegen extreme weersomstandigheden. Daarnaast hebben de wortels zo voldoende ruimte om te groeien.

Snoeien en verzorgen van de Passiebloem - Passiflora caerulea

In de jonge jaren heeft de Passiebloem enige bescherming nodig tijdens strenge winters. Bij (aankomende) vorst en koud weer is het raadzaam om een laag mulch over het hart van de plant te strooien. Zorg tevens voor goede afwatering, zodat de bodem niet kan bevriezen. Snoei lelijke en dode takken na de vorst helemaal weg van de Passiebloem. Omdat de bloemen verschijnen op takken van hetzelfde jaar, kunnen oude takken ook gesnoeid worden.

Klimplant en waardplant

De Passiebloem is een waardplant voor vlinders. Deze plant kan kleine gele bolletjes maken die dienen als ‘nep-eitjes’. Deze misleiden vlinders en voorkomen dat de plant helemaal kaal wordt gegeten. Op bijvoorbeeld pergola’s, schuttingen en trellischermen klimmen Passiebloemen met behulp van ‘ranken’. Er zijn ongeveer 500 plantensoorten bekend die onder de familie van de Passifloraceae vallen.

Bezorging van de Passiebloem

Alle klimplanten worden met eigen vervoer met gespecialiseerde bezorgers van Yarinde geleverd tot aan uw tuin. In ca. 10 werkdagen zal uw bestelling geleverd worden. U zal na de bestelling een sms en e-mail ontvangen met een leverdatum en tijdsindicatie.
 


Vragen & antwoorden over dit product

Vraag is verzonden

Stel uw vraag
* verplicht
productbeoordelingen

Beoordeling is verzonden

Schrijf beoordeling
* verplicht
Dit product bestellen?
Klimplant Passiebloem Passiflora Caerulea Passiebloem - Passiflora caerulea Bloeimaanden: juli t/m september   |   Erg mooie unieke bloem! Op voorraad
€ 37,75 Per stuk incl. BTW