Gadero Klantenservice
Hoe plaats ik Betonpalen met gleuf gevuld met stapelbare profielen?

Met gleufpalen van beton maakt u een opvallende en robuuste erfafscheiding. Daarnaast is deze schutting tweezijdig gelijk, wat betekent dat aan beide kanten het aangezicht hetzelfde is. Wel zo fijn als u een schutting met de buren deelt. Hoewel het plaatsen van deze erfafscheiding wel wat werk vergt, is het eindresultaat zeker de moeite waard. In aflevering #68 van GaderoTV leggen wij stap voor stap uit hoe u een schutting maakt met betonnen gleufpalen en houten rabatplanken.

Hieronder vindt u een tekening met maatvoeringen voor het plaatsen van Betonpalen met gleuf gevuld met stapelbare profielen.

Schets Plaatsen Sleufpalen Beton

Let op! De aangegeven maatvoeringen dienen slechts als advies en zijn naar wens iets aan te passen. Wij adviseren altijd om 1 cm tussenruimte aan te houden voor het plaatsen van de stapelbare planken tussen de sleufpalen (181 cm). De speelruimte van 1 cm is belangrijk voor de werking van hout. Laat eerst de bovenste plank ca. 3 cm boven uw palen uitsteken. U zult zien dat binnen 6 maanden uw profielen nazakken tot nagenoeg gelijke hoogte. Of (een iets betere oplossing) plaats bovenlangs een U-profiel afdeklat.

Terug naar overzicht