Logo Gadero
service

Populaire rabatplanken

Het assortiment rabatplanken bij Gadero is groot. Daarom hier een handige selectie van onze meest verkochte rabatdelen. Kies uit populaire mes-en-groef planken, houten gevelbekleding, blokhutprofielen, vellingdelen en rhombus profielen. In deze rubriek vindt u uitsluitend de meest verkochte rabatplanken voor gevels, schuren of luxe schuttingen.

Binnen deze webbpagina vindt u ook diverse aanbiedingen. Kies uit hardhout, duurzaam thermisch gemodificeerd hout, onbehandeld Lariks Douglas of keteldruk (groen) geïmpregneerd. Wij leveren bovenal uw rabathout overal in Vlaanderen en Nederland onder gunstige Thuiswinkel servicevoorwaarden. 

Bekijk ook ons handige artikel over alle verschillen tussen de rabatdelen die wij verkopen. Lees hier over het onderscheid tussen blokhutprofielen en dubbel rabat of tussen halfhouts en vellingdelen. Hulp nodig bij de keuze tussen verschillende rabat profielen? Bekijk dan onze keuzehulp video - Rabatdelen kiezen.

Houtsoort gevelbekleding kiezen

Naast het profiel is ook de houtsoort van belang voor uw keuze. Bij gevelbekleding is het belangrijk dat u kiest voor een houtsoort die weinig werking kent en een lange levensduur heeft. Geschikte houtsoorten zijn bijvoorbeeld Red Cedar, verschillende hardhoutsoorten zoals Padouk en Ipé en thermisch gemodificeerd hout zoals thermo Ayous, Fraké, maar ook het voordelige thermo Vuren en Grenen is hiervoor geschikt. In onze blog vertellen we meer over de verschillende houtsoorten geschikt voor gevelbekleding

Gebruik ook de onderstaande infographic om te bepalen welk gevelprofiel geschikt is voor uw gevel en welke houtsoort u daarbij gebruikt. 

Welk gevel profiel is geschikt

Halfhouts zonder mes en groef versus rabatdelen met mes en groef, wat is beter?

Halfhouts rabatdelen hebben het voordeel dat u doorgaans sneller kunt werken, het in elkaar schuiven van rabatdelen met mes en groef wil nog wel eens een beetje puzzelen zijn. Bij houten mes en groef rabatplanken hebben mensen het idee dat er een sterkere, meer waterdichte wand ontstaat. 

Meest populaire soorten rabatdelen

Rabatplanken inspiratie