Cetabever Schuttingbeits Transparant Lichtbruin 2,5 liter

Productnummer: Schuttingbeits Transparant Lichtbruin 2,5 liter

Voor- en nadelen van Cetabever Schuttingbeits Transparant Lichtbruin 2,5 liter

  • Mooie bruine kleur
  • Hoogwaardige bescherming
  • Gaat lang mee
  • Voorkomt schimmel, houtrot en verkleuring

Cetabever Schuttingbeits Transparant Lichtbruin 2,5 liter

Koopt u een houten schutting bij Gadero, of heeft u een mooie schutting? Dan wilt u natuurlijk dat deze ook mooi blijft. Wij adviseren dan altijd om het hout te behandelen. Want dat voorkomt allerlei problemen voor het hout. Denk daarbij aan schimmel, houtrot en lelijke verkleuring. Om dit te voorkomen kunt u kiezen voor een olie of voor een beits. Beits biedt de maximale bescherming, zeker wanneer er pigmenten in zitten. Dat is bij deze beits dan ook het geval. De lichtbruine kleur ziet er zeer natuurlijk uit en kan daarmee naast het hout beschermen, ook nog het hout veel mooier maken! Licht bruin is de populairste kleur binnen de schuttingbeitsen van Cetabever. 

De beits biedt bescherming door te zorgen voor vochtregulatie. Dit betekend dat vocht na behandeling niet meer onbeperkt in het hout kan trekken zoals voorheen. Wanneer dit wel kan, zorgt water voor schimmel en houtrot van binnen uit. Dit is helaas niet meer terug te draaien. Dankzij deze beits kan uw schutting soms vele jaren langer mee gaan. Onbehandeld hout kan al na een paar jaar af zijn en dat is gewoon super zonde! De pigmenten van de lichtbruine kleur zorgen op hun plaats voor bescherming tegen de zon. Zonlicht kan anders zorgen voor lelijke vergrijzing. Met deze beits zal dat niet zomaar gebeuren! Het is dan wel even van belang om het beitsen ook om de ongeveer 3 jaar bij te houden door een nieuwe laag aan te brengen. Erg gemakkelijk en zo gebeurt! 

Goed om te weten

Deze beits wordt enkel verkocht in blik van 2,5 liter. Met dit blik kunt u gemiddeld 25 vierkante meter behandelen. Dit is wel afhankelijk van de zuiging van het hout en kan per klus redelijk veel verschillen. Koop dus altijd een beetje ruim in als dat kan. De beit sis op waterbasis. Wij adviseren om het in twee dunne lagen aan te brengen in plaats van 1 dikke laag. Wacht tussen de eerste en tweede laag wel minstens 4 uur. Na 30 minuten is het stofdroog. Na drie jaar is de beits meestal toe aan een nieuwe laag. 


Vragen & antwoorden over dit product

Vraag is verzonden

Stel uw vraag
* verplicht
productbeoordelingen

Beoordeling is verzonden

Schrijf beoordeling
* verplicht
Dit product bestellen?
cetabever schutting Schuttingbeits Transparant Lichtbruin 2,5 liter Voor behandelen schutting Schuttingbeits Transparant Lichtbruin 2,5 liter Op voorraad
€ 30,95 Per stuk incl. BTW