Logo Gadero
service
Blog

Schuttinghoogte

Gadero logo
Geschreven doorHenk Jan

Voor het bepalen van de maximale schuttinghoogte gelden voor gemeentes in heel Nederland vrijwel altijd dezelfde regels. In sommige gevallen mag u vergunningsvrij een schutting bouwen. In andere gevallen heeft u een vergunning nodig. Voor het plaatsen van schuttingen op de erfgrens gelden vaak weer andere regels dan op uw eigen grondgebied. 

schuttinghoogte

Bij hoogteverschillen tussen tuinen geldt het hoogste perceel indien u overeengekomen bent dat de schutting op de scheiding wordt geplaatst. Is uw achtertuin 0,7 meter hoger dan uw buurman dan heeft u dus nog steeds rechts op een 2 meter hoge schutting indien u samen overgekomen bent dat deze exact op de erfscheiding komt. De tuinafscheiding zal op ieder punt moeten voldoen aan de eis dat hij niet hoger is dan 2 meter vanaf het maaiveld. Bij glooiingen in het maaiveld en de wens voor een rechte, horizontale schutting kiest u dus het laagste punt.

Wist u dat.... wij uw schutting in heel Nederland en België boven € 500,- al bezorgen voor 29 euro bestellen en zelfs gratis boven de € 1000,-

Schutting Hoogte Achtertuin

Voor achtertuinen die NIET grenzen aan een publiekelijke gemeentegrens (ook wel voorgevelrooilijn genoemd) geldt een hoogte van 2 meter. Plaatst u deze schutting in overleg met de buren op de erfgrens dan zijn automatisch beide partijen eigenaar. Overleg altijd met de buren en kom samen tot de gewenst schutting qua prijs, soort materiaal, en hoogte overeen.

Wist u dat er tegenwoordig ook kant en klare 2 meter tuinschermen te koop zijn? Of bouw van bankirai of geïmpregneerde schuttingplanken en vierkante schuttingpalen van 6x6 tot 12x12 cm dikte zelf een horizontale of verticale schutting.

Schutting Hoogte Voortuin

Voor voortuinen die NIET grenzen aan een voorgevelrooilijn geldt een hoogte van maximaal 1 meter. In alle andere gevallen heeft u een vergunning van de gemeente nodig.

Voor uw voortuin kunt u ook kiezen voor kant en klare tuinhekken of een erfafscheiding van kastanjehout rondom uw boerderij bijvoorbeeld.

Tot Slot

Twijfels u over de hoogte van een specifieke tuinafscheiding situatie? Neem dan contact op met uw gemeente, de regels voor schuttingen bouwen kunnen lokaal verschillen. Let op, sommige gemeentes zijn alleen in de ochtend open.

Heeft u vragen over schutting tuinhout bestellen, neem dan contact met ons op. Ook vindt u onder klustips handige stappenplannen en tips voor het zelf plaatsen van 1,80 of 2 meter tuinschermen, open trellis klimschermen en horizontale of verticale planken schuttingen.