Siberisch Lariks Vlonderplank Extra Dik 3.0 x 14 cm Glad Geschaafd

Productnummer: LDS62011-30-140 Prachtige vlamstructuur   |   Duurzaam Europees hardhout

Vanaf € 34,95 Per stuk incl. BTW
Delen via WhatsApp
Siberisch Lariks Vlonderplank Extra Dik 3.0x14cm Glad Geschaafd Lengte Breedte Dikte Prijs/- Aantal stuks Aantal Voorraad / Bundels
550 cm x 14 cm x 3 cm
14 cm
3 cm
€ 34,95 Per stuk
 
600 cm x 14 cm x 3 cm
14 cm
3 cm
€ 38,45 Per stuk
Totaal voor dit product

U heeft nog geen producten geselecteerd

  Kies afmetingen Totaal incl. BTW , pakkorting wordt automatisch verwerkt
  Hoe meer u bestelt hoe lager de bezorgkosten

  Voor- en nadelen van Siberisch Lariks Vlonderplank Extra Dik 3.0 x 14 cm Glad Geschaafd

  • Kunstmatig gedroogd en van topkwaliteit A/B
  • Duurzaam en wordt ook wel Europees hardhout genoemd
  • Mooie egale vergrijzing en weinig werking
  • Bestendig tegen naaldhakken e.d. (anders dan Europees Lariks Douglas)
  • Prijs ligt hoger dan Lariks Douglas uit Europa
  • Veeg vuil en blad 1x per week in de herfst en winter van uw vlonder
  • Minder hard dan tropische hardhoutsoorten

  Siberisch Lariks Vlonderplank Extra Dik 3.0 x 14 cm Glad Geschaafd

  Bent u opzoek naar een duurzame vlonderplank en bent u een echte liefhebber van Lariks hout? Kies dan voor deze extra dikke 3.0 x 14 cm terrasplank van Siberisch Lariks uit Rusland. Deze uitstekende kwaliteit planken zijn rondom glad geschaafd en een echte eyecatcher voor uw tuin. Siberisch Lariks wordt ook wel Europees hardhout genoemd om zijn lange levensduur en stabiliteit. Het hout is verantwoord gekapt en onbehandeld. U heeft zeker jarenlang plezier van deze vlonderplanken, mits u deze op de juiste wijze monteert.

  Europees hardhout uit Rusland

  Siberisch Lariks staat bekend om haar lange levensduur, kleine noesten, stabiliteit en unieke afkomst. Het Lariks hout is afkomstig uit Rusland in tegenstelling tot het meeste Lariks Douglas hout, dat veelal uit Frankrijk en Duitsland komt, kortere levensduur heeft en grote noesten bevat. De naaldhout bomen die in Rusland groeien, groeien zeer langzaam. Dit zorgt ervoor dat het Siberisch Lariks hout met gemak 20 jaar meegaat, indien u het hout op de juiste wijze bevestigd. Het naaldhout is verantwoord gekapt, heeft een mooie gelige kleur met kleine noesten en prachtige smalle vlammen. Deze terrasplanken zijn onbehandeld en desgewenst te behandelen met Maxrelease beits voor Lariks of douglas hout.

  Siberisch Lariks anders dan Lariks Douglas

  Lariks Douglas en Siberisch Lariks zijn niet met elkaar te vergelijken. Siberisch Lariks heeft namelijk kleinere noesten, smallere vlammen en de levensduur is bijna het dubbele. Bovendien is de kleur van Siberisch hout geler en niet geel/roze zoals bij veel Europees Lariks Douglas hout. Siberisch Lariks is het beste naaldhout ter wereld en wordt ook wel Europees hardhout genoemd. De prijs van het hout ligt lager dan hardhout, maar ligt wel hoger dan Lariks Douglas. Daarentegen is de duurzaamheid van Siberisch hout ook het dubbele, kent het hout minder werking en is het veel harder. Hier heeft u dus ook zeker jarenlang plezier van.

  Handige rekenhulp voor benodigde aantallen

  Gebruik onze handige vlonder rekentool voor het berekenen van de benodigde materialen met deze Siberisch Lariks 30x14mm glad geschaafde plank. Klik op de link om de rekentool te starten. Vul vervolgens de afmetingen van uw terras in en kies voor de gewenste onderbalken en accessoires voor uw vlonder.

  Montage tips

  Leg de constructiebalken om de 40 cm hart tot hart en zorg voor 20 cm ventilatieruimte onder uw terras. Ons advies is om hiervoor 4.5 x 7 cm hardhouten of geïmpregneerde balken te gebruiken. Doordat het altijd vochtig is onder uw vlonder raden wij Lariks regels als fundering af. Gebruik 6 x 6 cm vlonderpalen of plaats de balken op betontegels of verstelbare terrasdragers. Houdt 8-10 mm tussenruimte aan tussen de vlonderplanken.

  Is dit toch niet het product dat u zoekt? Bekijk dan ons complete assortiment met Douglas vlonderplanken voor de alternatieven.


  Vragen & antwoorden over dit product

  Vraag is verzonden

  Stel uw vraag
  * verplicht
  productbeoordelingen

  Beoordeling is verzonden

  Schrijf beoordeling
  * verplicht
  Dit product bestellen?
  Siberisch Lariks Vlonderplank 30 x 140 mm Glad Geschaafd Siberisch Lariks Vlonderplank Extra Dik 3.0 x 14 cm Glad Geschaafd Prachtige vlamstructuur   |   Duurzaam Europees hardhout Op voorraad
  Vanaf € 34,95 Per stuk incl. BTW