Filters:

Spaanplaat

Helaas!

Er zijn geen producten die voldoen aan uw gekozen filteropties.

Ben je opzoek naar goedkoop plaatmateriaal? Bij Gadero bieden wij spaanplaten aan van verschillende afmetingen of verschillende diktes. Een spaanplaat bestaat uit houtzaagsel en kleine stukjes hout. De platen zijn licht van gewicht en zijn geschikt voor verschillende soorten projecten. Bekijk ons grote assortiment aan verschillende soorten spaanplaten.

Spaanplaat kopen bij Gadero

Een spaanplaat wordt voor verschillende doeleinden gebruikt. Spaanplaten zijn ideaal voor het maken van meubels. Het plaatmateriaal bestaat uit allerlei kleine stukjes hout en zaagsel. Oftewel grove spaanders, hier komt de naam spaanplaat ook vandaan. De spaanders worden onder hoge druk tot een plaat geperst, waardoor het een sterk plaatmateriaal is dat licht van gewicht is.

Wat is een gemelamineerde spaanplaat?

Gemelamineerde spaanplaten zijn geschikt voor het maken van een meubel. Dit komt omdat er een soort kunststof melamine toplaag op de plaat geperst wordt. De toplaag lijkt erg op plastic, waardoor het ook wel een geplastificeerde spaanplaat wordt genoemd. Aangezien het mooi is afgewerkt hoef je het niet meer te schilderen of zagen. Het is als het ware kant en klaar.

Is een spaanplaat waterbestendig?

Spaanplaten zijn verkrijgbaar in verschillende soorten. Zo heb je een normale spaanplaten, gelamineerde spaanplaten en vochtwerende spaanplaten. De ene spaanplaat past beter bij meubels maken en de ander is weer meer geschikt als een ondervloer. Wil je bijvoorbeeld een spaanplaat gebruiken voor een badkamerproject, dan kies je voor een watervaste spaanplaat. Deze is groen van kleur en watervast verlijmd waardoor de spaanplaat vochtwerend is en daardoor geschikt is voor vochtige ruimtes.

Soorten Spaanplaten

  • Normale Spaanplaten
  • Gemelamineerde spaanplaten (geplastificeerde spaanplaten)
  • Watervaste spaanplaten

Gadero.nl Thuiswinkel Waarborg Service. Bij de grootste in hout.

Hoe meer u bestelt, hoe lager de bezorgkosten. Hoe meer u bestelt, hoe lager de bezorgkosten.

Bezorging in heel Benelux Op vaste dagen per postcode