Steenlijm Fixs 15 kg poederlijm

Productnummer: TV0002   |   Weersbestendige poederlijm voor steen   |   Goed voor ca 40 strekkende meter stapelblokken

€ 26,25 € 19,95 Per 15 kg emmer incl. BTW
m2
Delen via WhatsApp

Voor- en nadelen van Steenlijm Fixs 15 kg poederlijm

  • Eenvoudig te mengen met water
  • Weersbestendig
  • Voor alle steensoorten plus voegen
  • Goed voor ca 40 strekkende meter stapelblokken lijmen
  • Na aanbrengen een halve dag beschermen tegen weersinvloeden
  • Gereedschap na gebruik direct met warm water schoonmaken

Steenlijm Fixs 15 kg poederlijm

Toepassingen

Deze Fixs poederlijm op cementbasis is een droge mortel geschikt voor alle steensoorten. Het is zeer geschikt voor het verlijmen van stapelblokken en het maken van borders of muurtjes. Zo kunt u met deze poederlijm bakstenen, betonsteen en natuursteen verlijmen. Fixs steenlijm kan zelfs gebruikt worden voor het voegen van stenen. 


Eigenschappen

Deze tuinlijm van het merk Fixs is goed voor het verlijmen van circa 40 strekkende meter stapelblokken uitgaande van een 12 x 12 x 60 cm stapelblok. Dit staat gelijk aan 5 kg steenlijm per m2. Uiteraard is dit wel afhankelijk van de steen, de laagdikte en het metselverband. De kleur van deze poederlijm ofwel droge mortel op basis van cement is grijs. 

Verwerking

Voordat u begint met het verlijmen van uw stenen moet de ondergrond schoon, droog en vooral vlak zijn. Let erop dat u de stenen goed waterpas legt zodat u een rechte border of muur creëert. De inhoud van de emmer van 15kg moet voor gebruik vermengd worden met 3 liter schoon leidingwater.  U hoeft natuurlijk niet alles in een keer te mengen, maar houd wel deze verhouding aan. Voeg de poederlijm toe aan het water en niet andersom. Gooi de poeder langzaam bij het water in en meng het direct met een boormachine inclusief mengstaaf zodat er geen kloeten in komen. 

Strijk de mortel met een troffel vlak en volledig over de steen heen en strijk het af met een kam. Wanneer u het lijm ook op de kopse kanten aanbrengt wordt uw muur of borderrand extra stevig. Zorg ervoor dat er tijdens het aandrukken van de stenen zo min mogelijk lijm aan de voorzijde van de steen uit de voegen loopt. Mocht dit toch gebeuren laat het dan circa 45 minuten uitharden en verwijder het vervolgens met een voegspijker om de gewenste voeg te creëren. 

Bij voorkeur aan de achterkant van uw muur een dunne laag aanbrengen op het gehele oppervlak.
Bescherm de vers verwekte lijm tegen snelle uitdroging en weersinvloeden door uw muur of border de eerste dag af te dekken. 

Het materiaal is voor gebruik 12 maanden houdbaar mits u het droog en vorstvrij opslaat. U kunt de lijm eenvoudig gebruiken voor al uw sierbestrating!


Vragen & antwoorden over dit product

Vraag is verzonden

Stel uw vraag
* verplicht
productbeoordelingen

Beoordeling is verzonden

Schrijf beoordeling
* verplicht
Dit product bestellen?
FIXS steenlijm poederlijm 15 kg Steenlijm Fixs 15 kg poederlijm   |   Weersbestendige poederlijm voor steen   |   Goed voor ca 40 strekkende meter stapelblokken Op voorraad
€ 26,25 € 19,95 Per 15 kg emmer incl. BTW