Steenlijm Fixs kant-en-klare schuimlijm 500ml

Productnummer: TV0001   |   Zeer sterke schuimlijm   |   Goed voor ca 20 meter

Voor- en nadelen van Steenlijm Fixs kant-en-klare schuimlijm 500ml

  • Zeer sterke verbinding
  • Korte droogtijd
  • Voor verschillende materialen
  • Goed voor ca 20 meter
  • Niet geschikt voor kunststof
  • Niet geschikt voor opvullen holle ruimten

Steenlijm Fixs kant-en-klare schuimlijm 500ml

Toepassingen steenlijm

Deze Fixs steenlijm is speciaal ontwikkeld voor het verlijmen van verschillende steensoorten. Het is geschikt voor het verlijmen van niet dragende muren van beton, gips, natuursteen of kalksteen. Veel mensen gebruiken kit of cement voor het verlijmen van bijvoorbeeld stapelblokken of muurelementen, maar Fixs schuimlijm is een gebruiksvriendelijker alternatief. 

In tegenstelling tot kit is schuimlijm erg sterk en vorstbestendig. In tegenstelling tot cement is het eenvoudiger in het gebruik omdat het kant-en-klaar is en u er geen gereedschap voor nodig heeft.

Eigenschappen blokkenlijm

Fixs steenlijm is voorzien van een meegeleverd spuitpistool. Deze klikt u eenvoudig op de bus steenlijm zodat u het materiaal gericht en eenvoudig op de ondergrond kunt plaatsen. Het materiaal hard vervolgens erg snel uit waardoor er geen kans op verschuivingen is tijdens het leggen van bijvoorbeeld uw stapelblokken. Het materiaal reageert door luchtvochtigheid waardoor het een zeer tijdsbesparend middel is in tegenstelling tot het verlijmen met cement. 

Het materiaal is niet geschikt voor een continue waterbelasting en voor het opvullen van holle ruimtes waar onvoldoende vocht aanwezig is. De schuimlijm is niet geschikt voor het verlijmen van kunststoffen, neopreen en bitumineuze ondergronden. 

Deze bus is ook verkrijgbaar voor een spuitpistool. Deze worden vaak gebruikt door hoveniers die vaker met het materiaal werken. 

Verwerking tuinmuur blokkenlijm

Zorg ervoor dat de ondergrond stabiel en schoon is. Verwijder alle losse deeltjes en betonresten en maak de ondergrond vochtig met water wanneer deze licht poreus is. Wanneer u met een niet-poreuze ondergrond werkt kunt u de lijm op een droog oppervlak verwerken. Stapelblokken vallen in de categorie poreus en dienen dus bevochtigd te worden. Gebruik deze lijm alleen bij temperaturen tussen de 5 en 25 graden. Zorg ervoor dat circa 1/3 van het blok bedekt is met de Fixs lijm. Het is verstandig om de rand aan de voorkant vrij te laten zodat het lijm niet aan de voorkant tussen de stenen uitkomt wanneer je deze opstapelt. 

Fixs steenlijm is overschilderbaar en af te werken met kit of een stuclaag na complete doorharding. U kunt de lijm eenvoudig gebruiken voor al uw sierbestrating!


Doe hier inspiratie op

Vragen & antwoorden over dit product

Fixs kant en klare schuimlijm, wat is hiervan de uithard tijd. Dit i.v.m. eventuele ( lichte ) belasting en misschien regenbui van invloed. Staat niet op product vermeld.

Dit product heeft een uithard tijd van 30 minuten.

Kan fiks steenlijm bij regenachtig weer verwerkt worden op stapelblokken

Wanneer u de druppels wegveegt voordat u gaat lijmen is dit mogelijk. De lijm kan namelijk op licht vochtige ondergronden gebruikt worden.

Vraag is verzonden

Stel uw vraag
* verplicht
productbeoordelingen

Beoordeling is verzonden

Schrijf beoordeling
* verplicht
Dit product bestellen?
Fixs schuimlijm kant en klaar steenlijm Steenlijm Fixs kant-en-klare schuimlijm 500ml   |   Zeer sterke schuimlijm   |   Goed voor ca 20 meter Op voorraad
€ 9,95 Per stuk incl. BTW