Logo Gadero
service

Stijlvolle houtsoorten op een rijtje

Ben je van plan om aan de slag te gaan met een vlonder, schutting of gevel, maar ben je nog niet zeker welke houtsoort het beste bij jouw wensen past? Geen zorgen, wij hebben de mooiste houtsoorten voor je op een rijtje gezet! Momenteel bieden we onderstaande houtsoorten aan tegen weggeefprijzen tot wel 50% korting, zolang de voorraad strekt. Wees er dus snel bij!

Om te beginnen de meest populaire houtsoort: Ipé hardhout. Deze sterke houtsoort heeft een prachtige vlamstructuur. Indien je Ipe gaat gebruiken voor een schutting, vlonder of gevel kies je voor een robuustere look aangezien deze houtsoort geen egale planken heeft maar een kleurschakering van groenachtig bruin tot aan licht- en roodbruin.

Een andere houtsoort met vergelijkbare kenmerken als Ipe is Cumaru, ook wel bekend als Braziliaanse teak. Dit hout heeft een warme en luxe uitstraling, dankzij de prachtige lijnen en houttekeningen die goed zichtbaar blijven na vergrijzing.

Als laatste twee houtsoorten die thermisch behandeld zijn en vergelijkbare kenmerken hebben, namelijk thermisch Essen en Grenen. Beide houtsoorten zijn thermisch behandeld, wat betekent dat er geen chemicaliën zijn gebruikt voor de behandeling. Thermisch Grenen heeft een lichtbruine goudachtige kleur, wat maakt dat deze houtsoort bekendstaat om de mooie en warme uitstraling. Thermisch Essen daarentegen heeft een donkerder bruine kleur en een opvallende vlamstructuur die je na vergrijzing goed blijft zien.

Wil je meer weten over de levensduur, duurzaamheidsklasse en behandelwijze van deze houtsoorten? Bekijk de aflevering van Gadero TV over 4 stijlvolle houtsoorten voor schuttingen, vlonders en gevelbekleding.

Ben jij benieuwd naar meer informatie over de verschillen tussen de prachtige houtsoorten Ipe, Cumaru, thermisch Essen en thermisch Grenen?

Bekijk hier de Gadero TV aflevering "4 stijlvolle houtsoorten voor schuttingen, vlonders en gevelbekleding" en ontdek welke houtsoort het beste bij jou past!