Lacq - Vlonder & Terrasolie - Bankirai 2,5 liter - Voor Terras en Vlonder

Productnummer: Terrasolie Bankirai 2,5 liter van Lacq

€ 45,95 per stuk
Delen via WhatsApp

Voor- en nadelen van Lacq - Vlonder & Terrasolie - Bankirai 2,5 liter - Voor Terras en Vlonder

  • Speciaal voor terras & vlonder
  • Milieuvriendelijk
  • Sterke bescherming
  • Makkelijk aan te brengen

Lacq - Vlonder & Terrasolie - Bankirai 2,5 liter - Voor Terras en Vlonder

Het is belangrijk om uw vlonder en terras goed te onderhouden. Een houten terras kan nou eenmaal kwetsbaar zijn. Daarom is het belangrijk om deze te behandelen met een goede terrasolie. Lacq heeft de beste terrasolie voor het onderhouden en behandelen van uw vlonder. De olie is sterk impregnerend. Dit houdt in dat de olie diep in het hout trekt en als het ware zorgt voor bescherming van binnen uit. De olie beschermt tegen verkleuring, schimmel en houtrot. Dankzij een goede olie kan de levensduur van het hout aanzienlijk verlengt worden. Vlonders zijn bijzonder kwetsbaar door de horizontale ligging. Hierdoor vangt het doorgaans veel zonuren op en blijft water er vaak een beetje op liggen. Dit vergroot de kans op lelijke verkleuring, algen en houtrot. Met deze terrasolie voorkomt u die problemen. 

Terras en vlonderolie van Lacq is verkrijgbaar in twee verschillende kleuren: Bankirai en Naturel. U kijkt nu naar de kleur bankirai. Bankirai is een kleur gebasseerd op de houtsoort bankirai. Bij de meeste hardhouten vlonders geeft deze olie het mooiste effect. De kleur na behandeling verschilt vrijwel altijd wel licht van de oude kleur maar dit is nodig om de vergrijzing tegen te gaan. Door pigmenten aan te brengen wordt het hout beschermt tegen UV-stralen van de zon. Hierdoor krijgt u dus geen vergrijzingsproblemen! 

Lacq terrasolie is gemaakt van natuurlijke stoffen. Dit maakt het een relatief milieuvriendelijk product voor het behandelen van uw vlonder. Daarnaast is de bescherming sterken dan vrijwel alle andere soorten (hard)hout olie. De olie kan zowel op hardhout als op zachthout gebruikt worden en het rendement ligt tussen de 10 en 15 vierkante meter per liter. Houdt er wel rekening mee dat het rendement sterk afhankelijk is van de zuigkracht van het hout. Dit is van te voren lastig in te schatten.

Gebruik advies

Voor gebruik het hout goed reinigen met bijvoorbeeld houtontgrijzer en houtreiniger van Woca. Maak het hout dus goed schoon voor gebruik, viezigheid blijft anders in de olie zitten en kan voor vlekken zorgen. Roer of schudt het geheel nu goed door. Roer ook regelmatig tussen het aanbrengen door om kleurverschillen te voorkomen. Vervolgens:

1. Breng de olie aan met een kwast of roller. Doe dit altijd in de lengte van het hout. Het kan handig zijn om dit plank voor plank te doen. 

2. Laat de olie ongeveer een kwartier intrekken.

3. Na een kwartier kunt u overtollige olieresten verwijderen met een pluisvrije doek.

4. Controleer na droging op droge plekken. Eventueel op deze plekken opnieuw aanbrengen. 

 

Goed om rekening mee te houden

Wij adviseren om deze olie aan te brengen tussen de 9 en 25 graden. Bij lagere temperaturen gaat drogen slecht en bij te hoge tempraturen juist te snel. Ook is het verstandig om niet in de volle zon te gaan werken om te snelle droging te voorkomen. Reinig uw gereedschap altijd goed en gooi restanten liever niet zomaar weg. 


Vragen & antwoorden over dit product

Vraag is verzonden

Stel uw vraag
* verplicht
productbeoordelingen

Beoordeling is verzonden

Schrijf beoordeling
* verplicht
Dit product bestellen?
Voor vlonders! terrasolie bankirai LACQ Terrasolie Bankirai voor onderhouden vlonders 2,5 liter Bankirai Terrasolie Bankirai 2,5 liter van Lacq Ruim op voorraad
€ 45,95 per stuk incl. btw