Lacq - Vlonder & Terrasolie - Naturel 1 liter - Voor Terras en Vlonder

Productnummer: Terrasolie naturel 1 liter van Lacq

Voor- en nadelen van Lacq - Vlonder & Terrasolie - Naturel 1 liter - Voor Terras en Vlonder

  • Speciaal voor terras & vlonder
  • Milieuvriendelijk
  • Sterke bescherming
  • Makkelijk aan te brengen

Lacq - Vlonder & Terrasolie - Naturel 1 liter - Voor Terras en Vlonder

Behandel, bescherm en onderhoud uw terras gemakkelijk en snel met de terrasolie van Lacq. De olie is uniek vanwege de vele natuurlijke stoffen die het bevat. Het is gemaakt volgens een oud recept van Lacq, voorheen Vliegenhart. De olie trekt tot diep in uw houten vlonder en zorgt voor bescherming van binnenuit. Hierdoor krijgt u veel minder snel last van problemen als alg, houtrot, schimmel en verkleuring. De olie bevat namelijk een UV-filter. Door pigmenten aan te brengen beschermt u het hout tegen de zon. Hierdoor krijgt u geen last van lelijke verkleuring. Het is hierbij wel van belang om het onderhoud goed bij te houden. 

Terras en vlonderolie van Lacq is verkrijgbaar in twee kleuren: Bankirai en Naturel. Bankirai is iets donkerder en wordt vooral gebruikt bij de wat donkerdere houtsoortenl. Naturel is licht en brengt minder pigment aan. Op lichte houtsoorten zal het resultaat iets donkerder zijn dan de oude kleur van het hout maar dit is nodig om verkleuring te voorkomen. Naturel geeft een mooie natuurlijke kleur aan uw hout. Na een jaar zal deze kleur afnemen en is het verstandig om een nieuw laagje aan te brengen. 

Gebruik advies

Voor gebruik het hout goed reinigen met bijvoorbeeld houtontgrijzer en houtreiniger van Woca. Maak het hout dus goed schoon voor gebruik, viezigheid blijft anders in de olie zitten en kan voor vlekken zorgen. Roer of schudt het geheel nu goed door. Roer ook regelmatig tussen het aanbrengen door om kleurverschillen te voorkomen. Vervolgens:

1. Breng de olie aan met een kwast of roller. Doe dit altijd in de lengte van het hout. Het kan handig zijn om dit plank voor plank te doen. 

2. Laat de olie ongeveer een kwartier intrekken.

3. Na een kwartier kunt u overtollige olieresten verwijderen met een pluisvrije doek.

4. Controleer na droging op droge plekken. Eventueel op deze plekken opnieuw aanbrengen. 

 

Goed om rekening mee te houden

Wij adviseren om deze olie aan te brengen tussen de 9 en 25 graden. Bij lagere temperaturen gaat drogen slecht en bij te hoge tempraturen juist te snel. Ook is het verstandig om niet in de volle zon te gaan werken om te snelle droging te voorkomen. Reinig uw gereedschap altijd goed en gooi restanten liever niet zomaar weg. 


Vragen & antwoorden over dit product

Vraag is verzonden

Stel uw vraag
* verplicht
productbeoordelingen

Beoordeling is verzonden

Schrijf beoordeling
* verplicht
Dit product bestellen?
Voor vlonders! lacq vlonderolie Terrasolie Naturel voor onderhouden vlonders 1 liter naturel Terrasolie naturel 1 liter van Lacq Op voorraad
€ 23,95 Per stuk incl. BTW