MBI GeoStretto Plus Marilleva 60x60x4 cm Betontegel

Productnummer: MB20003-40-600-600   |   Grootse tegels   |   Zeer hoge kwaliteit vanwege de factor 30 beschermlaag

€ 44,92 Per m2 incl. BTW
m2
Delen via WhatsApp

Voor- en nadelen van MBI GeoStretto Plus Marilleva 60x60x4 cm Betontegel

 • Protection Plus factor 30 beschermlaag
 • Gemakkelijk schoon te houden
 • Hoog voetcomfort
 • Voor binnen en buiten
 • Neem 6 cm dikte voor zwaardere belasting

MBI GeoStretto Plus Marilleva 60x60x4 cm Betontegel

Naast de geweldige kleur onderscheidt de Marilleva terrastegel zich van andere betontegels door de Protection Plus beschermlaag van factor 30. Deze beschermende toplaag zorgt er voor dat uw terras veel beter is bestand tegen vuil, verontreiniging en slijtage.

Naast de 4 cm dikte bestelt u bij Gadero ook de 6 cm dikke variant in 3 afmetingen die geschikter is voor zware belasting. Naast de Marilleva uitvoering vindt u ook de Cannobio (grijs), Lazise (zand), Milano (antraciet zwart), Nardo, Riviera en Roma Geostretto Plus terrastegels uit de Geosteen lijn van MBI.

Wat is een factor 30 beschermlaag?

Anders dan bij normale betontegels, zijn de Geostretto Plus terrastegels van MBI voorzien van een Protection Plus toplaag. Deze innovatieve beschermlaag zorgt er voor dat mos en algen zich nauwelijks hechten in de poriën van de tegels. De factor 30 beschermlaag geeft de betontegel water- en vuilafstotende eigenschappen, waardoor de terrastegel veel eenvoudiger te reinigen is.

Factor 30 houdt in dat de tegel is voorzien van een dubbele beschermlaag die binnen 24 uur na productie van de tegel is aangebracht, wat er voor zorgt dat de poriën vrijwel geheel afgedicht zijn. Door de toplaag blijft de tegel kleurvast en heeft deze een lichte glans voor een luxe uitstraling van uw terras.

Enkele voordelen van de Protection Plus factor 30 beshermlaag:

 • Een kleurvaste tegel met een glimmende laag die zorgt voor verdieping in de kleur
 • Vuil- en waterafstotend
 • Hoog voetcomfort en daardoor ook te gebruiken voor binnen.
 • Zon- en hittebestendig, maar ook bestand tegen vorst en aanslag door strooizout.
 • Algen en mossen krijgen amper kans zich te hechten
 • Eenvoudig te reinigen: zelfs hardnekkige vlekken als bloemsappen, bloedvlekken, barbecuesauzen en wijnvlekken

Let op! GeoStretto tegels zijn van behoorlijk hoge kwaliteit. Toch kan er altijd (tijdelijke) kalkuitbloei voorkomen bij de tegels. Dit is omdat de tegels gemaakt zijn van beton en dit is nou eenmaal een eigenschap van beton. Kalkuitbloei is geen schade en verdwijnt op den duur vanzelf. Bij keramische tegels kan er geen kalkuitbloei ontstaan.

Zo legt u de Geostretto Plus betontegels:

Voorzie het oppervlak van uw terras van een zandbed van minimaal 20 cm. Tril het zanbed goed af voor een stevige ondergrond. Bedek het zandbed daarna met een laag metselzand van ca. 5 cm, zodat water goed weg kan stromen en de kans op kalkuitbloei minimaal is. Zorg ervoor dat het metselzand ook goed is afgetrild en dat het zandbed goed glad is. Dit maakt het leggen van de tegels een stuk eenvoudiger. 

Als kantopsluiting gebruikt u opsluitbanden die ca. 1 cm lager worden gelegd dan de Geostretto Plus Marilleva terrastegels zodat ook het water op het oppervlak van uw terras goed weg kan lopen en waterplassen niet langdurig op uw terrastegels blijven liggen.

Zorg bij zowel het zandbed als de kantopsluiting voor een afschot van 1 cm per strekkende meter voor een goede afwatering.

Leg de terrastegels vervolgens niet te strak tegen elkaar, maar houd een tussenruimte van 2 mm aan. Door een voeg te creëren voorkomt u beschadiging en asplintering bij de randen van de tegels. Zorg er bij het afstapelen van de tegels ook voor dat u de tegels tilt en niet worden geschoven. Dit voorkomt beschadiging en krassen aan de bovenlaag. Tril de tegels vervolgens licht af voor een stevig terras.

De voegen tussen de tegels vult u met ons onkruidwerend voegzand. Het voegzand veegt u gelijkmatig met een bezem over het terras. Zorg er voor dat er geen hoopjes voegzand blijven liggen.

Gator XP G2 voegmiddel

Om het maximale uit uw betonnen bestrating te halen, is het belangrijk dat u denkt aan de voegen tussen uw nieuwe tegels. Steenhandel Gadero is officieel dealer van het A-merk Gator. Dit is een hoogwaardig voegmiddel waarmee u het niveau van uw sierbestrating naar een nieuw niveau tilt. Met Voegzand van Gator zorgt u ervoor dat u minder onderhoud heeft en verlengt u de levensduur van uw betontegels. Bovendien versterkt het het gevoel van luxe in uw tuin. Gator zand kunt u bestellen in vier verschillende kleuren namelijk: Antraciet, Beige, Ivoor, Zwart


Doe hier inspiratie op

Vragen & antwoorden over dit product

Vraag is verzonden

Stel uw vraag
* verplicht
productbeoordelingen

Beoordeling is verzonden

Schrijf beoordeling
* verplicht
Dit product bestellen?
Beschermlaag Factor 30 GeoStretto Marilleva sfeerimpressie MBI GeoStretto Plus Marilleva 60x60x4 cm Betontegel   |   Grootse tegels   |   Zeer hoge kwaliteit vanwege de factor 30 beschermlaag Op voorraad
€ 44,92 Per m2 incl. BTW