Terrastegel Noviton Rimini 60 x 60 x 4 cm

Productnummer: EX2000607   |   Met facet en geïntegreerde afstandhouders

€ 39,95 Per m2 incl. BTW
m2
Delen via WhatsApp

Voor- en nadelen van Terrastegel Noviton Rimini 60 x 60 x 4 cm

  • Extra grote tegel voor een optisch groter terras
  • 10 jaar garantie
  • Voorzien van zeer hoogwaardige coating
  • Prachtige industriële betonlook
  • Niet aftrillen

Terrastegel Noviton Rimini 60 x 60 x 4 cm

Deze grijze terrastegel Noviton Rimini is uitgevoerd in een grootformaat van 60 x 60 x 4 cm. De Noviton Rimini betontegel is te bestellen per laag van 2 tegels ofwel 0,72 m2. Deze siertegel van het merk Excluton zorgt dankzij het grote formaat voor een optisch groter terras of looppad. Gebruik deze siertegels niet voor een oprit. Voor een oprit dient u stenen of tegels te gebruiken van minimaal 6 cm dik en maximaal 30 x 30 cm. Deze 60 x 60 x 4 cm betontegels zijn dankzij het relatief lichte gewicht ook geschikt voor een dakterras of daktuin.

10 jaar garantie

Fabrikant Excluton staat samen met ons zo sterk achter deze tegels dat wij 10 jaar garantie aanbieden na aankoop. Dit komt mede dankzij de hoogwaardige UV coating die op de tegel is aangebracht. Deze speciale coating zorgt ervoor dat er geen vuil en vocht in uw tegels trekt. Dit houdt in dat uw tegels erg makkelijk schoon te houden zijn. Naast de speciale coating is deze tegel kleurondersteunend geproduceerd. Dit houdt in dat deze tegels niet verkleuren en de prachtige grijze industriele betonlook behouden blijft. 

Hoe leg ik deze tegels aan?

Het aanleggen van deze tegels is erg eenvoudig, maar u dient toch op een aantal zaken te letten om de garantie op de tegels te behouden. Allereerst moet u voor een goede ondergrond zorgen zodat de tegels niet verzakken en het water toch weg kan lopen. Deze ondergrond moet bestaan uit een zandbed van minimaal 15 cm dik bestaande uit 10 cm ophoogzand en 5 cm stabilisatiezand of metselzand. Handig is om na het aftrillen van dit zandbed nog een cm metselzand aan te brengen die u niet aantrilt. Zo kunt u eventuele hoogteverschillen na het leggen nog opvangen middels een rubberen hamer. Het aanleggen van uw terrastegels dient u altijd onder afschot te doen. Dit houdt in dat u uw terras of looppad 1 cm per strekkende meter laat aflopen. Hierdoor kan het hemelwater eenvoudig weglopen naar bijvoorbeeld uw watergoten. Na het aanleggen van de siertegels is het zeer belangrijk om alles op te sluiten middel opsluitbanden. Leg deze betonbanden 1 of 2 cm lager dan uw bestrating zodat het water eenvoudig van de tegels af kan lopen. Nu uw bestrating aangelegd is, hoeft u de voegen alleen nog maar te vullen met zilverzand (zeer fijn zand zodat er geen krassen op de tegels komen) of een voegmiddel. Voor deze laatste optie raden wij het voegmiddel plus van Excluton aan. Voor meer informatie over het aanleggen van een terras kunt u terecht bij onze pagina voor klustips.

Voor meer tips over het aanleggen van uw terras of looppad verwijzen wij u graag naar onze handige klustips.

Is dit niet de tegel die u zoekt? Bekijk dan ons volledige aanbod aan Excluton Noviton.


Doe hier inspiratie op

Vragen & antwoorden over dit product

Vraag is verzonden

Stel uw vraag
* verplicht
productbeoordelingen

Beoordeling is verzonden

Schrijf beoordeling
* verplicht
Dit product bestellen?
10 jaar garantie Excluton Noviton Rimini 60x60x4 cm Terrastegel Noviton Rimini 60 x 60 x 4 cm   |   Met facet en geïntegreerde afstandhouders Op voorraad
€ 39,95 Per m2 incl. BTW