Thomsit – K188 E PVC Lijm 13kg

Productnummer: FL95000 Korte wachttijd   |   Emissie arm

€ 103,95 Per 13 kg incl. BTW
Delen via WhatsApp

Voor- en nadelen van Thomsit – K188 E PVC Lijm 13kg

  • Oplosmiddelvrij
  • Emissiearm geproduceerd
  • Lange inlegtijd
  • Hoge kleefkracht

Thomsit – K188 E PVC Lijm 13kg

De Thomsit - K 188 E Aquaplast PVC Lijm is voorzien van Emicode EC 1 plus. Dit betekent dat deze lijm emissie arm is. Daarnaast heeft de lijm een zeer goede aanvangskleefkracht en eindkleefkracht. Na het leggen is uw PVC vloer verzekerd van een perfecte bevestiging op de ondervloer. Deze lijm zorgt namelijk voor een uiterst vast eindresultaat!  

De verbruikings hoeveelheid bij deze PVC lijm ligt tussen de ca. 150g/m2 en de ca.300g/m2. De Thomsit PVC lijm heeft een uitdamptijd van ca. 10 minuten, een opentijd van ca. 40 minuten en is belastbaar na ca. 24 uur

Let bij het leggen van een dergelijke PVC vloer op dat de ondervloer goed droog en vuilvrij is. Daarnaast moet de ondervloer compleet vlak zijn. Elke kleine oneffenheid zal uiteindelijk zichtbaar worden en zal in elke PVC strook terugkomen. Is uw vloer niet volledig egaal? Dan bieden wij u onze proefessionele service aan. Heeft u vragen over het verwerken van PVC? Neem dan gerust contact op met een van onze vloerspecialisten!


Vragen & antwoorden over dit product

Wij hebben op onze vloer boven fermacel plaatjes. Kunnen we hierop zo lijmen of moet deze eerst geimpregneerd worden

Of u direct kunt verlijmen op de fermacel platen is afhankelijk van de soort fermacel plaat.Wanneer deze nog "zacht" zijn is het te adviseren om deze platen te impregneren zodat er een stabiel en egaal vloeroppervlak ontstaat.

Is de pvc vloer zo in de lijm te drukken of is er een hulpmiddel zoals een roller bij nodig om het stevig in de lijm te drukken?

De PVC vloerdelen kunnen "gewoon" op de bodem verlijmd worden door eerst de lijmlaag aan te brengen en hier de PVC strook in te plakken/plaatsen. Er hoeft dus geen gebruik te worden gemaakt van een hulpmiddel als een roller.

Kan men deze lijm ook onder een afdak buiten gebruiken?

Helaas is de Eurocol 640 PVC vloer lijm niet te gebruiken onder een afdak buiten. Dit heeft te maken met het feit dat deze lijm niet water- en weerbestendig is waardoor de lijm los kan laten. Om een PVC vloer te kunnen verlijmen onder dergelijke omstandigheden dient u gebruik maken van een twee componenten lijm, dit is de Eurocol 140 euromix. Deze lijm is weer- en waterbestendig en daarmee geschikt om te gebruiken onder uw afdak. Deze lijm kunt u bij ons verkrijgen per bus van 6,9 kg voor € 69,95 per stuk. Deze bus is goed voor het verlijmen van ongeveer 11 m2 PVC vloer. 

Bij ons is een pvc vloer gelegd (visgraat a 2500 strookjes) met eurocol lijm. Alleen de stoffeerder is nogal scheutig geweest met de lijm. Ik krijg dit er niet vanaf (sopje, dweil, pvc reiniger etc). Heeft u nog een idee hoe we de lijmresten kunnen verwijderen? De hele vloer zit namelijk onder.

De Eurocol 640 lijm is water gedragen. Dit betekent dat u de opgedroogde lijm (vlekken) door het goed af te nemen met water zou moeten kunnen verwijderen. De Eurocol lijm kan enigszins vettig aanvoelen, dit zou door gebruik van zeep ook moeten verdwijnen.

Ons advies is dus om de vloer een aantal keren (mocht dit nodig zijn) goed te dweilen/boenen met water en zeep eventueel kunt u gebruik maken van een vliegenspons. Het wordt streng afgeraden om gebruik te maken van andere oplosmiddelen omdat u dan het PVC kunt beschadigen.  

Vraag is verzonden

Stel uw vraag
* verplicht
productbeoordelingen

Beoordeling is verzonden

Schrijf beoordeling
* verplicht
Dit product bestellen?
De Thomsit - K 188 Speciale Pvc Lijm Thomsit – K188 E PVC Lijm 13KG Korte wachttijd   |   Emissie arm Op voorraad
€ 103,95 Per 13 kg incl. BTW