Gevelbekleding Thermisch Gemodificeerd Ayous 2.5 x 14.5 cm Triple blokprofiel per m2 met Rachels

EUTR

Productnummer: BO147001m2   |   Zeer bijzonder blokprofiel   |   3 blokken per profiel   |   Mes en groef

€ 79,95 per stuk
Delen via WhatsApp

Voor- en nadelen van Gevelbekleding Thermisch Gemodificeerd Ayous 2.5 x 14.5 cm Triple blokprofiel per m2 met Rachels

  • 100% ecologisch, vormvast en milieuvriendelijk
  • Met rachels
  • Lichtgewicht voor gevels en nagenoeg noestvrij
  • Bijzonder gevelhout, schitterend effect
  • Voorboren (daardoor meer montage-uren)
  • Broos materiaal, voorzichtig vervoeren

Gevelbekleding Thermisch Gemodificeerd Ayous 2.5 x 14.5 cm Triple blokprofiel per m2 met Rachels

Zoekt u verantwoord en duurzaam artikel voor gevelbekleding of voor een dichte wand van bijvoorbeeld een luxe tuinhuis? Deze triple blokprofiel planken van Afrikaans Ayous hout zijn thermisch gemodificeerd om de levensduur te verlengen naar klasse 1-2. Deze bijzondere 25 x 145 mm planken, ook wel triple rhombus genoemd, zijn enkelzijdig te monteren op de gevel van woningen. Deze populaire Ayous profielen worden ook wel Natural Cladding genoemd. De werkende breedte van deze trendy, thermo gevelbekleding is 130 mm. De planken hebben een open en tand zijde, zodat u ze eenvoudig in elkaar schuift. Wij adviseren dan wel enkele millimeter tussenruimte. Heeft u naden? Laat deze dan verspringen zoals bij een parketvloer. 

Bij dit vierkante meter pakket krijgt u mixlengtes van Ayous van 215 tot 300 cm lengte + rachels van 2.8 x 4.5 in een lengte van 300 tot maximaal 420 cm. Wilt u liever los bestellen, zodat u precies weet welke planklengtes u krijgt, dat kan ook. Zie alternatieve producten. 

Thermisch gemodifieerd Ayous hout

Ayous hout wordt bij een thermo behandeling met stoom verwarmd tot ruim 200 graden. Het hout is na deze stoombehandeling te vergelijken met hardhout van duurzaamheidsklasse I, met een levensduur van 20 tot 25 jaar. De Ayous thermohout gevelbekleding heeft een aantrekkelijke, warme kleur welke na een tijdje op fraaie wijze vergrijst. De gevelbekleding is 100% ecologisch, vormvast en milieuvriendelijk. Ook hebben deze blokprofielen een goede weerstand tegen houtrot.

Trendy triple blokprofiel

Monteer deze schitterende en uiterst unieke gevelbekleding met schroefnagels. Deze 3-delige mes en groef blokprofiel gevelplanken zijn 145 mm breed en 25 mm dik. De mes zijde moet altijd naar onderen wijzen, zodat er geen water in kan blijven staan. Het is daarom ons advies om deze trendy blokprofielen horizontaal te monteren. Bij horizontale montage de onderste plank altijd minimaal 10 mm vrijhouden aan de onderzijde en voorzien van afdruiprand onder een hoek van 60 graden. Als gevelbekleding desgewenst ook verticaal te monteren (natural cladding). Zorg dan voor verticale ventilatie in uw rachels.

Duurzame gevelbekleding

Bij deze thermo gevelbekleding adviseren wij altijd RVS schroeven. Hierdoor is de gevelbekleding erg geschikt voor gevels, schuttingen en wanden van overkappingen. Bij montage op een muur of gebouw verticale rachels om de 30-40 cm hart tot hart toevoegen. Ayous is een uitstekend alternatief voor het schaarse Fraké (Limba noir) gevelhout. 

Montage

Plaats in de 2 sponningen bij voorkeur met een tacker (met een hamer kom je niet in de sponning) onze WOVAR RVS bolkopagel van 45 mm lengte. Het Ayous hout altijd even voorboren, uw rachels (achterlatten) niet voorboren. Laat de bolkop altijd op het hout zweven, sla deze niet in het hout. Thermo Ayous is door het stoomproces duurzaam, maar wel broos, dus voorzichtig vervoeren. Het Ayous hout is eenvoudig te zagen. Bekijk ook onze montagevideo en raadpleeg onze klustips gevelbekleding.


Vragen & antwoorden over dit product

Vraag is verzonden

Stel uw vraag
* verplicht
productbeoordelingen

Beoordeling is verzonden

Schrijf beoordeling
* verplicht
Dit product bestellen?
Bijzonder ayous natural cladding gevelbekleding Gevelbekleding thermisch gemodificeerd Ayous 2.5x14.5 cm Triple Blokprofiel per m2 met Rachels EUTR   |   Zeer bijzonder blokprofiel   |   3 blokken per profiel   |   Mes en groef Ruim op voorraad
€ 79,95 per stuk incl. btw