Filters:

  • Houtsoort / Materiaal
  • Breedte
  • Diepte
  • Hoogte
  • Wanddikte
  • Merk

Is uw tuin al winterklaar?

De herfst is begonnen, het is tijd om de tuin winterklaar te maken. Naast het snoeien van bomen en planten en het verticuteren van het gazon zijn er ook andere zaken waar u op kunt letten. Veeg regelmatig afgevallen bladeren van uw houten terras. Maar gooi niet al het blad weg, maak een hoekje in de tuin waar blad gerust kan blijven liggen, egels en vogels zullen u dankbaar zijn. Plaats een haardhoutberging om hout droog op te kunnen slaan. Een blokhut of tuinkast zorgt voor een droge plek voor tuingereedschap en tuinmeubelen. Dek houten tuinmeubelen niet af met een zeil, zorg dat ze de hele winter goed kunnen luchten.

Winterklaar maken, wat is dat?

Bij het winterklaar maken van uw tuin snoeit u uw planten en struiken, beschermt u vorstgevoelige planten tegen de kou en maakt u uw vijver klaar voor de winter. Door uw tuin winterklaar te maken bevordert u de groei van planten in het voorjaar en ziet uw tuin er de hele winter goed uit. De maanden oktober en november zijn de beste tijd om uw tuin aan te pakken voor de winter. Dan is het weer nog redelijk goed en bent u de vorst voor. Denk bij het winterklaar van uw tuin ook aan uw vlonder, schutting en tuinmeubels.

Vlonder winterklaar maken

Een van de dingen die ervoor zorgen dat uw vlonder snel glad wordt is vuil. Zorg er dus in de herfst en winter voor dat uw vlonder schoon blijft. Dit doet u door regelmatig even een bezem over uw terras te halen. Ook raden wij u aan om geen bladeren op uw vlonder te laten liggen, aangezien deze zich aan het hout hechten en daarmee de levensduur van uw vlonder verkorten. Daarnaast wordt u terras hier glad van. Veeg de bladeren op een hoop in uw tuin om de egels, vogels en andere kleine dieren van een materiaal voor een nestje te voorzien.

Opbergen voor de winter

De beste manier om uw tuinmeubels tegen het winterweer te beschermen is door deze overdekt op te slaan. Heeft u hier geen ruimte voor? Dan is een tuinhuis of overkapping een goede oplossing. Zo gaan uw tuinmeubels veel langer mee. Daarnaast is een overkapping ook in de zomer een fijne plek om te zitten en dient een tuinhuis het hele jaar door als opslagruimte, bijvoorbeeld voor tuingereedschap. Gadero heeft ook andere houten bergingen voor bijvoorbeeld uw fiets of haardhout.

Lees ook onze blog voor meer tips over het winterklaar maken van uw tuin. 


 

Gadero.nl Thuiswinkel Waarborg Service. Bij de grootste in hout.

Hoe meer u bestelt, hoe lager de bezorgkosten. Hoe meer u bestelt, hoe lager de bezorgkosten.

Bezorging in heel Benelux Op vaste dagen per postcode