3d Tuinontwerp

Voor een professioneel tuinontwerp zijn wij u graag van dienst. Wij maken een tuinontwerp altijd op maat want iedere situatie is uniek. Zo houden wij rekening met de ligging van uw tuin en uw persoonlijke wensen voor terras, beplanting en gazon. De zichtlijnen vanuit uw woning naar de tuin zijn belangrijk voor het bepalen van locaties van hoge elementen in de tuin, zoals een haag, tuinhuis, boom en borders. De juiste belijning van terras, straatwerk en borders geeft vorm aan de tuin en maakt de tuin tot een evenwichtig geheel.

Onze ontwerpen zijn 3 dimensionaal waardoor ze een veel beter beeld geven van hoe uw tuin er na aanleg uit zal zien.

Wij kunnen u snel van dienst zijn voor een aantrekkelijk tarief omdat u zelf een deel van het werk doet, namelijk het aangeven van uw wensen en het inmeten van de tuin. Wij hoeven daarmee niet bij u thuis te komen. Binnen 5 tot 10 werkdagen heeft u een op maat gemaakt, professioneel 3D schetsontwerp in uw mailbox. En 3-5 werkdagen na uw feedback het definitieve 3D tuinontwerp. Digitaal per email of in een koker via de post sturen. Onze tuinontwerpen zijn altijd 100% uniek op maat gemaakt. Wilt u een tuinontwerp in 3D laten maken? Neem dan contact met ons op. 

tuinontwerp 3d

            Uitgewerkt 3D tuinontwerp digitaal in uw mailbox of per post thuisbezorgd.

 

 

Tuinontwerp Prijzen

Bekijk onderstaand onze prijzen voor een 3D tuinontwerp. Alle ontwerpen zijn UNIEK, dus altijd 100% op maat gemaakt inclusief gedetailleerde beplantingsplan en materiaallijst met benodigde planten, stenen, planken enzovoorts.

 
prijzen voor een 3D tuinontwerp op maat met beplantingsplan en materiaallijst.
Tuin Oppervlakte Prijs in euro's
0 - 100 m2 499,-
101 - 200 m2  529,-
201 - 300 m2 599
301 - 600 m2 649,-
600 - 1000 m2 799,-

Bij tuinen en terreinen boven de 1000m2 is de prijs aanvraag.

Werkwijze

Wij houden altijd deze stappen aan bij het maken van een tuinontwerp:

 • Inventarisatie van uw specifieke situatie en tuinwensen middels een vragenformulier welke u na betaling van ons ontvangt om vervolgens in alle rust aan de keukentafel in te vullen. Het vragenformulier bevat vragen over uw wensen zoals: een zonneterras of schaduwterras, wel of geen gazon / speelruimte, onderhoudsuren, kleurvoorkeur, bodemtype, voorkeur bestrating, voorkeur erfafscheiding), stijl van de tuin (strak, barok, speels, verrassend) compleet nieuwe tuin of een renovatietuin met behoud van bestaande elementen.
 • Bij het vragenformulier ontvangt u van ons ook de kadastrale kaart van uw perceel. Hierop geeft u de exacte maten van uw woning aan, de positie van deuren en ramen en eventueel bestaande elementen zoals bomen, tuinhuis en vijver. U kunt uw situatie verduidelijken met foto’s van de woning en tuin.
 • Wanneer alle gegevens bij ons binnen zijn krijgt u binnen 7-10 werkdagen een eerste 3D tuinschets met beplantingsplan en materialenlijst waarop u uiteraard mag reageren. De schetsen worden nog steeds uitgedacht aan de tekentafel. Nadat het ontwerpteam tevreden is wordt het uitgewerkt in het 3D tekenprogramma tot een eerste tuinontwerpschets.
 • Na uw reactie volgt binnen 3-5 werkdagen het definitieve 3D tuinontwerp digitaal en op schaal, inclusief materiaallijst en beplantingsplan zodat u of uw hovenier meteen aan de slag kan. Mocht u een geprint exemplaar van uw ontwerp willen ontvangen dan kunt u dit aangegeven in het bestelformulier.

Door te schetsen wordt het eerste beeld van uw tuin vormgegeven.

Koker met geprinte tekening door DHL thuisbezorgd.

Beplantingsplan

Een beplantingsplan wordt vaak onderschat. Het is van groot belang dat een specialist nadenkt over alle zaken die met vaste planten, heesters, gazon en bomen te maken hebben. Wij houden bij een beplantingsplan dan ook uitgebreid rekening met:

 • Schaduw en zon gedeeltes van uw tuin. Met andere woorden schaduw- of halfschaduwplanten en planten die houden van zon op de juiste plaats.
 • Soort bodem, zand-, klei- of veengrond. Natte of juist droge ondergrond.
 • Uw wensen met betrekking tot intensief of minimaal tuinonderhoud.
 • Opbouw van uw borders. Lagere beplanting vooraan en hogere achteraan, en ook de opbouw in kleur.
 • Seizoenen. Wij houden rekening met wintergroene planten, voorjaarsplanten, herfstbloeiers, zomerbloeiers enzovoort zodat uw tuin het hele jaar in balans is.
 • Kleuren. Welke kleuren passen bij elkaar en wat zijn uw kleur voorkeuren.
 • Plantschema. Het aantal planten per border, de hoogte en positie van bomen.

Materiaallijst

Een materiaallijst met een overzicht van alle materialen inclusief de juiste aantallen is de eerste stap van uw tuinaanleg. Onze materiaallijst is zeer uitgebreid inclusief benodigde m2 straatmateriaal, tuinhout, vaste planten, heesters, bomen, grond, zand en andere tuinmaterialen. U kunt kiezen voor 'doe het zelf' of het inschakelen van een hovenier.

Tuinvoorbeelden

Bekijk onderstaande tuinvoorbeelden van reeds door ons gemaakte maatwerk 3D tuinontwerpen.

Meer informatie

U kunt online heel eenvoudig uw 3d tuinontwerp bestellen. Binnen enkele weken heeft u uw professioneel op maat gemaakte 3D ontwerp in huis en / of als digitale PDF. Voor meer informatie over onze 100% maatwerk online 3D tuinontwerp service stuur ons een email info@Gadero of bel 050 - 230.61.51.

Gadero BV
Euvelgunnerweg 19
9723 CT groningen

Contactformulier
* verplicht