Tuinplank Lariks Douglas 1.8 x 16 cm Glad Geschaafd

PEFC

Productnummer: DE37007-18-160   |   Geschaafd Lariks Douglas   |   Voor een schutting of als boeideel

Tuinplank Lariks Douglas 1.8 x 16 cm Geschaafd Lengte Breedte Dikte Prijs/- Aantal stuks Aantal Voorraad / Bundels
180 cm x 16 cm x 1.8 cm
16 cm
1.8 cm
€ 5,95 Per stuk
300 cm x 16 cm x 1.8 cm
16 cm
1.8 cm
€ 8,95 Per stuk
Totaal voor dit product

U heeft nog geen producten geselecteerd

  Kies afmetingen Totaal incl. BTW , pakkorting wordt automatisch verwerkt
  Hoe meer u bestelt hoe lager de bezorgkosten

  Voor- en nadelen van Tuinplank Lariks Douglas 1.8 x 16 cm Glad Geschaafd

  • Mooie warme kleur hout
  • Geschaafd Lariks Douglas van A-kwaliteit
  • Voor zowel verticale als horizontale montage
  • Net even breder dan een normale schuttingplank van 14 cm breedte
  • Minder duurzaam dan geïmpregneerd grenen, thermisch vuren en hardhout

  Tuinplank Lariks Douglas 1.8 x 16 cm Glad Geschaafd

  Zoekt u een mooie geschaafde plank voor uw schutting of een boeideel voor uw overkapping? Deze plank van Lariks Douglas is voor beide toepassingen erg geschikt. De plank heeft een kopmaat van 1.8 x 16 cm en is verkrijgbaar in verschillende lengtes. Deze fraaie, geschaafde planken hebben een warme kleur en geven uw schutting een landelijk uiterlijk. De planken zijn niet behandeld. Om het vergrijzen te vertragen en de levensduur te verlengen tot 10-15 jaar, behandelt u deze tuinplanken met kleurloze beits.

  Montagetips schutting van Lariks Douglas

  Plaats bij deze Lariks Douglas planken duurzame schuttingpalen om de maximaal 70 cm. Gebruik hier hardhouten of geïmpregneerde palen voor van circa 7x7 cm. Houd voor minimale doorkijk een tussenruimte van 3-4 cm tussen de planken aan. Monteer elke schuttingplank steeds met twee RVS schroeven van 5x50 mm. Wilt u graag meer informatie over het monteren? Bekijk dan onze klustips voor schuttingen bouwen van losse planken. Op deze pagina vindt u stappenplannen en video’s met tips.

  Overige toepassingen tuinplank Lariks Douglas

  Wilt u graag een keer een ander soort schutting? U kunt deze Lariks Douglas planken in de gewenste hoogte zagen en dan verticaal monteren. Plaats de planken hierbij enkele centimeters boven het maaiveld. Daarnaast gebruikt u de tuinplank als boeideel bij uw overkapping. Monteer deze naaldhouten planken met 4x50 mm RVS schroeven.

  Tips voor een duurzame schutting

  Deze populaire schuttingplank is van goede kwaliteit Lariks Douglas, maar de plank is minder duurzaam dan bijvoorbeeld geïmpregneerd of thermisch gemodificeerd hout. Om de levensduur van de plank te verlengen kunt u het hout bijvoorbeeld beitsen met transparante beits. Zo vertraagt u het vergrijzen en verlengt u de levensduur naar 10 - 15 jaar. 
   
  Daarnaast kunt u bij het monteren op een aantal zaken letten. Zet uw schutting bij voorkeur een stuk bij groene bomen vandaan. Plaats daarnaast de onderste plank van uw schutting 10 cm boven de grond. Zo heeft de plank minder last van opspattend vuil. Ook waait de plank op die manier goed droog. Verder raden wij aan om geïmpregneerde of hardhouten schuttingpalen te gebruiken. Kiest u toch voor palen van Lariks Douglas? Behandel dan het gedeelte dat u in de grond plaatst en het stuk tot circa 5 cm boven de grond met teer. 
   
  Is deze tuinplank van Lariks Douglas met een kopmaat van 18 x 160 mm toch niet het product dat u zoekt? Bekijk dan eens onze andere planken van Lariks Douglas, onze meest verkochte schuttingplanken of ons volledige assortiment schuttingplanken.
   


  Vragen & antwoorden over dit product

  Vraag is verzonden

  Stel uw vraag
  * verplicht
  productbeoordelingen

  Beoordeling is verzonden

  Schrijf beoordeling
  * verplicht
  Dit product bestellen?
  Tuinplank Lariks Douglas 1.8 x 16 cm Geschaafd Tuinplank Lariks Douglas 1.8 x 16 cm Geschaafd PEFC   |   Geschaafd Lariks Douglas   |   Voor een schutting of als boeideel Op voorraad
  Vanaf € 5,95 Per stuk incl. BTW

  MEGA Karibu actie: 10% korting!

  Nog dagen uren en minuten!