Logo Gadero
service

V-groef Laminaat

Zoekt u een mooie laminaat vloer met luxe V-groef? We hebben de 20 mooiste laminaat vloeren met een voeg van A-kwaliteit vloeren merken als Quick Step, Floer, MeisterBeautifloor voor u op een rij gezet. Let op!: voor losstaande bestellingen geldt er een minimale afname hoeveelheid van 10 m2!

Laminaat zonder V-groef resulteert in een vlakke vloer en geeft dan vaak ook een minder realistisch resultaat. Door te kiezen voor een vloer met groef bent u verzekerd van een vloer met de uitstraling van een echte parketvloer. 

Wat is een voeg?

Wat is nou precies een voeg? Door laminaat met een kleine velling (afloop) langs de rand van de plank te produceren wordt er extra nadruk gelegd op de contouren van de plank. Het plankformaat valt dus meer op in de vloer. De vloeren met groef zijn in 2 verschillende uitvoeringen beschikbaar. Laminaat met een groef op de lange zijde, ook wel 2-V genoemd, en laminaat met een groef op alle 4 de zijden van de plank, ook wel 4-V genoemd.

Ontdek de A-kwaliteit laminaat vloeren met V-groef bij vloerenwinkel Gadero. Gratis aan huis geleverd tegen de scherpste prijzen met Thuiswinkel Waarborg servicegaranties. Speur tevens ons extra breed laminaat en visgraat laminaat assortiment met Click verbinding voor doe het zelf projecten door.

Laminaat met voeg op de lange zijde - 2V 

Wilt u graag de breedte van de laminaat plank extra benadrukken in de vloer? Kies dan voor een laminaat vloer met 2 groeven op de lange zijde. Doordat er geen V-groef op de korte zijde van de plank is aangebracht lijken de planken in de lengte door te lopen. Bij de Floer Landhuis laminaat vloeren met groef op de lange zijde is de plank voorzien van een doorlopend patroon. Zo wordt er een levensechte lange banen effect gecreëerd. Met de uitzonderlijke breedte van 32,8 cm is dit laminaat met doorlopend patroon uniek in zijn soort! 

Laminaat met voeg rondom de plank - 4V 

U zou graag de afmeting van de volledige plank terug willen zien in de vloer? Kies in dit geval voor een laminaatvloer met een V-groef rondom de plank, ook wel 4-V genoemd. Deze vloer heeft namelijk letterlijk 4 groeven op de 4 zijden van de laminaatplank. Zo wordt de luxe van een echte parketvloer nagebootst. Ook onze V-groef laminaatvloeren zijn voorzien van een 4-zijdige V-groef rondom de plank. De voeg benadrukt bij deze planken het prachtige en sfeervolle patroon in de vloer.

Feit of Fabel: Vuil blijft achter in V-groef

We horen vaak van klanten dat er een angst is voor achterblijvend vuil in de V-groef. Echter is dit een fabel! Daar de planken goed aangesloten blijven zitten, dankzij de hoogwaardige klik-verbindingen, komt dit probleem absoluut niet voor bij laminaat. De V-groeven zijn vaak ook minimaal qua diepte en uitsluitend geproduceerd voor het optische effect. De redenatie komt vaak voort uit slechte ervaringen met goedkopere kwaliteit laminaat of parket waar kiervorming voorkomt. Bij kiervorming kan vuil of vocht achterblijven in de kieren. Het laminaat van Gadero is echter uitsluitend voorzien van topkwaliteit verbindingen waardoor kiervorming, bij een goede condensbewaking, niet mag voorkomen.

Vlak laminaatvloeren met optische voeg

Tot slot is er nog de laminaat vloer met enkel een optische V-groef. De voeg is bij deze vloeren niet voelbaar rondom de plank maar wel zichtbaar. De voeg is aangebracht door een zwarte lijn op de rand van de plank te produceren. Zo heeft u wel het optische effect van een V-groef maar niet het voelbare resultaat.

Voorbeeld: Voelbare V-groef / Optische V-groef

V groef of vlakke vloer met voeg

Laminaat heeft natuur ook zijn nadelen. Bekijk daarom ook onze Klik pvc vloeren.