Gadero Klantenservice
Wat is het verschil tussen een T-Paal en Tussenpaal?

In onze categorie schutting palen beton vindt u een uitgebreid assortiment aan betonpalen voor diverse toepassingen. Kies uit bijvoorbeeld een betonpaal met diamantkop glad met sponning voor een onderplaat waarop u schuttingdelen van 180 x 180 kunt plaatsen of betonpalen met gleuf voor het stapelen van stapelrabat van diverse soorten hout.

Voor elke type betonpaal geldt dat deze in diverse lengte en diktematen te verkrijgen. Naast standaard wit-grijs en antraciet betonpalen vindt u ook gecoate betonnen palen

Wat is het verschil tussen een T-Paal en Tussenpaal?

Voor de meeste type betonpalen geldt dat deze verkrijgbaar zijn in zogenaamde tussenpalen, eindpalen, hoekpalen en T-palen. Niet voor elke type betonpaal geldt dat een hoekpaal of T-paal beschikbaar is.

Wij krijgen nog wel eens de vraag wat het verschil is tussen een Tussenpaal en T-Paal. Hieronder vindt u informatie over de verschillende betonpalen en waar u deze voor kunt gebruiken:

Tussenpaal - Een tussenpaal van beton plaatst u tussen 2 tuinschermen. Zowel links als rechts van de betonpaal monteert u dus een tuinscherm. Een tussenpaal beschikt ook altijd links en rechts over twee sponningen voor het plaatsen van onderplaten.

Eindpaal - Een eindpaal, ofwel beginpaal, plaats u altijd links of rechts van een tuinscherm. Deze eindpaal staat dus altijd aan het begin van uw tuinafscheiding en aan het eind. Deze eindpaal beschikt over 1 sponning voor het plaatsen van onderplaten.

Hoekpaal - Een hoekpaal is geschikt voor een betonschutting die 90 graden de hoek om gaat. Deze hoekpaal plaatst u altijd in de hoek van uw tuinafscheiding. Deze hoekpaal beschikt over 1 sponning aan de zijkant en over 1 sponning aan de voorkant voor het plaatsen van onderplaten.

T-paal - Een T-Paal is geschikt voor plaatsing van tuinschermen zowel rechts als links in combinatie met een hoekopstelling. Deze T-Palen beschikken over 3 sponningen voor onderplaten. Middels deze handige t-splitsing plaats u aan 3 kanten een tuinscherm, ideaal wanneer u een beton schutting samen met uw buren plaatst.

Betonpalen Verschillen

Terug naar overzicht