Gadero klustips

Wij adviseren u altijd met handige stappenplannen en montagetips

Gadero klustips

Visgraat Click PVC leginstructie

Op deze pagina leest u handige doe het zelf tips voor click pvc vloeren leggen in uw woning, kantoor of slaapkamer. Wij raden enige ervaring met klussen aan voor het leggen van click pvc vloeren. Met onze doe het zelf adviezen en een beetje geduld moet het vervolgens lukken.

Tips vooraf:

 • Laat de Visgraat PVC pakken 48 uur acclimatiseren in de ruimte waar het gelegd moet worden. Zo verkleint u de kans dat het PVC kan gaan krimpen of uitzetten. 
 • Snijd de planken van het Visgraat PVC altijd met het mes op de bovenkant van de plank. Op deze manier wordt voorkomen dat er stukjes van het houtmotief gaan splinteren. 
 • Woont u in een appartement of bovenwoning dan is het mogelijk dat een geluidsabsorberende ondervloer verplicht is. Informeer bij de woningbouwvereniging of de vereniging van eigenaren naar de eisen die voor uw woning zijn vastgesteld.
 • Heeft u een Visgraat PVC vloer met geïntegreede ondervloer? Dan heeft u geen extra ondervloer nodig. 
 • Maak de ruimte voor het leggen stofvrij. 
 • Liever uw complete vloer laten plaatsen door een professional? Laat uw PVC leggen voor een vaste prijs per vierkante meter (m2) door onze ervaren vakmannen. Met 100% zekerheid op het behoud van uw fabrieksgarantie.

Klus benodigdheden: 

 • Rolmaat
 • Pen 
 • Winkel en/of zwaaihaak
 • Rubberen hamer
 • (Stanley)mes
Fesca Visgraat Click PVC Vloer - Cleveland Oak https://cdn.zilvercms.nl/http://gadero.zilvercdn.nl/uploads/product/images/Visgraat_Click_SPC_Dallas_Sfeer.jpg
Fesca Visgraat Click PVC Vloer - Nashville Oak https://cdn.zilvercms.nl/http://gadero.zilvercdn.nl/uploads/product/images/Visgraat_Click_SPC_Lubbock_Sfeer.jpg
Floer Visgraat Click PVC Vloer - IJssel Onbehandeld Eiken https://cdn.zilvercms.nl/http://gadero.zilvercdn.nl/uploads/product/images/Floer-ComfyClick-Visgraat-PVC-Ijssel-Onbehandeld-product.jpg
Floer Visgraat Click PVC Vloer - Rijn Gerookt Wit Eiken https://cdn.zilvercms.nl/http://gadero.zilvercdn.nl/uploads/product/images/Floer-ComfyClick-Visgraat-PVC-Rijn-Gerookt-Wit-product.jpg
Fesca Visgraat Click PVC Vloer - Detroit Oak https://cdn.zilvercms.nl/http://gadero.zilvercdn.nl/uploads/product/images/Fesca-Visgraat-ClickPVC-Detroit-Detail2.jpg

Materiaal berekenen voor click pvc vloeren visgraat verband

Materiaal berekenen laminaat vloer vierkante meters plinten

 • Visgraat PVC + Ondervloer: Lengte X Breedte = ... X 1,15 (15% snijverlies).

Alle Click PVC vloeren worden bij Gadero verkocht per vierkante meter (m2). Om het benodigde aantal vierkante meter PVC en ondervloer te berekenen moet eerst de ruimte worden opgemeten. Meet de lengte en breedte van de ruimte op en vermenigvuldig deze met elkaar om tot het aantal m2 te komen. Heeft u een ruimte als in bovenstaande afbeelding? Probeer dan vierkante vakken te maken en tel de uitkomsten bij elkaar op. Doordat er tijdens het leggen PVC planken worden versneden rekenen we 15% extra snijverlies mee. Het aantal dat hier uit voort komt is het uiteindelijke aantal benodigde vierkante meters voor zowel het PVC als de ondervloer. Toch teveel besteld? Bij Gadero kunt u na het leggen de ongeopende pakken retour sturen!

 • Plinten/Lijsten: Lengte + Breedte + Lengte + Breedte = ... x 1,1 (10% snijverlies).

Plinten worden bij Gadero verkocht per 2,4 strekkende meter. De plinten en lijsten worden gebruikt om de vloer mooi over te laten lopen op de muur. Het benodigde aantal meters plinten en/of lijsten wordt berekend door de lengtes van alle muren bij elkaar op tellen. Ook hier moet rekening worden gehouden met een snijverlies van 10%. Het aantal dat hier uit voort komt is het benodigde aantal strekkende meters.

Leginstructie Visgraat PVC klik 
Het Visgraat PVC wordt geleverd in A en B planken. In elke doos zitten net zoveel A als B planken. Zo ontvangt u altijd van elke plank evenveel. 

Stap 1 - Bodemvloer prepareren 

Voordat er kan worden begonnen met leggen van het visgraat PVC moet de bodemvloer worden geprepareerd. De bodemvloer moet voor het leggen van de ondervloer zo vlak mogelijk worden gemaakt. Eventuele putjes kunnen worden opgevuld met bijvoorbeeld egaliseercement. Steek uitstulpingen en andere oneffenheden hoger dan 2 cm weg met een plamuurmes voor u begint met het leggen van het visgraat PVC.

Stap 2 - Ondervloer voor Click PVC 

Nu wij stap 1 er op hebben zitten kunnen wij verder met het kiezen van een ondervloer. Hou er rekening mee dat er altijd een PVC geschikte ondervloer wordt besteld zoals de Floer Rigid Click ondervloer of Redfloor. Dit voorkomt later eventuele problemen. (Tip voor de Redfloor: Rol deze ondervloer af met de geperforeerde kant naar onderen). 

Stap 3 - Leg richting bepalen


Voordat er kan worden begonnen met leggen van het visgraat PVC moet er eerst een legrichting worden bepaald. Het visgraat patroon kan voor hetzelfde ruimtelijk effect zorgen als een diagonale legrichting. Hierdoor lijkt de ruimte optisch groter, met een chique uitstraling. De legrichting is eigenlijk op basis van wat u zelf het mooiste vindt. Hou er rekening mee dat er minstens 5 mm vanaf de muur wordt gelegd. Dit kan eventuele uitzetting opvangen. 

Stap 4 - Beginnen met het leggen

We beginnen met een zigzag patroon die van de linker naar de rechter muur gaat. Gebruik de zwaai of winkelhaak om een nauwkeurige hoek te creëren. 

Snijd met het (stanley)mes het stuk aan de bovenkant. Vervolgens breken we dit stuk af, zo krijg je een plank zonder een ruige kant. Nu blijft er een stuk over wat precies tegen de muur aan kan worden gelegd.

Maak gebruik van de winkelhaak om er voor te zorgen dat de delen precies in een hoek van 90 graden worden gelegd. Leg de planken met de “mes” in de “groef” verbinding en tik met de rubberen hamer dit aan elkaar, door de i4F verbinding worden planken automatisch rechtgetrokken wanneer hier druk op wordt uitgeoefend. Heeft u een visgraat PVC vloer met een 5Gi verbinding dan dient u eerste het lange deel in de verbinding te klikken en vervolgens de kopse kant aan te tikken met een rubberen hamer. 

Stap 5 - Het opvullen van de stukken 

Nu we het zigzag patroon hebben uitgelegd, gaan we nu de ontbrekende delen leggen. Gebruik het meetlint om de juiste lengte op te meten. Gebruik daarna de winkel of zwaaihaak om een hoek van 45 graden af te tekenen. Vervolgens gaan we het stuk op het afgetekende deel snijden. Gebruik hiervoor opnieuw (stanley)mes. Maak een snede op de bovenkant van de plank, herhaal dit enkele keren en breek dit vervolgens af. Nu blijft er een stuk over wat gelegd kan worden. Doe hetzelfde met de andere planken totdat de driehoek gevuld is. 

Foto Stap 5 - Aanvullen van de stukken

Stap 6 - Hele planken leggen 

Nu we stap 5 hebben doorlopen hebben we driehoeken opgevuld en gaan we verder met leggen van hele planken aan de punt. 

Foto Stap 6 - Volledige driehoek

Begin van rechts naar links met het aanleggen van de A planken aan de punten. Gebruik de rubberen hamer om de stukken makkelijk met elkaar te verbinden. 

 

 

 

Vervolgens gaan we door met het bevestigen van de B planken. Bevestig deze op dezelfde manier als plank A. 

Herhaal deze stappen totdat de ruimte volledig bedekt is met Visgraat PVC. 
 

Vragen over visgraat pvc vloeren leggen

Heeft u vragen of zelf handige tips voor het leggen van visgraat klik pvc? Wij helpen u graag op weg. Neem contact met ons op. Heeft u nog niet besteld? Bekijk hier ons aanbod visgraat click pvc vloeren van topmerken als Quickstep en Floer.  

Mis nooit meer aanbiedingen, tips en trends van houthandel Gadero

facebook gadero Ontdek ons op facebook voor speciale acties, Houthandel Gadero achter de schermen en leuke nieuwtjes

Youtube Gadero Hout TV Abonneer je op GaderoTV voor Doe het Zelf klustips, de Houtsoort van de maand, Hout Trends en meer


pinterest tuin inspiratie Volg ons op Pinterest voor inspiratie voor uw terras, schutting, overkapping, binnenvloer, meubels enz

blog gadero Bekijk de mooiste sfeerfoto's van tuinen tot houten vloeren op onze Instagram