Visgraat Duoplank Parket Vloeren

Waar het eiken visgraat parket voorheen alleen beschikbaar was binnen het traditionele tapis parket kunt u tegenwoordig een lamelparket in een visgraat verband leggen. Dit zorgt voor een houten parketvloer die ook kan worden gelegd door een handige particulier. Bovendien hoeft de eiken vloer niet meer te worden verlijmd op de ondergrond wat flink scheelt in de kosten.

Dankzij de dunne plankopbouw met verschillende houtlagen is het visgraat in multiplank beter geschikt voor het leggen op een vloerverwarming. Daarnaast kan het visgraat parket eenvoudig worden gecombineerd met een langere plank in dezelfde olie en bewerking. En misschien nog wel het belangrijkste, dankzij het gebruik van multiplanken kan visgraat nu ook worden geproduceerd in een robuust extra breedt plankformaat. Bekijk onze voordelige aanbod in multiplank visgraat vloeren!

Afmetingen

De eiken visgraat vloer is beschikbaar in veel verschillende afmetingen. Denk hierbij aan de standaard 60 x 12 cm parket visgraat planken maar bijvoorbeeld ook aan een 90 x 18 cm reuze visgraat. Zoekt u een groter en breder visgraat? Ook dit is mogelijk. Door gebruik te maken van een eigen productie kan er lamelparket visgraat worden geproduceerd in de afmeting die u wenst met een maximale breedte van 22 cm. Bovendien kan er eenvoudig een zogenaamde band mee worden geproduceerd in een gelijke breedte, dikte en bewerking. Hiermee kunt u de visgraat vloer afsluiten op traditionele wijze. De band kan eenvoudig langs de kopse kanten aan de visgraat delen worden verlijmd. Houdt hierbij rekening met 1 cm speling tussen muur en vloer.

Bewerkingen

Doordat het visgraat parket wordt geproduceerd op eenzelfde wijze als het standaard lamelparket is het ook mogelijk om dezelfde bewerkingen uit te voeren op het eiken. De eiken toplaag wordt verlijmd een Russisch berken multiplank en vlak geschaafd. Vervolgens wordt de visgraat parketvloer bewerkt naar de wensen van de klant. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een geborstelde eiken toplaag of een traditionele verouderde visgraat vloer. Ook is het mogelijk om het visgraat parket antiek te beitsen waarna het eiken weer wordt opgeschuurd. De achtergebleven beits in de houtnerf zorgt voor een visgraat vloer met een nostalgische uitstraling.

Olie

Ook het afwerken van het visgraat parket met een olie is mogelijk in alle mogelijk kleuren. Denk hierbij aan trendy witte parketvloer olie of een grijze grey wash olie. Of onze favoriet en de meest verkochte parketvloer van het moment, de donker gerookte eiken toplaag met een witte olie zorgt voor een prachtige visgraat vloer met een moderne grijze kleur. Kortom, alles is mogelijk met de visgraat multiplank parket vloeren. Zoekt u meer informatie over dit visgraat lamelparket? Of heeft u speciale wensen voor het produceren van een visgraat vloer op maat? Neem gerust contact op, uw vragen zijn welkom!

Bekijk het complete assortiment visgraat vloeren van Gadero met merken als Floer en Meister!