#199 Vloer egaliseren

Hoe egaliseer ik een vloer?

U heeft de keuze gemaakt, er komt een PVC vloer of parket in uw woning te liggen. Wanneer u kiest voor dit soort vloeren, is het erg belangrijk dat de ondergrond geëgaliseerd wordt.

Dankzij egaliseermiddel maakt u een gladde en vlakke vloer. Is de ondergrond niet egaal? Dan kunnen er problemen ontstaan met het leggen van de vloer en zullen er kieren ontstaan. Een goede voorbereiding is het halve werk! Ronny geeft u in de video handige tips.

Vloer egaliseren

Vloer egaliseren

Door een laag egaline aan te brengen wordt uw vloer niet alleen vlakker, maar het zal ook de levensduur van uw binnenvloer verlengen. Daarnaast kunt u met egaliseren ook eventuele vochtproblemen oplossen en/of voorkomen. De voorstrijk zorgt voor een betere hechting van het verlijmen van een vloer, maar u kunt het ook gebruiken als afsluiting tegen vocht. 

Voordat u begint met het aanbrengen van de voorstrijk en egaline, is het belangrijk dat de vloer glad is. Mochten er bijvoorbeeld nog lijmresten of verfspetters op de vloer liggen, verwijder deze met een spatel of plamuurmes. Hierna brengt u de voorstrijk aan en daarna is het tijd voor de egaline. 

Vloer egaliseren

Tips vloer egaliseren

Gebruik een speciekuip en 6.5 liter water om de egaline aan te maken. De hoeveelheid water verschilt uiteraard per merk, lees van te voren goed de verpakking. Vul eerst de speciekuip met water en voeg daarna de egaline toe. Zorg ervoor dat u de egaline mooi verspreid in de speciekuip, zo ontstaat er geen klontvorming. Wanneer u de egaline aanbrengt, adviseren wij om in banen te werken. De 'natte' delen dienen samen te vloeien.

Tip! Werk met twee mensen aan deze klus. Zo werkt u het meest effectief. Bestel altijd meer egaline dan u nodig denkt te hebben. Afgesloten verpakkingen mogen altijd weer geretourneerd worden. 

Vloer egaliseren

Vloer egaliseren droogtijd

De voorstrijk dient ongeveer 90 minuten in te trekken. De egaline droogt vrij snel op. Als u vloerbedekking in uw woning legt, houd er dan rekening mee dat u 24 tot 27 uur wacht tot het opgedroogd is. De ideale kamertemperatuur om egaline aan te brengen is 15 tot 25 graden.

pvc vloer

In de video ziet u verschillende producten. Om het u makkelijk te maken, leest u hieronder een handig overzicht van het product dat wij gebruiken om een vloer te egaliseren.

Benodigdheden vloer egaliseren

  • Verfkrabber 
  • Vachtroller
  • Prikroller voor egaliseren
  • Spatel / plamuurmes
  • Speciekuip/ mix emmer + water
  • Mixer om de egaline te mixen
  • Lijmkammen

pvc vloer

Bekijk ons assortiment binnenvloeren.
Abonneer ook op ons gratis Youtube kanaal en kijk elke week een nieuwe Gadero TV! 

Abonneer Nu op het Youtube kanaal

Mis nooit meer acties, tips en trends van houthandel Gadero

facebook gadero Ontdek ons op Facebook voor speciale acties, houthandel Gadero achter de schermen en leuke nieuwtjes!

Youtube Gadero Hout TV Abonneer op GaderoTV voor doe-het-zelf klustips, de houtsoort van de maand, hout trends en meer.

pinterest tuin inspiratie Volg ons op Pinterest voor inspiratie voor uw terras, schutting, overkapping, binnenvloer, meubels enz.

blog gadero Bekijk de mooiste sfeerfoto's van tuinen tot houten vloeren op onze Instagram