Logo Gadero
service

Houten vloer olie (onbehandeld vloeren)

Het is belangrijk dat u uw onbehandelde houten vloer snel behandeld met een speciale olie. Onbehandelde vloeren lopen snel de kans om lelijk te verkleuren en vlekken op te lopen. Daarom hebben wij de master colour oils van Woca opgenomen in ons assortiment olie voor houten vloeren. Met deze oliën beschermt en verfraait u uw houten vloeren. De oliën trekken diep in het hout en zorgen van daar uit voor een sterke bescherming. Dit verduurzaamd het hout enorm. Geschikt voor alle houtsoorten. 

Let op, heeft u een reeds behandelde houten vloer, bekijk deze pagina met speciale olie voor onderhoud aan bestaande parketvloeren.

Wij adviseren altijd om onbehandelde vloeren zo snel mogelijk te behandelen. Dit doet u met één van de master oliën van Woca. U kunt deze olie zelf aanbrengen met een handpad of met een boenmachine. De benodigde beige pads en padhouders vindt u bij onze accessoires op dit gebied. De olie is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Naturel is de meest gebruikt kleur, deze verandert doorgaans weinig aan de originele kleur van het hout. De andere kleuren brengen meer pigmenten aan en kleuren uw hout sterker. Het resultaat verschilt wel per houtsoort. Het kan slim zijn om eerst een beetje olie te testen op een extra stukje hout voordat u de gehele vloer gaat oliën. 

Gebruiken

Als voor behandeling is het belangrijk dat u de vloer behandelt met intensiefreiniger. Zo verwijdert u al het vuil uit het hout, ook deeltjes die u zelf niet ziet. Vervolgens brengt u simpelweg de olie aan met een kwast, verfroller of bijvoorbeeld een spons. Vervolgens dient u na 15 minuten de vloer in te boenen. Dit kan het beste met een beige gekleurde pad van Woca. Ook kunt u een boenmachine gebruiken, dit werkt een stuk efficiënter. Olieresten verwijdert u met een droge doek. 

Onderhouden

Vervolgens onderhoudt u de vloer met de onderhoudsartikelen van Woca. Wij adviseren om regelmatig te reinigen met een natuurzeep van Woca. Dit kan het beste ongeveer om de 3 weken. Voor de kleine beurt, bijvoorbeeld om de 3 a 4 maanden gebruikt u een olie conditioner. Deze versterkt de bescherming van de masterolie en zorgt voor verfrissing van de beschermlaag. Voor groot onderhoud gebruikt u eerst weer de intensiefreiniger en daarop de onderhoudsolie van Woca. Dit zorgt er voor dat uw vloer weer geheel beschermt is.