Logo Gadero
service

Onderhoud houten vloeren

Het onderhoud van uw houten vloer is ontzettend belangrijk. Door de juiste olie, zeep en andere onderhoudsartikelen te gebruiken gaat uw parketvloer jaren langer mee. Ook kan het er voor zorgen dat uw hout verfraaid wordt.

Op deze pagina vindt u allerlei verschillende artikelen op het gebied van onderhoud van houten parket vloeren. Van vlekverwijderaars tot intensiefreinigers en onderhoudsolie tot olie ter basisbehandeling. Wanneer u een onbehandelde vloer heeft, reinigt u deze eerst met een intensiefreiniger. Vervolgens brengt u een masterolie naar keuze aan. Daarna hebben wij verschillende middelen om de vloer ook mooi te houden. Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende producten in deze categorie. 

Woca

Woca is een bekende aanbieder op dit gebied. Voor de onderhoud van houten visgraat lamelparket of duoplank vloer bieden wij enkel producten aan van de hoogste kwaliteit. Wij raden het altijd af om een vloer onbehandeld te laten. Heeft u een reeds behandelde vloer gekocht of gaat u deze kopen? Onderhoud dan altijd met natuurzeep en andere onderhoudsartikelen van Woca. 

Woca masterolie

De masterolie van Woca geldt als een beschermende en verfraaiende olie die u gebruikt als basisbehandeling. Wanneer u een onbehandelde vloer koopt, is deze zeer kwetsbaar. Gelukkig kunt u bescherming aanbrengen in de vorm van een gekleurde olie. De olie is verkrijbaar in veel verschillende kleuren. Elke kleur versterkt de structuur van het hout. De kleur van het resultaat is wel afhankelijk van de houtsoort waarop het gebruikt wordt. Het kan daarom altijd slim zijn om even te testen. Ook is het belangrijk dat u vóór het aanbrengen van een masterolie, eerst de vloer reinigt met intensiefreiniger.

Intensiefreiniger

De intensiefreiniger is eigenlijk precies wat het zegt op de verpakking: een intensieve reiniger. Hiermee reinigt u uw vloer grondig. De intensiefreiniger is vooral bedoeld voor op zeer vervuilde vloeren of als voorbehandeling bij het aanbrengen van een onderhoudsolie of masterolie van Woca. De intensiefreiniger is verkrijgbaar in verpakkingen van 2,5 en 1 liter.

Onderhoudsolie

Onderhoudsolie van Woca is bedoeld als 'grote onderhoudsbeurt' voor eerder behandelde vloeren. Wanneer u uw vloer eerder heeft behandeld met een masterolie, heeft u eens in de zoveel tijd onderhoud nodig. U brengt dan eerst de intensiefreiniger aan en werkt de vloer bij met deze onderhoudsolie. De olie is verkrijgbaar in naturel en witte kleur. De naturel is eigenlijk te gebruiken op alle vloeren en wit is bedoeld voor lichte vloeren. 

Olie conditioner

Met een olie conditioner doet u tussentijds onderhoud of klein onderhoud. De conditioner is een speciale zeep die de bescherming van uw vloer verlengt en versterkt. De conditioner kan gebruikt worden om het grote onderhoud met de bovengenoemde olie uit te stellen. 

Natuurzeep

Bij het mooi houden van een behandelde vloer is het ontzettend belangrijk dat u natuurzeep gebruikt. Dit is cruciaal voor het onderhouden van uw vloer. De natuurlijke zeep is voedend. Dit zorgt er voor dat de bescherming die de masterolie biedt wordt versterkt. Ook is het simpelweg een goede zeep om vuil te verwijderen dat op de vloer ligt. Woca adviseert wekelijks de vloer te dweilen met deze zeep. In de praktijk wordt meestal echter 2 á 3 weken aangehouden. 

Vlekverwijderaars

Ook vindt u op deze pagina een aantal vlekverwijderaars zoals de Easy Neutralizer en de vlekverwijderaar voor Woca. Deze producten zijn altijd handig om in huis te hebben. Bij de meeste vlekken geldt: hoe eerder u een vlekverwijderaar aanbrengt, hoe sneller deze verdwijnt. Wij adviseren dan ook altijd om een flesje in de kast te hebben. U kunt deze immers makkelijk meebestellen bij de aankoop van onderhoudsartikelen voor uw vloer of zelfs de gehele vloer bij Gadero. 

Accessoires

Ten slotte vindt u op deze pagina een aantal accessoires. Dit varieert tussen handige boenpads en padhouders voor het handmatig gebruiken van de verschillende oliën van Woca. Ook vindt u de swepmop, een speciale dweil, en de spraymop. Alles wat u nodig heeft bij het gebruiken van de Woca artikelen vindt u dus ook op deze pagina.