Logo Gadero
service

Houten vloer olie (reeds behandelde vloeren)

Op deze pagina vindt u olie en onderhoudsartikelen die wij aanbieden voor reeds bestaande houten vloeren, bijvoorbeeld uw eikenhouten lamelparket. Een houten vloer is mooi en dat wilt u natuurlijk zo houden. Gelukkig zijn er deze artikelen die u daar bij helpen. Is uw vloer nog volledig onbehandeld en heeft het nooit eerder een behandeling gehad? Dan adviseren wij altijd om een masterolie te gebruik als basisbehandeling. Vervolgens gebruikt u deze artikelen om de vloer te onderhouden.

Op deze pagina vindt u naast vloerolie voor reeds behandelde houten vloeren ook de populaire natuurzeep van Woca. Deze zeep voedt en beschermt uw vloer tegen vlekken en vuil en werkt perfect in combinatie met een masterolie. Voor een kleine beurt gebruikt u de olie conditioner. Hiermee kunt u als het ware de grote beurt uitstellen. De grote beurt doet u met een onderhoudsolie van Woca in combinatie met een intensiefreiniger. 

Op deze pagina vindt u alle onderhoudsartikelen voor reeds behandelde houten vloeren. Dit betreft natuurzeep, onderhoudsolie, intensiefreiniger en olie conditioners. Hieronder wordt elk product kort beschreven.

Natuurzeep (meest belangrijk)

Natuurzeep is misschien wel het belangrijkste onderhoudsartikel op deze pagina. Met natuurzeep kunt u namelijk uw houten vloer (massief en duoplank) voeden en extra bescherming bieden. U brengt de natuurzeep gemakkelijk aan met een swepmop of spraymop. 

Olie conditioner

Met de olie conditioners kunt u de grote onderhoudsbeurt uitstellen. Door ongeveer 3 á 4 keer per jaar deze zeep te gebruiken voedt u de vloer en versterkt u de bescherming van de masterolie of onderhoudsolie.

Onderhoudsolie

Onderhoudsolie is de olie die u gebruikt bij een grote beurt. Ongeveer jaarlijks is de vloer toe aan een nieuwe beschermlaag. Dit kunt u doen door de vloer eerst af te halen met een intensiefreiniger. Vervolgens brengt u de onderhoudsolie aan. Daarna kunt u weer lang genieten van een goed beschermde vloer.

Intensiefreiniger

De intensiefreiniger is eigenlijk precies wat de naam al doet verklappen. Dit goedje reinigt het hout tot diep in de vezels. Dit zorgt er voor dat hardnekkig vuil verwijdert kan worden. Wordt ook gebruikt als voorbehandeling bij onderhoudsolie en masterolie.