Composiet Vlonder Totaalpakket Elephant 2.1 x 14.5 cm Lichtgrijs Per M2

EUTR

Productnummer: DV7209   |   All-in pakket met liggers en clips   |   Gladde en geprofileerde zijde

€ 77,95 Per m2
Delen via WhatsApp

Voor- en nadelen van Composiet Vlonder Totaalpakket Elephant 2.1 x 14.5 cm Lichtgrijs Per M2

  • Gemaakt van hoogwaardig composiet
  • Geleverd als compleet pakket
  • Kleurvast en onderhoudsarm
  • Tweezijdig te gebruiken

Composiet Vlonder Totaalpakket Elephant 2.1 x 14.5 cm Lichtgrijs Per M2

Met het all-in vlonderpakket van Elephant legt u een composiet vlonderterras zonder enig rekenwerk. Het complete composiet vlonderterras wordt in paketten van 1 m2 geleverd, inclusief composiet vlonderplanken, constructieregels en composiet montage clips met RVS schroeven. U hoeft enkel het aantal benodigde vierkante meters te berekenem en te bestellen. Wanneer u de diepte en breedte van uw vlonderterras bij de opmerkingen in uw bestellingen doorgeeft, berekenen wij exact wat u nodig heeft.

Veelzijdige composiet terrasplanken

De composiet vlonderplanken hebben een lichtgrijze kleur en zijn tweezijdig te gebruiken. De terrasdelen zijn eenzijdig geprofileerd, waardoor uitglijden wordt voorkomen. Het anti-slip profiel zorgt er voor dat de composiet vlonderplank ideaal is voor gebruik bij water, bijvoorbeeld een zwembad. Aan de andere zijde zijn de composiet dekdelen glad geborsteld, de trend van het moment. Met de lichtgrijze kleur heeft u een uniek composiet vlonderterras.

De composiet dekdelen zijn 2.1 cm dik en 14.5 cm breed. De vlonderdelen van holkamer composiet zijn leverbaar in meerdere lengtes. Zo kunt u er voor kiezen de vlonderplanken over de totale lengte van uw terras te leggen tot 5 meter. Ook is het mogelijke een kortere lengte te nemen en de planken kops door te leggen. 

Elephant composiet terrasplanken bestaan voor 50% uit hardhoutstof en voor 50% uit gerecycled poly ethyleen. Het kunstof draagt het GRS certificaat en het hardhout is afkomstig uit EUTR beheerde bossen. Het composiet vlonder toaalpakket van Elephant is dus een zeer milieuverantwoorde keuze.

Composiet monteren

De holle kamer structuur van de vlonderplanken zorgen voor de stabiliteit en stevigheid van de plank. Holkamer composiet vlonderplanken hebben, anders dan massief composiet vlonderplanken, de eigenschap water en condens vast te houden in de holle kamers. Door uw vlonderterras onder 2% afschot te plaatsen, zorgt u dat condens en regenwater gemakkelijk uit uw vlonderterras lopen. Zo vriest het water niet op en breken uw planken niet in de winter.

Leginstructies:

In 5 stappen legt u eenvoudig en snel een fraai composiet vlonderterras. Wel dient u enkele voorbereidingen vooraf te treffen.

Voor het leggen van uw vlonderterras wordt een verharde ondergrond geadviseerd. Wanneer het vlonderterras direct op tuingrond wordt geplaatst, dient u betontegels onder de regels te leggen als fundament. Tussen elke tegel dient u maximaal 40 cm hart-op-hart ruimte aan te houden. Wanneer u het composiet vlonder totaalpakket gebruikt voor een dakterras, kunt u rubberen tegeldragers onde de regels leggen voor een fijnere werking tussen het composiet en de ondergrond.

Indien het terras niet op een verharde ondergrond wordt gelegd, dient u de tuingrond te egaliseren en onkruid vrij te maken. Door worteldoek te gebruiken zorgt u er voor dat onkruid niet opnieuw doorkomt. U dient uw terras aan alle zijden 3 cm vrij te houden van muren en obstakels in verband met werking van de composiet vlonderplanken. Wanneer de composiet vlonderplanken niet de gehele afstand van uw terras kunnen overbruggen, legt u de vlonderplanken kops door. Bij het kops doorleggen van de vlonderplanken dient u 1 cm afstand tussen de kopse kanten aan te houden. Gebruik bij het verzagen van het composiet altijd een zaagblad met fijne tand.

Vervolgens kunt u in 5 stappen uw composiet vlonderterras leggen.

Stap 1:
U legt de composiet constructieregels plat voor de onderconstructie. Houdt tussen elke regel maximaal 30 cm tussenruimte aan. De constructie regels worden in de tegengestlde richting van de composiet vlonderplanken gelegd.

Stap 2:
Plaats een regel verticaal als kantafwerking op het begin van de platte constructieregel. Het zorgt niet alleen voor een extra strakke afwerking, maar zorgt er tevens voor dat de eerste vlonderplank niet verschuift. U bevestigd de verticale regel aan de horizontale regel met een bijgeleverde lange schroef. Voor het plaatsen van het afwerkprofiel dient u de verticale regel in vals verstek te zagen. Zie stap 5 voor meer informatie.

Stap 3:
Nu de onderconstuctie en de kantafwerking geplaatst zijn, is het tijd om de eerste composiet vlonderplank te leggen. De groef van het terrasdeel valt perfect in de messing van het afwerkprofiel. Plaats met de bijgeleverde lange schroeven om de 40 cm een schroef in de aangegeven v-groeven. Voorboren is nodig bij composiet. Let op de kracht van uw boormachine.

U kunt eventueel voor extra stevigheid de horizontale onderconstructie met hoekijzers bevestigen aan het verticale afwerkprofiel.

Stap 4:
Wanneer de eerste composiet vlonderplank is geplaatst, monteert u in de groef van het dekdeel een clip. Zorg dat de clip en de plank goed op elkaar aansluiten en schroef de clips los of vast met de bijgeleverde korte schroeven. Vervolgens legt u het tweede composiet terrasdeel en herhaalt u stap 4 tot uw terras de gewenste omvang heeft. De terrasdelen dienen ca. 8 mm over te steken, zodat deze goed in de afwerkprofielen vallen. Na het monteren kunt u alle schroeven goed vast schroeven. Let hierbij weer op de kracht van uw boormachine.

Stap 5:
Na het laatste composiet dekdeel eindigt u wederom met een verticaal afwerk profiel aan de lange zijden en kopse zijden. Aan 1 van de lange zijden heeft u al een afwerk profiel geplaats bij stap 2. De afwerkprofielen dienen in vals verstek te worden gezaagd zodat ze op de kopse kanten goed aansluiten op de haaks staande afwerkprofielen. Nog voordat u de afwerkprofielen zaagt dient u de profielen aan de kopse kanten te draaien ten opzichte van de profielen op de langezijde.

De afwerkprofielen worden om de 40 cm vastgeschroefd in de aangegeven v-groeven met de bijgeleverde lange schroeven.


Vragen & antwoorden over dit product

Vraag is verzonden

Stel uw vraag
* verplicht
productbeoordelingen

Beoordeling is verzonden

Schrijf beoordeling
* verplicht
Dit product bestellen?
2-zijdig te monteren Composiet vlonder totaalpakket licht grijs ElephantComposiet Vlonder Totaalpakket Elephant 2.1 x 14.5 cm Lichtgrijs Per M2 EUTR   |   All-in pakket met liggers en clips   |   Gladde en geprofileerde zijde Ruim op voorraad
€ 77,95 Per m2 incl. btw

Laatst bekeken door u