Logo Gadero
service

Vlonder Totaalpakket Geimpregneerd Glad Geschaafd 2.8 x 19.5 cm Per M2

Productnummer
LO7212
All-in vlonderpakket
Inclusief planken, onderbalken en schroeven
Plank breedte 19,5 cm
m2_pakket_vlonder_geimpregneerd_glad_extra_breed
Per m2

55,25

incl. BTW

Niet op voorraad
Details
Lengte
100 cm
Breedte
19,5 cm
  • Beoordeeld op TrustedShops met een 8,4/10
  • Thuiswinkel Waarborg: gunstige service voorwaarden
  • Snelle levering in de Benelux

Specificaties

Afwerking hout
Glad geschaafd
Houtsoort
Scandinavisch vuren
Kleur
Groen
Lengte
100 cm
Dikte
2,8 cm
Breedte
19,5 cm
Kopmaat
2.8 x 19.5 cm
Geschikt voor clips
Nee
Profiel
Geen profiel
Levensduur
10-15 jaren

Vlonder Totaalpakket Geimpregneerd Glad Geschaafd 2.8 x 19.5 cm Per M2

Met het vlonder totaalpakket legt u eenvoudig en snel een geïmpregneerd houten 28 mm dikte terras met extra brede planken zonder rekenwerk. U hoeft alleen de vierkante meters van uw terras te bestellen. Wij berekenen voor u wat u precies nodig heeft aan vlonderplanken, onderbalken en schroeven. Wanneer u ook de exacte afmetingen van uw terras en de legrichting van de vlonderplanken doorgeeft berekenen wij voor u welke planklengtes voor u zo efficient mogelijk is, zodat u zo min mogelijk hoeft te zagen en zo min mogelijk naden heeft in uw vlonderterras.

Terras aanleggen hout

Het complete vlonder all-in totaalpakket bestaat uit

  • geïmpregneerde vlonderplanken 2.8 x 19.5 in 420 cm of 510 cm

  • geïmpregneerde onderbalken

  • RVS Torx 5 x 50 mm schroeven

Het totaalpakket bevat genoeg vlonderplanken, onderbalken en schroeven voor 1 vierkante meter vlonderterras.

De geïmpregneerd vuren houten terrasplanken in het complete pakket vlonderterras zijn 2.8 cm dik en 19.5 cm breed. De lengte van de geïmpregneerde vlonderplanken strekt tot 5.1 meter. Wanneer u een langere lengte wilt overbruggen dient u de planken kops door te leggen. Wanneer dat het geval is adviseren wij de naden te laten verspringen. Niet alleen zorgt dat voor een fraaier aangezicht, maar zorgt het ook voor meer stevigheid van uw geïmpregneerd naaldhout vlonderterras.

A-kwaliteit Geïmpregneerd hout

Onder de vlonderplanken komen 4.5 x 7 cm geïmpregneerde dwarsbalken als ligger. Deze geïmpregneerde dwarsbalken vormen een stevige constructie onder uw vlonderterras. Zowel de dwarsbalken en de vlonderplanken zijn onder hoge keteldruk geïmpregneerd en dragen het KOMO keurmerk voor geïmpregneerd naaldhout.

Montagetips houten terras aanleggen

Bij het leggen van uw vlonderterras kunt u er voor kiezen uw vlonder op een bestaand terras van tegels te plaatsen of op hardhouten palen. (niet inbegrepen) Een compleet stappenplan vindt u op onze >pagina voor zelf vlonderterras leggen.

Bij het aanleggen van uw vlonderterras zorgt u eerst voor een egale en onkruidvrije ondergrond. U kunt ophoogzand gebruiken voor het afvlakken van de ondergrond. Door worteldoek onder uw vlonderterras te leggen voorkomt u opnieuw doorkomen van onkruid en wortels. Blijf altijd 3 cm van de wanden van uw huis, tuinhuis of andere vaste objecten, in verband met het uitzetten en krimpen van hout door droogte en vocht.

Hardhouten palen zorgen voor een stevige constructie

U begint het aanleggen van uw vlonderterras met de palen. U neemt een >6 x 6 x 300 cm hardhouten vlonderpaal, welke u in drie stukken van 1 meter zaagt. U slaat de vlonderpalen in de grond met een paalhamer. De palen dienen 80 cm in de grond te worden geslagen zodat er 20 cm boven de grond over blijft. Elke ligger wordt om de 40 cm ondersteund door een paal.

Nog voor het monteren van de dwarsbalken dient u het worteldoek te leggen. Op de plaatsen waar het doek kruist met de palen snijdt u een gat in het worteldoek zodat het antiworteldoek om de palen heen valt.

Zodra het worteldoek is gelegd kunt u beginnen met het monteren van de dwarsbalken. Zoals gezegd wordt elke dwarsbalk om de 40 cm ondersteund door een paal. Elke vlonderplank wordt weer om de 40 cm ondersteund door een dwarsbalk. U heeft per vierkante meter dus ca. 9 palen van 1 meter nodig. Houdt er rekening mee dat u uw vlonderterras begint en eindigt met een een ligger en dus ook palen.

Onderhoudsvriendelijk houten terras

U monteert de dwarsbalken op de zijkant van de palen. Zo hoeft niet elke paal exact even hoog boven de grond te staan en zijn enkele milimeters verschil geen probleem. De dwarsbalken worden aan de vlonderpalen gemonteerd met slotbouten. Gebruik 1 slotbout per kruising tussen de vlonderplanken en liggers.

Wanneer de dwarsbalken zijn gemonteerd kunt u beginnen met het leggen van de geïmpregneerde vlonderplanken. Houdt in de breedte altijd 1 cm ruimte tussen de de vlonderplanken. De werkende breedte van de vlonderplanken komt dan op een totaal van 15 cm. U bevestigd de vlonderplanken met 5 x 50 mm RVS Torx schroeven. Gebruik per kruising tussen de vlonderplanken en de dwarsbalken 2 schroeven.

Altijd voorboren

Om splijten en breken van het hout te voorkomen dient u de schroefgaten eerst voor te boren. Dat kan met onze 35 mm boortjes. Is een naaldhout vlonderterras niet uw smaak? U kunt ook kiezen voor een >compleet composiet vlonderterras per m2 of bekijk onze hardhouten terrasplanken.

Is dit niet het product dat u zoekt? Bekijk dan ons volledige assortiment aan vlonderplanken.