Vlonderplank Bamboe 1.8 x 14 cm Geschaafd Thermisch gemodificeerd en Nanotechnologie coating toplaag

Productnummer: LDS63002-18-140 Nu tijdelijke voor een speciale prijs!

Niet voorradig, aanvoer binnen 4-7 weken Vaste bezorgdag per postcode

€ 20,95 Per stuk

Tijdelijk uitverkocht

Ontvang een email zodra dit product weer op voorraad is:

Of kom later nog eens terug of bekijk onze alternatieven op deze pagina.

Delen via WhatsApp

Voor- en nadelen van Vlonderplank Bamboe 1.8 x 14 cm Geschaafd Thermisch gemodificeerd en Nanotechnologie coating toplaag

  • Hoogwaardig bamboe met 10 jaar garantie voor een zeer scherpe prijs
  • 1 zijde glad geschaafd en 1 zijde fijne ribbels
  • Ecologisch verantwoord, de bamboe plant groeit gewoon verder
  • Dubbel behandeld, thermisch behandeld en Nanotechnologie coating
  • Glimt in het begin iets meer dan bij olie

Vlonderplank Bamboe 1.8 x 14 cm Geschaafd Thermisch gemodificeerd en Nanotechnologie coating toplaag

Wij leveren deze A-kwaliteit glad geschaafde bamboe terrasplanken met slijtvaste toplaag voor een aantrekkelijke prijs bij u thuis of op de klus. Maak van deze lichtgewicht bamboe planken een balkon terras of vlonder op uw dakterras. 

Bij bamboe vlonderplanken leest u op internet allerlei positieve en negatieve ervaringen. Wij weten als geen ander dan bamboe gemaakt wordt van een soort gras, de bamboeplant. Niet voor niets voegen wij daarom een thermisch stoomproces behandeling en nanotechnologie coatinglaag toe aan deze vlonderplanken voor een langere levensduur.  Door de nano behandeling glimt de plank in het begin iets, dit neemt na enkele maanden af.

Deze planken zijn eerst thermisch gemodificeerd voor een langere levensduur. Dit stoomproces zorgt voor wering van schimmels en een levensduur van 15 a 25 jaar uitgaande van het volgen van onze leginstructies voor bamboe. 

Handige rekenhulp voor benodigde aantallen

Gebruik onze handige vlonder rekentool voor het berekenen van de benodigde materialen met deze bamboe 18x140 plank geschaafd thermisch gemodificeerd en nanatechnologie coating toplaag. Klik op de link om de rekentool te starten. Vul vervolgens de afmetingen van uw terras in en kies de gewenste onderbalken en accessoires.

Montage bamboe planken voor uw terras

Deze bamboe planken voor uw vlonder of terras zijn verticaal gelamineerd en hebben hierdoor minimaal werking. Hanteer altijd minimaal 8 mm tussenruimte voor ventilatie. Monteer deze 18x140 mm bamboe terrasdekdelen met onze Wovar 5x50 mm RVS vlonderschroeven. Gebruik ook ons verzinkbitje, zo zitten uw terrasschroeven mooi verdekt in uw plank verwerkt. De meeste klanten leggen de ribbelzijde naar boven gericht.

Monteer deze bamboe terrasplanken op onderbalken om de 35 cm hart tot hart. Kies bijvoorbeeld onze onbehandelde bamboe balken, hardhout of geïmpregneerde onderregels. 

Deze bamboe terrasplanken zijn ook verkrijgbaar met sponning aan de zijkanten voor onzichtbare montage met clips.

Onderhoud

Deze bamboe planken zijn geschikt voor buiten. De Nanotechnologie coatinglaag beschermt uw bamboe vlonderplanken tegen vuil, UV straling en vocht voor de eerste paar jaar. Zodra deze laag (na 1 a 2 jaar) is versleten dient u deze dekplanken opnieuw te olien. Let op, u dient dus deze reeds behandelde bamboe terrasplanken niet te olien in het begin. Deze planken kunnen in het begin iets glimmen, dit trekt buiten na enkele maanden weg.

Levensduur van bamboe vlonderplanken verlengen

Hoewel deze planken al thermisch gemodificeerd zijn, adviseren wij om deze planken te behandelen voor een langere levensduur. Naast verduurzaming, zorgt deze olie ook voor kleurbehoud. Bamboe hout gaat namelijk vergrijzen, zeker wanneer u het gebruikt als vlonder. Om dit te voorkomen brengt u een olie aan met pigmenten. Dit beschermt het hout tegen vocht, schimmel, houtrot etc. Daarnaast brengt het pigmenten aan die werken als een soort zonnebrand. Hierdoor blijft u vlonder mooi van kleur! Wij hebben allerlei verschillende oliën getest op bamboe. Met kop en schouders bovenaan de lijst staat Woca Exterior oil Teak. Deze olie staat bekend als een bamboe planken 'schild'. Zoals gezegd is dit het eerste jaar niet nodig, daarna is dit wel geadviseerd.

Is dit niet het product dat u zoekt? Bekijk dan ons volledige assortiment aan vlonderplanken


Vragen & antwoorden over dit product

Vraag is verzonden

Stel uw vraag
* verplicht
productbeoordelingen

Beoordeling is verzonden

Schrijf beoordeling
* verplicht
Dit product bestellen?
Vlonderplank Bamboe Vlonderplank Bamboe 1.8 x 14 cm Geschaafd Thermisch gemodificeerd en met nanotechnologie coating Nu tijdelijke voor een speciale prijs!
€ 20,95 Per stuk incl. btw